abriela
    22. apr 2022    Čítané 174x

    Ako využiť sušienky od Sedity aj na nepečené maškrty (aj s receptami)

    Správa, že som bola vybraná do testovania Rodinné od Sedity najviac potešila moje dieťa. Testovali sme 5 druhov produktov. 

    Po doručení balíka sme sa hneď pustili do testovania. Potešil aj darček - zástera a vareška. Ako prvé sme si vybrali na testovanie Rodinné oblátky.

    Je šesť druhov oblátok. Klasické oblátky - Kávenky, Kakaové a Vesna, doplnili nové chute - oriešková, kokosová a svieža citrónová. Osobne neobľubujem citrusy, ale v našej rodine je najobľúbenejší práve táto svieža citrónová novinka. Oblátky tejto chute nemajú chybu. U babky však vyhráva stará klasika - Vesna a Kávenky. Všetky oblátky sú veľmi krehké. Balenie nezabezpečuje ich ochranu a preto sú často polámane.  Medzi dvomi oblátkami je vrstva krému. Podľa údajov na obale obsahujú až 80 % náplne, s čím aj súhlasím. Oblátky sú krémové, plné náplne.

    Sme športovo založená rodina. Na rodinné výlety často pribalím do ruksaku aj malú sladkosť, zvyčajne Venčeky. Testovali sme kakaové a vanilkové venčeky. V kakaových cítiť chuť kakaa a jemnú chuť kokosu, keďže nie sú presladené cukrom. Vo vanilkových venčekoch naozaj pocítite chuť vanilky. Venčeky sú jemné, rozplývajú sa na jazyku. Vďaka vhodnému balenie venčeky neboli polámané. Viete si ich zobrať nielen na výlet, na túru a sú fajn aj k čaju, či ku káve. Venčeky často používam aj na dekoráciu na torty. Z kakaových venčekov som tentokrát premiérovo spravila nepečenú kokosovú roládu.

    Postup:

    3 balíčky Venčekov rozdrvíme, alebo rozmixujeme elektrickým mixérom. Pridáme 50 g práškového cukru, cca 0,5 - 0,7 dcl kávy a spracujeme na cesto. Kávu pridáme podľa potreby (aj s usadeninou). Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 8 mm.
    Na plnku vyšľaháme 200 g masla s 150 g cukru. Pridáme 60 g strúhaného kokosu.
    Tmavé cesto rozvaľkáme, natrieme bielou plnkou a zvinieme do rolády. Dáme do chladničky stuhnúť.

    Maslové Club sušienky sme poznali. Karamelové sme skúsili prvýkrát. Tieto sušienky nesklamú. Nemám veľmi rada takéto suché sušienky, ale naozaj ma prekvapili. Sú jemné a chrumkavé, vhodné aj na výlet v lete, ku kávičke či čaju. Keďže sú maslové, dajú sa použiť aj na cheescake. Ja som z nich spravila karamelový nepečený krémeš. 

    Z 200 ml mlieka a 20 g prášku uvaríme hustý puding. Pridáme cca 2 lyžice cukru. Puding necháme vychladnúť. Vyšľaháme 200 ml šľahačkovej smotany. Zľahka zmiešame s vychladnutým pudingom.
    Pripravíme si jeden balíček keksov. Na keks nanesieme špičkou krém. Vrch prikryjeme druhým keksom. Necháme min. 3 hodiny v chladničke, aby keksy navlhli.

    Polomáčané sušienky obľubuje celá rodina. Kokosové, tie sú moje. Všetky sušienky sú chutné. Sú tvrdšie, no nie sú drobivé a lámavé. Čokoláda im dodá správny šmrnc. Nevýhodou čokolády je, že sa topí, takže na letné výlety sú nevhodné. Milujeme kakaové kokosové keksy. No tieto keksy v tvare srdiečka ma sklamali. Sú tvrdšie ako konkurenčná značka a obsahujú aj menej kokosu. Sú dosť drobivé a suché. Na druhej strane sa Srdiečka dajú krásne využiť na dekoráciu dezertov, tort, či pudingu.

    Ďakujem modrému koníku za možnosť testovania značky Rodinné od Sedity.

    #test_sedita_rodinne #recenzia #recenzie_rodinne_sedita

    kaja153
    21. apr 2022    Čítané 106x

    Testovanie maškrtiek rodinné od Sedity

    Seditu všetci dobre poznáme. Je tu s nami od roku 1953. Napíšem Vám v stručnosti niečo málo o produktoch, ak ich náhodou nepoznáte a ku každému je aj recept. Recepty sú chutné, rýchle a jednoduché. 

    Čo ma v balíku veľmi potešilo a prekvapilo bola zástera a vareška s nádherným motívom. 🌸

    Testovaniu sladkostí sa najviac tešil môj muž. O to viac, keď zistil, že z nich budem aj niečo malé kúzliť. 😀❤️

    A teraz už ideme nato.

    🎀  Rodinné Oblátky 🎀

    Tieto oblátky sú na prvom mieste, čo sa týka množstva a chuti plnky. Naozaj žiadne nie sú tak "nabombované" náplňou ako tieto. Plnka je parádna, sladká, žiadna umelina. Ja ako milovník kokosu som siahla hneď po kokosových. Manželovi som nechala ostatné, ale tá plnka je tak parádna, že keď som ochutnala z každej príchute, naozaj som nevedela vybrať prvé a posledné miesto. Top! 

    Recept:

    FORMA - 20-22cm

    POTREBUJEME
    ✔️200 g maslové sušienky
    ✔️50 g oblátky rodinné
    ✔️100 g maslo roztopené
    KRÉM
    ✔️100 g biela čokoláda
    ✔️200 g šľahačka 40%
    ✔️250 g tvaroh jemný odtučnený
    ✔️400 g cream cheese neochutený
    ✔️70 g práškový cukor
    ✔️100 g oblátky rodinné alebo iný keksík
    NA VRCH
    ✔️100 g horká čokoláda
    ✔️100 g smotana na šľahanie
    Postup
    Rozdrvíme maslové sušienky, oblátky a zmiešame s roztopeným maslom a navrstvíme na spodok formy. Dáme do chladničky a pripravíme si krém. Nad parou si roztopíme bielu čokoládu. V miske miešame tvaroh, cream cheese a práškový cukor. Za stáleho miešania prilievame vychladnutú bielu čokoládu. Nemala by byť úplne studená skôr taká vlažná. V zvlášnej miske vyšľaháme šľahačku do tuha. Tú nakoniec pridáme do krému. Na sušienky pridáme oblátky nakrájané na malé kúsky a navrstvíme krém. Zarovnáme a necháme dobre vychladnúť v chladničke. Ja som nechala počas noci a ráno poliala polevou. Zohrejeme smotanu a tesne pred bodom varu vypneme a zalejeme ňou nasekanú čokoládu. Dobre premiešame a vylejeme na náš koláčik. Necháme čokoládu ztuhnúť, ozdobíme oblátkami alebo inými keksami a môžeme podávať. Dobrú chuť.

     🎀 Rodinné srdiečka🎀

    Ja mám pocit, že nič od Sedity nemôže byť zlé. Jednoducho, nech siahnete po ktoromkoľvek výrobku, nebude to krok vedľa. Tieto srdiečka sú jednoduché, keďže sú bez náplne no napriek tomu sú skvelé. Majú krásny dizajn. Chuť je maslová, vôbec nie sú suché a nepráši sa vám po nich z úst. Chuť maslová, akurát sladká, intenzívne kakaová. Výborné. 

    Recept

    Potrebujeme
    ✔️250 g práškový cukor

    ✔️250 g maslo

    ✔️1 balenie srdiečok rodinné od Sedity kakao-kokos

    ✔️2 PL rum

    ✔️2 PL kakao

    Postup

    Srdiečka pomelieme na mlynčeku, pridáme k nim práškový cukor, studené maslo, rum a kakao. Vypracujeme tuhšiu hmotu, z ktorej tvarujeme guľky. 

    🎀 Rodinné venčeky🎀

    Venčeky pozná snáď každý z nás. Je to nestarnúca klasika, ktorá je tu s nami už veľa rokov. A to asi hovorí za všetko. Napriek novinkám, hromade nových druhov sladkostí, sa venčeky držia na trhu už roky. Venčeky sú sladké tak akurát, vo vanilkových je cítiť jemne aj citrón. Kakaové sú intenzívne kakaové. Maslové, jemné, krehké. Balenie ideálne niekam na výlet. Vanilkové má rád aj drobec spolu s jabĺčkom. 

    Recept

    Potrebujeme
    ✔️1 balík vanilkové venčeky
    ✔️150 g biely jogurt
    ✔️250 g biely tvaroh
    ✔️podľa chuti cca 2-3 PL cukru
    ✔️1 PL kakaa
    ✔️ovocie - ja som dala lesné mrazené
    Postup
    Postup je jednoduchý. do vysokých pohárov si dáme rozvarené osladené ovocie. Navrstvíme rozdrvené venčeky, tvarohovú zmes, opäť ovocie, opäť venčeky a opäť tvarohovú zmes s kakaom.
    Tvarohová zmes - tvaroh, jogurt a cukor si zmiešame. Do druhej polky pridáme aj kakao.

     🎀Rodinné polomáčané sušienky🎀

    Tieto milujeme celá rodina! Manžel zbožňuje mliečne, ocino v horkej čoko a ja s maminou sa bijeme o kokosové. Sú maslové, sladučké, chrumkavé. Mňam!

    Recept

    Potrebujeme
    ✔️1 balík podrvených sušienok maslových od sedity
    ✔️jahody
    ✔️1 balík karamelového pudingu
    ✔️500 ml mlieka
    ✔️3 PL cukru
    ✔️1 kelímok bieleho jogurtu
    Postup
    Opäť uplne jednoduchý. Sušienky som podrvila, dala na spodok formy. Vrstvila som s pudingom uvareným podla návodu a jahodami. Na vrch som dala len biely jogurt. Nabudúce by som sušienky už nedrvila, ale vrstvila v celku.

     🎀 Rodinné sušienky club🎀

    Boli dve príchute. Maslová a karamelová. Začnem maslovou, ktorú asi všetci poznáme. Chuť maslová, sladká akurát, nie presladená. Vhodné sú, podľa mňa, najviac ako základ do cheesecake alebo do rôznych tvarohových pohárikov. Príchuť karamel možno nie každý pozná, ale kto ste ich nemali určite skúste. Chutia úplne ako sušienky, ktoré dostávame v kaviarni ku káve. Chutili úplne rovnako. Maslové, sladké, karamelové. Už len zaliať si kávu.

    Recept

    KORPUS:

    ✔️150 g maslové sušienky karamelové club od sedity
    ✔️80 g maslo

    KRÉM:

    ✔️250 g mascarpone
    ✔️100 g práškový cukor
    ✔️1 KL vanilkový extrakt
    ✔️250 g smotana na šľahanie
    ✔️1.5 KL prášková želatína
    ✔️2 PL voda

    JAHODOVÁ OMÁČKA:

    ✔️100 g jahody
    ✔️50 g kryštálový cukor
    ✔️1 KL vanilkový extrakt (al. balíček vanilkový cukor)
    ✔️50 ml voda
    ✔️1 PL jemný škrob

    Korpus: sušienky rozdrvíme na prach, zalejeme roztopeným maslom, premiešame a vzniknutú zmes utlačíme na dno menšej tortovej formy (20 cm). Korpus uložíme do chladu, kým si pripravíme krém.
    Krém: želatínu rozmiešame vo vlažnej vode a necháme napučať (5-10 minút).
    Mascarpone vyšľaháme s cukrom a vanilkou. Potom prilejeme dobre vychladenú smotanu a šľaháme do nadýchaného krému.
    Napučanú želatínu zahrejeme (nevaríme!) v rajnici, kým sa nerozpustí a následne ju zašľaháme do pripraveného krému.
    Krém navrstvíme do formy, zarovnáme a uložíme do chladničky na zhruba hodinu.
    Omáčka: pokrájané jahody vložíme do menšieho hrnca spolu s cukrom, vanilkou a vodou.Všetko spolu privedieme k varu a rozmixujeme tyčovým mixérom. Do omáčky primiešame jemný škrob a ďalej ju povaríme asi 5 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť.

    Omáčku izbovej teploty nanesieme na krém, zarovnáme a cheesecake uložíme naspäť do chladu na aspoň 4 hodiny.

    Záver
    Som veľmi šťastná, že som mohla byť súčasťou testovania a pustila som sa do toho naplno aby som Vám odovzdala čo najviac. Dúfam, že vyskúšate aspoň jeden recept. 🙂

    #test_sedita_rodinne #recenzia #recenzie_rodinne_sedita

    danielaj
    20. apr 2022    Čítané 95x

    Testovanie s obľúbenou Seditou

    Keď som sa dozvedela, že som bola vybraná na testovanie výrobkov od našej obľúbenej značky Sedita, nesmierne ma to potešilo. A o to viac, že v testovaní bola podmienka, zakomponovať testované výrobky priamo do dezertov, pretože pečenie je moje veľké hobby.

    Pustila som sa teda do testovania. Hlavne som chcela vyskúšať tie produkty, ktoré som ešte nemala možnosť ochutnať. Väčšinu výrobkov som však poznala, kupujem ich pre svoju rodinu pravidelne. Veď kto by nepoznal Seditu a jej rokmi a aj našou rodinou overené obľúbené výrobky?

    Ako prvé som chcela vyskúšať sušienky Srdiečka, pre rodinku som urobila rýchle smotanovo - tvarohové poháre s ovocím. Ako základ na dno pohárov som použila podrvené maslové sušienky Club, navlhčila som ich trochou mlieka s kvapkou rumovej arómy, na to išla vrstva jemného tvarohu zmiešaného s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom, ovocie, znova smotanovo-tvarohová vrstva a šľahačka. Vrch som ozdobila kakaovo-kokosovou srdiečkovou sušienkou. Milé malé srdiečka s dvojakou príchuťou sme prvýkrát ochutnali až pri tomto testovaní. Mne osobne chutili viac citrónovo-kokosové. Výborná kombinácia chutí. 

    Tradičné polomáčané sušienky milujeme celá rodina už roky. Mne a mladšej dcére chutia máčané v mliečnej čokoláde, manžel má radšej s horkou čokoládou a staršia dcéra kokosové. Táto tradičná chutná sušienka nikdy nesklame, rýchle pohostenie pre nečakanú návštevu. Zachovala si svoju výbornú chuť po veľa rokov.

    Rodinné Club sú výborné maslové a karamelové sušienky. Maslové Clubky mám veľmi rada, sušienky, s ktorými som vyrastala. Karamelové som ochutnala prvýkrát až pri tomto testovaní. Maslové často používam ako základ korpusu pre nepečené smotanovo-ovocné torty. Rozdrvené sušienky zmiešam s roztopeným maslom a rýchly korpus bez pečenia je na svete, doplním ľubovoľným krémom, pridám ovocie a ozdobím. A rýchla svieža tortička je na svete. Karamelové som tentokrát rozdrvila a použila ako posýpku spolu s orieškami na takúto tortičku. A bola veľmi chutná, ozvláštnila ju výrazná karamelová chuť. Clubky - moje obľúbené sušienky do dezertov alebo ako sladké raňajky s jogurtom.

    Rodinné  vanilkové Venčeky milujem, som schopná zjesť celý balíček na posedenie. Cítim v nich aj jemnú citrónovú príchuť. Čokoládové Venčeky veľmi neobľubujem, ale naše dcery ich zbožňujú. Venčeky sú určite tiež vhodné ako základ korpusu na nepečenú tortu.

    Rodinné oblátky - to sú veľké balenia obľúbených keksíkov. Testovali sme 6 príchutí.  Za mňa top sú Kávenky, na druhom mieste sú citronové a tretie Vesna. Kakaové a orieškové veľmi neobľubujem. Kokosové som prvýkrát ochutnala pri tomto testovaní a boli veľmi chutné. Z rozdrvených Káveniek som urobila s pridaním masla, kakaa, kávy a orieškov guľôčky. Rýchla sladkosť ku kávičke. Tieto jemné, chrumkavé a krehké sušienky sú výborné, veľa rôznych príchutí a veľké balenia pre celú rodinu.

    Moje testovanie skončilo a ja chcem týmto veľmi pekne poďakovať Modrému koníku za možnosť byť súčasťou tohto sladkého testovania. Pochutili sme si celá rodina aj návšteva. Určite aj naďalej zostanem verná našim obľúbeným výrobkom, ale v obchode pri najbližšom nákupe prihodím do košíka aj novinky - Karamelové Clubky a citrónovo-kokosové srdiečka. Sedite prajem veľa spokojných zákazníkov, nových inšpirácií a inovácií. 

    #test_sedita_rodinne #recenzia #recenzie_rodinne_sedita

    Dnešný poobedný trojboj 🙂 každý si uchmatol svoje podľa chuti #test_sedita_rodinne

    carmen238
    Správa bola zmenená    15. apr 2022    

    Rozprávkový večer a Sedita nesmie chýbať 🙂 citrón🍋 kokos🥥 skvelá kombinácia #test_sedita_rodinne

    Na stránke sedita.sk prebieha do konca mesiaca súťaž o pekné ceny, zapojiť sa môžete ak urobíte dezert s použitím sedita výrobkov. Napríklad ako ja. Na ozdobu dezertu som použila kokosovo-citronové srdiečka od sedity a zapojila som sa do súťaže. Skúste šťastie aj vy.
    #test_sedita_rodinne

    #test_sedita_rodinne ...štyri voľné dni na štrikovanie a k tomu mlsanie...

    lenka9g
    Správa bola zmenená    13. apr 2022    

    Karamelové sušienky s mascarpone, karamelom a slanými arašidmi. Sladko-slané kombinácie sú mňam.
    #test_sedita_rodinne

    Kávovo-kávový dezert na nedeľu
    #test_sedita_rodinne

    #test_sedita_rodinne
    Čokoládové guličky s kešu orieškami z vanilkových sedita venčekov

    carmen238
    Správa bola zmenená    8. apr 2022    

    Dnes si pochutnávame na kakaových venčekoch ❤️ #test_sedita_rodinne

    Už sa tešíme na testovanie 🙂
    #test_sedita_rodinne

    Aj u nás sa tešíme z testovania sladkostiii 😊😊
    Ale teda neviem ,či viac nemala úspech bublinkova folia 😂
    #test_sedita_rodinne

    (4 fotky)

    #test_sedita_rodinne ...bude ku kávičke 🍪☕

    konik_testuje
    21. mar 2022    Čítané 2913x

    Skúsenosti so značkou Rodinné od Sedity

    Milujete rodinnú pohodu a radi vychutnávate? Alebo radi pečiete a uprednostňujete rýchle recepty pre nečakané situácie, ako neohlásená návšteva či neplánovaná detská prespávačka? Alebo len nechcete tráviť všetok svoj voľný čas v kuchyni, ale radšej na výlete alebo prechádzke a zároveň nemienite ukrátiť svoju rodinu o domácu maškrtu? Potom budeme veľmi radi ak sa zapojíte do nášho testovania produktov Rodinné od Sedity. Poďte si s nami vychutnávať rodinnú pohodu plnú chutí, či vymyslieť vlastný recept s týmito maškrtami. Aby sme vás ešte viac navnadili, venujeme vám balíček týchto obľúbených produktov.

    Čo budeme testovať?

    Značka Rodinné stojí na pilieroch najobľúbenejších oblátok a sušienok z tradičného portfólia Sedita, ktoré vám ponúka v praktických väčších rodinných baleniach a v širokej palete príchutí. Tie rokmi overené už zrejeme všetci poznáme, ale máte prehľad aj v tých novších príchutiach či produktoch, ktoré značka ponúka? Veríme, že mnohé z nich vás očaria už pri prvom zahryznutí. Viac sa o nich dozviete v jednotlivých produktových podstránkach:

    null

    Koho hľadáme?

    Mamičky či babičky, ale hlavne vychýrené gazdinky, ktoré si radi vychutnávajú rodinnú pohodu plnú chutí. Vašou úlohou v tomto testovaní bude zhodnotiť nielen chuť oblátok a sušienok značky Rodinné, ale aj naplno zapojiť fantáziu a využiť ich ako jednu z ingrediencií pri pečení. Zároveň sa môžete so svojím receptom, zapojiť aj do súťaže o kuchynský robot, ktorú si pre vás značka Rodinné pripravila v rámci mesiaca apríl.

    Ako sa zapojiť?

    Ak ste sa v popise vyššie našli, ste k tomu komunikatívna a ochotná sa o priebeh testovania s nami na Modrom koníku podeliť, stačí ak nám do komentára pod tento článok napíšte, aký je váš najobľúbenejší recept na rýchlu maškrtu. Pokojne pripojte aj fotografiu. Skrátka nás skúste presvedčiť, prečo by sme si mali na testovanie vybrať práve vás.

    Čas na zapojenie máte do 28.3.2022 a v priebehu týždňa vyberieme 23 mamičiek, ktoré potešíme a oslovíme internou poštou.

    Už teraz sa tešíme na vaše komentáre a fotografie.

    konik_testuje
    #test_sedita_rodinne