#test_kospa
    Kedže mi balík prišiel chvíľku pred dovŕšením 2 rôčkov mojej dcérky,tak lepšie načasovanie si ani neviem predstaviť.Hneď som rozmýšľala čo pripravím na oslavu zo surovín,ale poďme po poriadku 😉

    V balíku sa nachádzal Kokosový olej,Kokosová múka a Kokosový cukor od firmy KOSPA.

    Najviac som bola zvedavá na Kokosový olej,po rozbalení ma očarila jemná a zároveň výrazná kokosová vôňa.Možno som jediná,ktorá kokosový olej nevyužila len na varenie,skoro dva týždne sa pravidelne natieram kokosovým olejom a používam ho namiesto krému na ruky a tvár.
    Pleť sa mi zo začiatku strašne presušila a teraz je už vláčna a na tvári už nemám ani jednu vyrážku.Po zime som mala neskutočne vysušené šupinaté ruky a teraz na nich nie je ani náznak začervenania.

    Musím priznať,že mi moc nejde piecť z Kokosovej múky,ale verím,že sa časom naučím použivať vhodne množstvo ingrediencii.Napríklad palacinky sa mi nepodarili na prvý pokus,ale všetci čo ochutnali chválili.
    Ďalší pokus bola torta na narodeniny dcérky a tam mi to aj celkom vyšlo.Použila som Kokosový olej,Kokosovú múku a Kokosový cukor a torta mala neuveriteľnú chuť a aj malý kúsoček dokázal zasýtiť.

    Balenie Kokosovej múky a Kokosového cukru ma malý obsah,čo považujem za nevýhodu.

    Kokosový cukor využívam pravidelne každé ráno do kávy a ma veľmi jemnú karamelovú príchuť.

    Plusy
    -kokosový olej je vhodný na problematickú pokožku
    a ma veľké využite v kuchyni
    -kokosová múka je veľmi zdravá náhrada klasickej pšeničnej múky,obsahuje veľké množstvo vlákniny a hlavne je bez LEPKOVÁ
    -kokosový cukor je vhodný pre diabetikov a to je podla mňa veľké plus

    Mínusy
    -pri kokosovom olej som doposiaľ nenašla žiadne
    -kokosová múka a kokosový cukor má pre mňa rovnaké mínus a aj to len v balení a cene,ale zasa cena je úmerná kvalite 😉

    Veľmi pekne ďakujem za možnosť testovať výrobky od firmy #kospa a vďaka Vám som našla vhodný produkt pre celu rodinu,Kokosový olej už nepustím z rúk,zamilovala som sa do jeho vône.

    Dneska posledný tip a recept ktorý nie je z mojej kuchyni ale kúpeľni, domáci recept na rovné vlasy 🙂 #test_kospa
    vyskúšala som a oplatilo sa, som spokojná.-)
    Inšpirovala som sa receptom z internetu.
    Na prípravu vlasového zábalu budete potrebovať nasledujúce suroviny:

    1 pohár (1 až 2 dcl) kokosového oleja podľa objemu vašich vlasov
    šťava z 1 citróna
    2 polievkové lyžice olivového oleja
    2 až 3 polievkové lyžice kukuričného škrobu
    Postup

    1. Vložte všetky suroviny do hrnca a na miernom ohni ich dobre miešajte, až pokým nevytvoríte homogénnu zmes.

    2. Hrniec dajte dole z plynu a nechajte zmes vychladnúť. Potom si ju aplikujte na vlasy.

    3. Hlavu si zabaľte do sprchovacej čiapky a tú ešte prekryte uterákom, aby sa vlasy držali pekne v teple.

    4. Zábal nechajte pôsobiť 1 až 2 hodiny.

    5. Po uplynutí tejto doby si vlasy normálne umyte vodou, šampónom a kondicionérom.

    Po vysušení by vaše vlasy mali byť krásne lesklé, vláčne a rovné. A takto by aj mali dlho vydržať. V prípade potreby ho môžete kedykoľvek zopakovať.
    Zdroj : http://domacaliecba.sk/ako-ziskat-trvalo-rovne-...

    dneska recept na chutný dezert bez výčitiek a s doterajšími, dlhodobejšími, skúsenosťami môžem napísať že s najlepším kokosovým olejom aký som do teraz mala. #test_kospa
    viac recenzii https://www.modrykonik.sk/forum/modry-konik-testuje/vase-skusenosti-s-kokosovymi-vyrobkami-kospa-2/?collapse=true&amp=&amp=&amp=&page=last&amp=&amp=&amp=&post=last
    Chcete sa aj vy zúčastniť testovania produktov, vyskúšaj šťastie https://www.modrykonik.sk/group/8275/detail/

    Ešte v #test_kospa som neskončila ´, ešte mám pre Vás dva recepty a nie je recept ako recept, nemusí ísť vždy len o jedlo🙂

    tinkazilina
    13. apr 2016    Čítané 255x

    Jarné prebúdzanie s vôňou kokosu

    Táto jar každému z našej rodiny čosi priniesla. Drobcom priniesla odvahu, vďaka nej denne zdolávajú tie "najvyššie štíty u nás doma". Kubčovi priniesla poznanie, že rozhodnutia (najmä tie ktoré sa týkajú vlasov) sa nedajú vziať späť. Muž dostal od kamarátov bio vínko z ich vlastného sadu a ja som sa dostala k možnosti testovať výrobky firmy KOSPA

    V balíčku nám prišiel Bio kokosový cukor, Bio kokosová múka a Bio kokosový olej. 

    Kokosový cukor

    Biely cukor sme už dávnejšie v našej rodine nahradili zdravšími alternatívami. Kokosový cukor si ma získal jemnou karamelovou chuťou, krásnou farbou a sviežou vôňou. Okrem toho má nízky glykemický index a je vhodný aj pre diabetikov. Má takmer neutrálne pH a čo je úplne skvelé - je považovaný za sladidlo, ktoré najmenej zaťažuje životné prostredie a preto je ideálny pre udržateľný rozvoj ekonomík tretieho sveta. 

    Vedeli ste že táto zdravá maškrta pochádza z nektáru z kvetov kokosovej palmy. Nazbieraný čerstvý nektár sa zahrieva vo veľkej panvici, následne sa z neho odparuje voda až sa vytvorí karamel, ktorý sa ďalej odparuje a vznikajú malinké kryštáliky, ktoré sa následne sušia. 

    Cukor používam na osladenie kaší, ktoré denne tvoria naše raňajky a večere. Používam ho do koláčov. Teda všade tam, kde potrebujem čosi osladiť. 

    + bio kvalita

    + znova uzatvárateľný obal

    + bežne dostupný v sieti supermarketoch či DM drogérii

    + zaujímavé informácie na obale

    - jediné mínus dávam obalu (svetlé písmo je na svetlom podklade ťažko čitateľné, nenašla som ani jeden piktogram o materiálovom zložení obalu a nevedela som ho správne vyseparovať, uprednostnila by som jednotný font).

                              Ovsená vegan kaša s kokosovým olejom a kokosovým cukrom

    Kokosový olej

    Udomácnil sa u nás nielen v kuchyni, ale aj v kúpeľni. Už roky som na svoju pokožku nepoužila žiaden krém a ani deti krémy nepoznajú. Zbožňujem jeho čistú chuť, ktorá sa ľahko rozplýva v ústach. Mám rada jeho vôňu. Je ľahko stráviteľný, obsahuje nasýtené mastné kyseliny, zlepšuje trávenie, pomáha proti zápche a dokonca optimalizuje hladinu cukru v krvi. 

    Táto superpotravina dokáže bojovať nielen s baktériami, vírusmi či kvasinokovými ochoreniami, ale aj s nachladnutím.  

    Olej má u nás doma všestranné využitie. Deťom ho natieram na chlieb namiesto masla, používam ho namiesto oleja do koláčov, palaciniek, pridávam ho do kaší, do smoothie. Používam ho ako krém, keď boli drobci menší krémovala som im ním zapareniny (pri látkových plienkach obrovská výhoda oproti napr. sudocremu ktorý nejde z plienky vyprať). Dokonca som robila aj zubná pastu z neho. 

    + bio kvalita

    + panenský, za studena lisovaný

    + sklenený pohár s objemom 500 ml

    + dizajn výrobku

    + dostupnosť v bežnej predajnej sieti

                                                       Vegan kokosové sušienky

    Kokosová múka

    Tak tá mala u nás premiéru. Prekvapila ma jej jemnučká konzistencia pripomínajúca prášok a skvelá chuť aj za surova. 

    Táto múka vyniká svojím obsahom vlákniny, pomáha čistiť črevá a udržiavať ich zdravú rovnováhu. Je ľahko stráviteľná, prirodzene bezlepková, obsahuje málo jednoduchých cukrov a má vysoký obsah bielkovín. 

    + bio kvalita

    + znova uzatvárateľný obal

    + zaujímavé informácie na obale

    + bežne dostupná v maloobchodnej sieti a sieti drogérií DM

    - jediné mínus (tak ako pri cukre) dávam obalu (svetlé písmo je na svetlom podklade ťažko čitateľné, nenašla som ani jeden piktogram o materiálovom zložení obalu a nevedela som ho správne vyseparovať).

                                         Rýchly citrónový koláč z kokosovej múky

    Som vďačná, že som mohla vďaka @konik_testuje spoznať výrobky firmy KOSPA. Páči sa mi ich filozofia a za pozretie stojí aj ich webka na ktorej okrem zaujímavých informácií nájdete aj množstvoinšpiratívnych receptov

    #test_kospa
    ja som mala tú česť vyhrať výrobky Kospa a testovať ich.Veľmi som sa tomu potešila.Som mamičkou 3 detí a kilá sa mi chtiac-nechtiac prilpili.Od 1.1.2016 som začala zdravšie jesť,bez čokolády,horaliek a večerného vyjedania chladničky.Je to mnohokrát zložité,ale za pomoci detí,manžela a hlavne mojej pevnej vôle to ide.Kokosový olej používame namiesto oleja klasického všade.Na vyprážanie,pečenie,dochucovanie(namiesto masla v krupicovej kaši)
    Kokosová múka - pomáha pri zdravom pečení.Má neskutočnú kokosovú chuť a vôňu.Pridala som ju aj do palaciniek,doliek či šišiek
    Kokosový cukor - absolútne nepoužívam obyčajný cukor a tak sladím kolaáče,palacinky,dolky,knedle týmto cukrom.Je menej sladký,ale tá vôňa kokosu ma dostala
    Zaľúbila som si výrobky od f.Kospa na prvý šup.Bola to láska na prvý pohlad a výrobkom zostanem verná,pomáhajú mi aj pri chudnutí a aj vďaka nim som o 12 kg za 3 a pol mesiaca ľahšia.Posielam Vám recept a foto na jednoduchú tortu z jednej misy
    Potrebujeme: 2 vajíčka,2 lyžice kokosového cukru,2 lyžic kokosového oleja,2lyžice kokosovej múky,2 hrste orechov(predtým som ich valčekom rozdrvila)2 lyžice medu,2 jablka(postúhané najemno)jahody,štipku škorice
    Všetko zmiešame v jednej mise,vylejeme do kokosom vytretej tortovej formy a pečieme 50 minút na 150st.Po vybraní necháme vychladnúť a polejeme bielym jogurtom.Testovali ju mnohí ľudia a všetci ju hodnotili na výbornú.
    Ďakujem f.KOSPA za ich super výrobky a negatýva nie sú žiadne

    (2 fotky)
    strihalka
    11. apr 2016    Čítané 183x

    Testovanie výrobku zn. Kospa

    V prvom rade by som rada poďakovala firme Kospa, že som bola vybraná a mala som možnosť otestovať ich výrobky, presnejšie kokosovú muku, kokosový cukor a kokosový olej.

    O testovanie som mala veľký záujem, hlavne z toho dôvodu, že moje stravovanie sa po druhom pôrode musí zmeniť a ja musím prestať používať bežné múky, oleje a cukry..... bola mi zistená histamínová intolerancia a je nutná veľmi prísna eliminačná diéta.. a presne v tejto fáze sa ja nachádzam a testovanie týchto výrobkov mi výrazne pomohlo vstúpiť do tajov tejto diéty.. úpravy stravy.

    Kokosová múka vzniká ako vedľajší produkt pri lisovaní nášho kokosového oleja, je to zvyšná dužina, z ktorej bol olej vylisovaný - stále však obsahuje cenné minerály a vlákninu. Kokosová múka je vhodná k použitiu do vetšiny receptov, tak isto ako náhrada bežnej múky a to v pomere 1:4. Kokosová múka neobsahuje lepok. Nutričné info: prednosťou kokosovej múky je jej vysoký obsah vlákniny - v 100g kokosovej múky KOSPA sa nachádza až 39 gramov vlákniny. Kokosová múka je bezlepková a je veľmi dobrým zdrojom kyseliny laurovej - zdravým tukom s priaznivými účinkami na ľudské telo. Kyselina laurová podporuje imunitnú sústavu a zlepšuje zdravie pokožky, hojné zastúpenie má napríklad aj v materskom mlieku.

    Kokosový cukor je nektár z koksovej palmy, používa se ako náhrada bežného cukru a to v pomere 1:1. Nechuti ako cukor, skôr pripomína karamel, alebo cukrovú vatu.

    Kokosový olej je panenský, lisovaný za studena. je to 100% čistý voňavý tuk, z organicky vypestovaného kokosoveho orecha. Je vhodný na varenie, ale skvele poslouží i ako prírodná telová kozmetika

    Recept, ktorý som sa rozhodla vyskúšať, je myslím pre všetkých veľmi známy, u detí veľmi obľúbený ...

    Lievance ......

    Našla som si veľmi jednoduchý recept, pretože povedzme si narovinu, u deti toho času nie je toľko ....

    Lievance s lesným ovocím a šľahačkou

    • 3ks vajec
    • 0,5 hrnčeka kokosového alebo mandlového mlieka
    • 2-3 lyžice kokosovej múky
    • štipka soli
    • kokosový olej na smaženie

           -vyšľahajte vajcia a postupne pridajte ostatné suroviny. Ako posledný nasypte kokosovú múku. Cesto stále miešajte, aby sa vám nerobili žmolky. Nemalo by byť ani riedke, ani veľmi husté. Predtým ako budete smažiť lievance, nechajte cesto 10 minút stáť. U kokosovej múky je potrebné, aby nasiakla všetku vlhkosť. Ak budete smažiť hneď, lievance sa budú trhať a nepôjdu otáčať. Po 10 minútach cesto opäť premiešajte a miešajte tiež pred každým vyprážaním. Kokosová múka má tendenciu sa usadzovať na dne. Zmažte 1-2 minúty z každej strany, aby išli lievance otočiť. Na druhej strane už stačí len chvíľka. Podávajte s bielym jogurtom, obľúbenou marmeládou alebo ovocím, šľahačkou.

    Já osobne som doma kokosové mlieko nemala a tak som si ho rýchlo a jednoducho vyrobila. Zmiešala som si 1 hrnček nastrúhaného kokosu a 2 hrnčey vody a mixovala cca 3minuty ..... hotovú zmes som si zliala cez silonky a voalaaa, kokosové mlieko bolo na svete ..

    môj pohľad na tieto výrobky ...

    na mna boli lievance veľmi suché, vôňa a chuť boli jasne kokosové ..... priznám sa, že až príliš .... nie som top gazdina, preto sa aj chybami učím a viem, že nabudúce je potrebné múku skombinovať s inou.

    #test_kospa Skúšala až nakoniec som potešila aj samú seba, odmena zdravšia verzia šišiek, zo špaldovej múky, kokosového oleja s vôňou a aby som nezabudla pečené na plechu ,úprimne zdravšie šišky a takéto naozaj už viac nejde🙂

    zoizoi
    11. apr 2016    Čítané 118x

    Recenzia na bio kokosové výrobky KOSPA

     Dostala som možnosť po dobu 2týž. testovať bio kokosové produkty ( kokosový olej, kokosový cukor, kokosová múka) od firmy KOSPA.

    kokosový olej - 500ml balenie v sklenenom uzatvarateľnom poháry, príjemná, jemná                                   kokosová vôňa a chuť, široké využitie v kuchyni aj kozmetike

    kokosová múka- 200g znovuuzatvareteľné balenie, jemná biela múčka s vanilkovou                                        arómou, čiastočná náhrada klasickej múky (pomer 1:4)

    kokosový cukor- 200g znovuuzatvarateľné balenie, hnedo-žltá farba, jemne sladká                                          aróma s podtónom karamelu, nízky glykemický index (GI 35)

    (obr. z ľava cukor, múka, olej )

    PLUSY: - bio kvalita

                   - krásna prírodná vôňa

                   - praktické znovuuzatvarateľné balenie

                   - vhodné aj pri bezlepkovej diete

                   - chutné

                   - bez chemických a konzervačných látok

                   - široké využitie v kuchyni, olej aj v kozmetike

    Mínusi: - kokosový olej pri nižšej teplote tuhne

       Celkový dojem z produktov bol výborný, oceňujem hlavne to, že sú v bio kvalite, zdravé, chutné a majú znovuuzatvarateľné obaly. Používala som ich ako prísady do pečenia, dezertov, na ochucovanie nápojov ( káva, čaj, limonáda ) Olej ako masku na končeky vlasov a masírovanie pokožky. Výrobky odporúčam 🙂 

       Chcem sa poďakovať firme KOSPA a modrému koníkovi, že som sa mohla zúčastniť na tomto zdravom testovaní 🙂 

    #test_kospa KOKOSOVÁ MÚKA:
    Použila som ju do banánových lievancov a domácich BEBE keksíkov bez použitia inej múky, do palaciniek s čiastočným použitím špaldovej múky a do bábovky v zmesi s klasickou múkou v odporúčanom pomere 1:4.
    PLUSY:
    + je bezlepková
    +vysoký obsah vlákniny
    +nezanecháva v koláči kokosovú chuť
    + dodáva krehkosť
    MÍNUSY:
    - nedá sa vo všetkých receptoch využiť ako úplná náhrada klasickej múky, je lepšie ju miešať s múkou s obsahom lepku, alebo ktorá jednotlivé zložky spojí („stmelí“)
    - viaže na seba pomerne veľa vody, čo sa môže odraziť na suchších koláčikoch
    ZHRNUTIE:
    S múkou som boa v konečnom dôsledku spokojná. Len sa treba naučiť s ňou robiť. Banánové lievance s ňou boli ľahké a krehučké, netrhali sa. Čo som robila BEBE keksíky, cesto bolo trošku drobivejšie pred upečením, po upečení zas trochu suchšie, hoci som piekla aj kratšie ako zvyknem. V nich som najvýraznejšie cítila, že som použila kokosovú múku, boli totiž hutnejšie ako inokedy. Manžel si ale nič nevšimol a to on nemá rád kokos 😀 V bábovke som ju zas vôbec nepostrehla 🙂 Palacinky som pôvodne chcela robiť len s kokosovou múkou, no hneď prvá skončila v miske pre sliepky, lebo sa úplne roztrhala a rozišla a nedala sa otočiť (takže aj sliepky testovali 😀 ). Takže veľmi rýchlo som pochopila, že iba samotná kokosová múka nie je použiteľná na palacinky, že síce viaže vodu a nabopná, ale cesto nespojí, takže som k nej v menšom množstve pridala špaldovú múku a bolo to lepšie. Nedali sa mi síce robiť veľké palacinky, ale len menšie, lebo boli krehučké a ľahko sa trhali pri otáčaní, no chlapci si na nich pochutnali s domácou jablkovou nutelou 🙂

    (4 fotky)

    #test_kospa KOKOSOVÝ OLEJ KOSPA:
    Použila som ho na pečenie lievancov a palaciniek, pri varení ryže a ako hlavnú zložku v domácich BEBE keksíkoch, kde som ním nahradila maslo 🙂 A tiež som ho jedla samotný.
    PLUSY:
    + príjemná nevtieravá kokosová vôňa
    + príjemná chuť
    + všestranné využitie
    MÍNUSY:
    Nenašla som žiadne, akurát to, že ho musím sama pred sebou schovávať, lebo mi chutí aj taký samotný priamo z fľašky 🙂 Chodím a ujedám si z neho len tak po lyžičke, lebo mi veľmi chutí a aj mojim chlapcom 🙂
    ZHRNUTIE:
    S kokosovým olejom som nadmieru spokojná, ostanem mu verná. Inú značku už kupovať nebudem. Je veľmi lahodný aj na samotný. Neostáva po ňom kokosová chuť v jedle, ale jedlu dodá „šmrnc“ 🙂 A viete aká je úžasná ryža robená na kokosovom oleji? Že nie, tak vyskúšajte. Taká drobnosť ako zameniť obyčajný olej za kokosový a tak úžasnú chuť to dodá ryži 🙂

    (3 fotky)

    #test_kospa
    Medzi tie šťastné, ktoré mohli otestovať kokosové výrobky firmy Kospa, som sa dostala aj ja 🙂
    Som nesmierne rada, že som mohla aj ja testovať tieto výrobky.
    Pridávam recenziu na prvý z nich, ktorý som testovala.
    KOKOSOVÝ CUKOR:
    Nikdy predtým som sa s kokosovým cukrom nestretla. Vedela som, že existuje, ale nemala som zatiaľ možnosť vyskúšať ho. Po otvorení sáčku som hneď zacítila jeho príjemnú vôňu. Prekvapilo ma, že vyzerá ako malé guľaté granulky. Vyskúšala som ho na koláči, ktorý zvyknem robiť na Veľkú noc – Obaľované kolieska.
    PLUSY:
    + príjemná karamelová vôňa, ktorá mi pripomína vôňu trstinového cukru
    + zaujímavá chuť, ktorá nie je vôbec „cukrová“ – je to sladká chuť, ale úplne iná ako sladká chuť bieleho, či trstinového cukru
    +dobre sa rozpúšťa
    MÍNUSY:
    - farbí cesto, krém – mne osobne to nevadilo, ale niekomu by to vadiť mohlo. Cesto aj krém som mala sfarbené jemne do karamelova.
    - ak je v receptúre potrebný práškový cukor, tak je potrebné kokosový najprv buď rozpustiť v tekutej zložke receptu, alebo ho pomlieť na prášok. Mne osobne to nevadilo, len ako informáciu pre druhých som to napísala do mínusov.
    - zakalí nápoj – Skúšala som osladiť čaj a zakalil mi ho. Je to len vizuálne mínus.
    ZHRNUTIE:
    S kokosovým cukrom som bola veľmi spokojná. Minula som ho celý. Koláčiky boli neuveriteľne chutné. Použila som menšie množstvo, hoci je písané, že sa má nahradiť v pomere 1:1. Aj napriek tomu boli koláčiky dostatočne sladké. Niečo sme ochutnali doma, niečo som dala kamarátke a polovica poputovala svokrinmu ujovi, ktorý bol nesmierne šťastný, že som urobila taký fajný koláč špeciálne pre neho a že si ho môže dopriať a nemusí si dávať až tak veľký pozor 🙂 Každý kto koláčik ochutnal, tak vravel, že je výborný. Kamarátka si pýtala hneď recept a utekala si kúpiť kokosový cukor, aby si mohla aj ona upiecť doma.
    Mínusy, čo som vypísala, tak mne osobne nevadili, ale niekomu by vadiť mohli, preto som ich zahrnula do mínusov.

    Postupne do večera pridám recenzie aj na ostatné dva výrobky a aj celkovú recenziu. Momentálne mám oboch synov chorých, tak mi trvá, kým to napíšem 😉

    (3 fotky)

    #test_kospa Skvelé zdravé fit raňajky, kokosové lievance.
    Inšpirovala som sa na stránke Kospa http://kospa.bio/recept/lievance-2

    Príjemé ránko, ako som sľúbila, bola som vybratá na testovanie a začneme hneď z rána s mojou obľúbenou kávičkou a tentokrát vylepšenou v ďaka kokosovému cukru a kokosovému oleju s vôňou #test_kospa celý článok nájdete tu https://www.modrykonik.sk/forum/modry-konik-testuje/vase-skusenosti-s-kokosovymi-vyrobkami-kospa-2/?collapse=true&page=last&post=last

    #test_kospa už v pondelok sa môžete tešiť na moju prvú recenziu ....... už asi aj tušíte že nebudú chýbať nové chutné a k tomu aj zdravé recepty 🙂

    #test_kospa Balíček dorazil a veľmi sa teším🙂