konik_testuje
    30. nov 2019    Čítané 1483x

    Ako dopadli skúsenosti s prípravkami Somat?

    Každá z nás má svoju obľúbenú pomocníčku v domácnosti. Určite sa mnohé zhodneme, že práve umývačka riadu nám uľahčuje každodenné povinnosti. Ak však chceme mať dokonalé čisté riady, je potrebné do tohto kamarátskeho vzťahu prijať ďalšieho člena – účinný čistiaci prostriedok. A, samozrejme, aby vzťah perfektne fungoval, je potrebné dopriať umývačke potrebnú starostlivosť. My toto všetko vieme, preto sme mamičkám priniesli testovanie produktov Somat. Čo myslíte, uspeli v teste a stali sa súčasťou domácností našich mamičiek?

    danielaj

    10 mamičkám sme poslali balík plný voňavých produktov Somat. Pozrite sa, ako obstálo v teste 6 produktov Somat, ktoré sa postarali o čisté riady a dokonalú starostlivosť o umývačku.

    Somat Gold Gel

    Hlavným aktérom a zároveň víťazom testovania je Somat Gold Gél. Ten si poradil nielen s bežnou špinou, ale zahviezdil aj v prípade odolnejšej špiny.

    PLUSY:

    + poradil si aj s mastnotou, odolnou a zaschnutou špinou

    + skladnejšie balenie oproti tabletkám

    + účinný aj pri krátkych programoch či nízkej teplote

    + príjemná, svieža vôňa

    MÍNUSY:

    - nerovnomerné míňanie dvoch substancií vzhľadom k odlišnej hustote

    Že to bola v mnohých prípadoch láska na prvý pohľad, resp. prvé použitie, potvrdzujú aj slová mamičky los_andreos: „Som zaľúbená. Lebo som žena a milujem veci a prostriedky, ktoré robia môj život jednoduchším... A tak som vyskúšala gél na umývanie riadu Somat GOLD. Výsledok? Krásne čistý riad a stále intenzívna citrusová vôňa (to z toho osviežovača).“

    Mamička janka_alusicova bola nadšená, keďže si poradil aj s hrncami: „Hrnce mám už cca 8 rokov, celé roky si udržujú povlak naspodku, ktorý ani bežným ručným umývaním nešiel odstrániť. Odkedy mám umývačku, povlak na všetkých týchto hrncoch sa krásne udržoval... pokiaľ som nepoužila Somat.“

    los_andreos

    Tablety do umývačky Somat Gold

    V balíčku si mamičky našli taktiež tabletky, ktoré mnohé z nich preferujú kvoli praktickému a rýchlemu použitiu.

    PLUSY:

    + tabletky bez problémov rozpustili

    + účinnosť proti špine výborná

    + nie je potrebné vybaľovať z obalu

    Mamička joannnka ich dokonca povýšila na hrdinu testovania: „Táto kapsula doslova zničí zvyšky a mastnotu usadenú naspodku umývačky a odteraz je tento výrobok môj hrdina 🙂“

    Viete vlastne, čo znamená označenie Gold v prípade čistiacich prípravkov Somat? Vo svojej recenzii nám to objasnila mamička petrah3: „Ak ste sa niekedy zamýšľali nad tým, aký je rozdiel medzi Somat Classic, Somat All in 1 a Somat Gold, prezradím vám to. Len Somat Gold má v sebe naozaj všetky „vylepšováky“ v podobe soli, leštidla, prostriedkov na ochranu umývačky aj skleneného či kovového riadu, aj „onú“ moju novú lásku – urýchľovač schnutia plastového riadu.“

    haidi

    Somat oplachovací prostriedok

    PLUSY:

    + riad vyleští a nezanecháva šmuhy

    + urýchľuje schnutie

    + suchý ostáva aj plastový riad

    Táto zázračná vec sľubuje, že nenechá mokrú kvapku ani na plastovom riade, ktorý býva pri sušení často kameňom úrazu. Čo myslíte, splnil, čo sľuboval? Všetky mamičky sa zhodli, že áno. Aj danielaj bola s jeho účinnosťou spokojná: „Pri umývaní v umývačke mi najviac vadil mokrý plastový riad, s týmto si malo poradiť leštidlo uľahčujúce schnutie. Priznám sa, neverila som tomu, ale je to tak, riad bol naozaj suchý. A tento výrobok ma naozaj prekvapil.“

    Somat čistič umývačky riadu v tabletách

    PLUSY:

    + používa sa počas klasického umývacieho cyklu, spolu so špinavým riadom

    + šetrí tak čas, vodu a energiu

    + poradí si aj so zašpineným filtrom

    Možno ste sa, rovnako ako petrah3, s týmto druhom čističa ešte nestretli, no určite si miesto vo vašej domácností zaslúži: „Toto testovanie Somat prípravkov mi však rozšírilo obzory. V balíku s gélmi a tabletami bolo balenie troch tabliet – jednu z nich stačilo pridať do PLNE NALOŽENEJ umývačky (spolu s tabletou / gélom na umývanie riadu) a ona sa o všetko postará. A na moje prekvapenie sa naozaj postarala. Za normálnych okolností pred použitím čističa umývačky poriadne vyčistím aj filter, no teraz predsa testujem, a tak som aj filter nechala dosť zanesený. Výsledok? Pozrite si na priloženej fotke.“

    petrah3

    Somat Intenzívny čistič umývačky riadu

    PLUSY:

    + umývačka je po použití čistá a voňavá

    - je nutné používať v prázdnej umývačke

    „S výsledkom som bola veľmi spokojná, čistý filter, pekná vôňa a čisté vnútro umývačky 🙂,“ píše jedna z testujúcich mamičiek vo svojej recenzii.

    Somat Deo Duo-Pearls

    PLUSY:

    + zanecháva umývačku voňavú a pohlcuje pach

    - jednej testujúcej nevyhovovala intenzita vône

    Ostatné mamičky boli však nadšené. katarina414 vo svojej recenzii trefne podotkla, že by ju tento osviežovač potešil v čase tehotenských nevoľností. Mamička mykka z neho bola rovnako nadšená: „Celkom bomba je pre mňa vôňka. Po troch týždňoch stále ako nová, vždy keď dokladám riad, keď otváram po umytí, alebo keď len tak prejdem okolo, vonia stále. Na to si potrpím, takže palec hore 👌“

    Ako ste si mohli prečítať, testovanie Somat prípravkov dopadlo skutočne výborne. U mamičiek sa riad leskol, bol dokonale čistý a navyše sa kuchyňou niesla aj príjemná, svieža vôňa.

    janka_alusicova

    Celé testovanie zhrnula „ručne-stručne“ mamička petrah3: „Bez prikrášlenia môžem povedať, že Somat GOLD ma zaskočil, prekvapil a ohúril. Tá krásna citrusová vôňa z osviežovača je aj po pár týždňoch rovnako intenzívna ako na začiatku. Riad je krásne čistý a lesklý, plastové misky a taniere dokonale suché a nánosy mastnoty na filtri sú minulosťou. Bez zveličenia mu dávam 100 bodov.“ A haidi to vystihla ešte stručnejšie: „Celkové zhrnutie - veľmi veľká spokojnosť.“ Pretože tam, kde je spokojnosť, sú veľakrát slová zbytočné ;)

    Ako je to u vás, milé mamičky, aj vy máte so svojou umývačkou blízky, priam kamarátsky vzťah? ❤

    Všetky recenzie nájdete na tomto odkaze alebo pod označením #test_somat 🙂

    janka_alusicova
    29. nov 2019    Čítané 263x

    Ako si Somat Gold gél poradil so špinou...

    Umývanie riadu doteraz...

    Som mamička troch malých detí, Marek 4 roky, dvojičky Klaudia a Lýdia 17 mesiacov. Umývačku mi kúpil môj muž cca pred rokom, kedže sme 5-členná rodina a riadu máme neskutočne veľa, detí tiež, len času stále málo.. Doteraz som používala niekoľko rôznych značiek voňaviek, leštidiel a čističov, no tablety len jeden druh, jedny z najdrahších - vraj najlepších.. Veľakrát mi veľa riadu neumylo, ale neriešila som to, keďže som mávala preplnenú umývačku, neočakávala som, že iný prostriedok by môj problém vyriešil.... až doteraz.

    Testovanie Somat..

    Hoci času málo, testovaniu som sa potešila, keďže ma muž nahováral vyskúšať práve tento Somat Gold gél, no ja som neverila, že sa nájde prostriedok, ktorý by mi vždy všetko umyl. A toto sú moje výsledky..

    Hoci umývačku púšťame každý deň, pri testovaní som si sem tam nechala nejaký riad aj viacdňový, aby som videla, ako si poradí Somat aj so zaschnutým riadom. 

    Ďalšie výrobky od Somat, ktoré som si obľúbila

    Leštidlo je to pecka. Veľmi ma zaujal tento výrobok, pretože pri malých deťoch používame veľmi veľa riadu z plastu. Doteraz som sa vždy stretla s veľmi mokrým plastovým riadom, aj keď som riad vyberala po niekoľkých hodinách, okrem leta. A tak som musela používať program na umýačke, extra sušenie - čo je opäť zvýšenie energie a taktiež predĺži čas celého procesu. So Somat leštidlom som našla plastové riady buď úplne suché alebo s minimom kvapiek..

    Voňavka, palec hore pre tú vôňu a trvácnosť. K tomuto niet čo viac dodať.

    Gél, ktorý odstráni aj staré zašlé riady

    Hrnce mám už cca 8 rokov, celé roky si udržujú povlak naspodu, ktorý ani bežným ručným umývaním nešiel odstrániť, pokiaľ som sa im raz za čas nepovenovala s tekutým či práškovým čistiacim prostriedkom. Odkedy mám umývačku, povlak na všetkých týchto hrncoch sa krásne udržoval... pokiaľ som nepoužila Somat. A tak niet divu, že ma tento gél naozaj zaujal a očaril, pretože pozitív je naozaj veľká kopa. No posúďte sami.

    Záhada

    Aby ste si nemysleli, že som podplatená, zapredaná, tak som objavila aj menšiu neresť tohto gélu. Keďže sa jedná o dvojkomorový gél, všimla som si, že obe tekutiny netečú rovnakým množstvom, a tak by sa mohlo stať, že jednu časť už budete mať minutú, kým druhá ešte ostala v nádobe. Toto som si všimla vo veľmi krátkom čase testovania, a tak sa pri každom dávkovaní snažím tekutiny nalievať tak, aby sa ich pomer množstva vyrovnal, čo sa mi aj darí, takže ja už mám obe tekutiny zarovno.

    Somat som nešetrila a testovanie som si užila

    S testovaním som sa trošku vyhrala, vyskúšala som pri ňom aj programy na umývačke, ktoré som si doteraz nedovolila použiť, kedže aj pri 70 stupňoch mi zostal nejaký riad špinavý, pretože tableta, ktorú som používala, nezvládala také množstvo riadu. O programe auto 45-60 stupňoch radšej ani nehovorím. A výsledok so Somat??? 

    2 hod 40min, program AUTO 45-60 stupňov - riad čistý

    3hod 20min, program EKO 55 stupňov - riad čistý

    1hod 20min 45 stupňov - riad čistý... 

    Myslíte si, že budem so Somat ďalej pokračovať? Rozhodne áno. Tomu, kto nemal problém s čistotou riadu či mokrým plastom, gratulujem, ale ja veľmi rada zostanem pri SOMAT GOLD gél a ďakujem za možnosť testovať ho.

    Plusy pre Somat..

    - poradí si s mastnotou, zašlou či zaschnutou špinou  

    - vysoko účinný pri krátkych programoch

    - vysoko účinný pri nízkej teplote

    - lesk

    - suchý plastový riad

    - krásna a dlhotrvajúca vôňa

    Mínusy pre Somat..

    - nerovnomerné ubúdanie oboch tekutých zložiek gélu

    haidi
    17. nov 2019    Čítané 291x

    Testovanie prípravkov Somat

    Prípravky Somat, ktoré som mala možnosť otestovať, dopadli takto:

    So značkou Somat som sa nestretla prvýkrát, umývačku riadu máme u nás v domácnosti necelý rok a väčšinou sa o výber prípravkov na čistenie stará manžel a bežne používame pripravky Somat All in 1.

    Testovali sme:

    Somat Gold Gel:

    - príjemná vôňa citrón, limetka

    - technológia hĺbkového čistenia, ktorá pomáha odstraňovať odolné nečistoty ako sú cereálie atď.

    - dvojkomorová nádoba zaručí, že kombinácia dvoch účinných receptúr pre perfektné odstránenie mastnoty a pripálenín v porovnaní s tabletami All in 1

    Somat Gold Kapslue:

    - fantastický čistiaci prípravok, ktorý odstráni škvrny od čaju a kávy, cereálie

    - rýchla rozpustnosť

    - leští zároveň

    - spĺňa funkciu soli

    - odstraňuje spoľahlivo mastnotu

    - ochraňuje umývačku riadu

    - pôsobí už od 40 stupňov

    - ochrana skla a dékoru

    - lesk nerezového riadu

    - efekt schnutia

    - extrra účinný proti pripáleninám

    - netreba vybaľovať z fólie

    Somat Intensive Machine Cleaner:

    - intenzívny čistič umývačky riadu 

    - odstraňuje mastnotu, vodný kameň

    - čistí dôležité časti umývačky riadu ako sú striekacie trysky a filtre

    - použitie 1x za 3 mesiace

    Somat Machine cleaner/Hygienic cleanliness:

    - je prvý a jediný čistič umývačky riadu, ktorý možno použiť počas bežného umývacieho cyklu

    - pôsobí hĺbkovo, čistí usadeniny vodného kameňa v umývačke, ostrekovacích ramenách, filtroch, vodnom čerpadle a potrubí

    - odstraňuje mastnotu

    - bojuje aj proti zápachu a dodáva umývačke sviežu vôňu

    - stačí použiť 1x mesačne

    Somat Rinser Extra-Dry effect/leštidlo:

    - oplachovací prostriedok s efektom rýchleho schnutia

    - zabraňuje vzniku zaschnutých kvapiek vody

    - zaručí suchý efekt, obzvlášť na plastovom riade

    Somat Deo Duo-Pearls (vôňa citrón a pomaranč):

    - deodorant do umývačky riadu

    - neutralizuje nepríjemné pachy

    - poskytuje sviežu a čistú vôňu

    Somat pípravky, hlavne kapsele Gold, veľmi miilo prekvapili svojou silou. Prípravkom isto ostanem verná, nesklamali a môžem len odporučiť. Vyhovuje mi spôsob aplikácie a taktiež ich vôňa.

    Jediný produkt, ktorý ma moc neoslovil, je deodorant do umývačky riadu. Vôňa bola na mňa moc intenzívna, doslova mi vadila, ale 100 ľudí, 100 chutí, niekomu môže, naopak, vyhovovať.

    Celkové zhrnutie - veľmi veľká spokojnosť.

    Ďakujem za túto možnosť testovania🙂

    petrah3
    17. nov 2019    Čítané 299x

    Testovanie Somat GOLD: Ako som sa mýlila...

    Poznáte ten pocit, keď máte pocit, že vás už nič neprekvapí, ale potom zistíte, ako ste sa mýlili? Tak nejako som sa cítila pri testovaní produktov Somat Gold. Prečo? Čítajte ďalej...

    Umývačka riadu je mojím miláčikom už nejaký ten rok. Viete – päťčlenná rodina a spomienky na detstvo, keď som bola tou „UMÝVAČKOU“ ja. Prvú, asi dvadsaťročnú umývačku, sme zdedili pri kúpe bytu od predchádzajúcich majiteľov. Bolo mi ľúto vyhodiť ju, tak som sa nad ňou zľutovala a skôr, ako som seniorku poslala do výsluhového dôchodku, vyskúšala som ju. A ZAĽÚBILA som sa. Už som nemusela umývať a stáť pri kope nedeľňajšieho riadu. Špinavé taniere som len vložila do prístroja a on mi ich vrátil čisté... Hotový zázrak 😊 A tak umývačka ostala a nejaký rok to ešte potiahla. No keď nadišiel jej koniec, bolo mi fakt do plaču. Bez umývačky som už byť nechcela. Medzitým sa naša rodinka rozrástla o troch členov a prístroje, ktoré ma odbremeňovali od domácich prác, boli pre mňa na nezaplatenie.

    Tablety či gél...

    „Pri troch deťoch treba šetriť. Veď je úplne jedno, aké tablety dám do umývačky, tá riad aj tak umyje.“ S touto myšlienkou som niekoľko rokov nakladala do košíka tablety do umývačky privátnej značky prislúchajúcej k obchodnému reťazcu. Riad bol v podstate čistý, s občasnými fliačikmi či zle umytými miestami, no nejako som to neriešila. Aj osviežovač umývačky fungoval len pár umytí a potom jeho vôňa zanikla. Myslela som, že je to normálne, no potom mi domov prišiel balíček od Somatu. Okrem gélu a tabliet na umývanie obsahoval aj prostriedok na urýchlenie schnutia plastových riadov, tabletový a tekutý prostriedok na umytie umývačky a jej súčastí a osviežovač umývačky. Ten posledný som okamžite otvorila a zavesila do môjho stroja, z ktorého sa odvtedy šíri veľmi príjemná a nevtieravá citrusová vôňa 😊

    Som zaľúbená

    Lebo som žena a milujem veci a prostriedky, ktoré robia môj život jednoduchším... A tak som vyskúšala gél na umývanie riadu Sommat GOLD – predsa len, doteraz som uprednostňovala tablety...

    Zapla som na klasický EKO program a čakala na pípanie oznamujúce ukončenie umývacieho cyklu. Výsledok? Krásne čistý riad a stále intenzívna citrusová vôňa (to z toho osviežovača).

    Aby som pri malých trojičkách redukovala straty v podobe rozbitých tanierov a pohárov, používam plastový riad. Aj teraz, keď už majú 6 rokov, to radšej neriskujem. Problém však nastáva vždy po umytí riadu v umývačke – ostával totiž mokrý, aj keď ostatný riad bol úplne suchý. Dosť mi prekážalo to otravné prekladanie plastových tanierikov, mištičiek a pohárikov na sušiak na linke, aby riad vyschol. So Somatom GOLD a jeho prípravkom na rýchle schnutie už tento problém nemám. Po jeho pridaní do umývačky (spolu s gélom na umývanie), som vybrala úplne suchý riad. Kompletne všetok.

    A bolo to každým dňom lepšie. V ďalšom umývacom cykle som totiž skúšala tablety do umývačky. Ak ste sa niekedy zamýšľali nad tým, aký je rozdiel medzi Somat Classic, Somat All in 1 a Somat Gold, prezradím vám to. Len Somat Gold má v sebe naozaj všetky „vylepšováky“ v podobe soli, leštidla, prostriedkov na ochranu umývačky aj skleneného či kovového riadu, aj „onú“ moju novú lásku – urýchľovač schnutia plastového riadu... Pozrite si to na fotke, je to tam pekne znázornené.

    Prečo som nevyskúšala tekutý čistič umývačky

    Keď som začala používať umývačku riadu, vôbec som netušila, že ju treba nejako čistiť, že má nejaké filtre, či trysky... Aj to bol dôvod, prečo sa tá naša prvá zdedená umývačka seniorka pokazila. Následne som bola dostatočné poučená opravárom, ktorý sa nebožkú seniorku pokúšal oživiť. Neúspešne. A tak som sa o jej nástupkyňu starala, ako sa patrí – pomocou tekutých prípravkov, ktoré vložíte do prázdnej umývačky a necháte prebehnúť jeden umývací cyklus.

    Toto testovanie Somat prípravkov mi však rozšírilo obzory. V balíku s gélmi a tabletami bolo balenie troch tabliet – jednu z nich stačilo pridať do PLNE NALOŽENEJ umývačky (spolu s tabletou / gélom na umývanie riadu) a ona sa o všetko postará. A na moje prekvapenie sa naozaj postarala. Za normálnych okolností pred použitím čističa umývačky poriadne vyčistím aj filter, no teraz predsa testujem, a tak som aj filter nechala dosť zanesený. Výsledok? Pozrite si na priloženej fotke. 

    Ja som skoro odpadla. Bol úplne čistý, a tak som nemala dôvod vyskúšať tekutý čistič umývačky riadu, jej trysiek a filtra.

    Môj verdikt

    Bez prikrášlenia môžem povedať, že Somat GOLD ma zaskočil, prekvapil a ohúril. Tá krásna citrusová vôňa z osviežovača je aj po pár týždňoch rovnako intenzívna ako na začiatku. Riad je krásne čistý a lesklý, plastové misky a taniere dokonale suché a nánosy mastnoty na filtri sú minulosťou. Bez zveličenia mu dávam 100 bodov. A myslím, že ak miniem tieto zásoby tabliet a gélov, pôjdem si kúpiť ďalšie.

    joannnka
    17. nov 2019    Čítané 199x

    So Somatom to ide ľahšie...

    Priznám sa, že po kúpe umývačky riadu som neraz bojovala s nedostatkami, čo spôsobovali pozostatky jedál a možno aj nevhodný výber umyvacích prostriedkov.

    Neraz som zúrila nad zle umytým riadom či zvyškami po kapsuliach na umývanie.

    Ako takmer každá rodina som sa na umývacích prostriedkoch snažila ušetriť, ale následná spotreba vody pri doumývani riadov, či nákup dalších prostriedkov na ručné umývanie, ma presvedčil poohliadnuť sa po niečom kvalitnejšom, i keď s vyššou cenou.

    Somat Gold kapsule sa u nás rýchlo osvedčili a udomácnili.

    Keď ma vybrali na testovanie Somat Gold Gélu, moc som sa potešila, a to, čo prišlo kuriérom, ma príjemne prekvapilo. Takú nádielku som nečakala.

    Hneď po vybalení dostala naša umývačka citrónový parfum. Nie je nič horšie, ako pachy zbytkov pri dokladaní riadov do umývačky. Táto citrónová vôňa pachy pohlcuje, no uznavávam, nemusí sa každému páčiť. 

    Umývanie

    Doposiaľ sme vyskúšali len kapsule Somat Gold, gél nie. Boli sme spokojní, ale objemné balenie často zavadzalo v našej maličkej kuchyni. Balenie Somat Gold Gélu je rozhodne skladnejšie ;)

    Gél prešiel prvou zaťažkávacou skúškou excelentne. Všetok riad čistý a Jánske sklo ako nové už pri 40 stupňoch.

    Počas testovacieho obdobia sa mi nestalo že by som mala riad s gold gélom umytý zle a to riady pri dvoch deťoch rozhodne nemám čas nejako špeciálne ukladať do umývačky. Takže áno , zvládne to aj chlap a k umývacke netreba ani maturitu ... 

    V našej domácnosti používame pomerne dosť plastového riadu, ale vždy má trápilo následne utieranie zostatkovej vody. Príbory, sklo, keramika... po otvorení umývačky takmer vždy suché aj bez extra sušiaceho režimu, plasty, žiaľ, nie.

    Túto zmenu sľuboval prostriedok na leštenie s funkciou sušenia plastového riadu. Leštidlo som začala teda kombinovať s gélom a na plaste sa veru už toľko vody nedržalo. 

    Čistenie

    Umývačka dostáva v našej domácnosti riadne zabrať a nie je nič horšie, ako ručne čistiť zanesený filter. 

    U nás sa riady neoplachujú pred vložením do umývačky. Osobne mi to príde neekonomické a umývačku som kúpila, aby som s riadom mala menej starostí a viac času na seba a deti.

    Aj keď si zatiaľ umývačka so všetkým celkom slušne poradila, nezaobíde sa to bez pravidelného čistenia. Tu som použila pre mňa aktuálne zázračný prostriedok na čistenie umývačky v podobe kapsúl s granulátom. Nadchlo ma, že sa dá použiť počas umývania riadov.

    Táto kapsula doslova zničí zbytky a mastnotu usadenú na spodu umývačky a odteraz je tento výrobok môj hrdina 🙂 

    Spomeniem aj tekutý čistič, ktorý bol obsiahnutý v balíku na testovanie. Je fajn a výsledok bol OK. Je určený výhradne na vyčistenie umývačky bez riadov - na úvodnej foto.

    Somatu ÁNO 

    Na trhu je veľa prostriedkov určených do umývačky. Výber je, samozrejme, na každom z vás. Mňa Somat presvečil, že je pre NÁS!

    nikastancelova
    17. nov 2019    Čítané 152x

    Kúpiť či nekúpiť? To je otázka

    Novinky na trhu sú tu neustále...

    Každý výrobca priebežne vylepšuje svoje produkty a nie vždy je to podarené vylepšenie. Značku SOMAT som mala možnosť testovať 2 týždne a veru, dala som mu miestami poriadne zabrať. Ak chcete vedieť ako to dopadlo, tak čítajte dalej.

    Ako prvé som vyskúšala čistič umývačky a poviem vám, že umývačka bola čistá a naozaj pripravená na testovanie. 

    Umývačka je čistá, zavesím do nej vôňu a hor sa do varenia ako správna gazdinka, aby bolo na čom testovať. Špinavé riady sa kopia, a tak je čas na ich hygienu. Hrnce, taniere, umelé detské riady, poháre od vínka, príbor a kopa iného sa naprace do umývačky. Z vrchnej skrinky na mňa kuká Somat gél a ja som zvedavá na výsledok. V návode čítam, aké je dávkovanie. Zvolila som kompromis: dávam vyššiu dávku gélu (28 ml), keďže sú riady dosť špinavé, ale som netrpezlivá, a tak som zapla krátky umývací program [1hod a 15min] .Huraaa, umyté. Nedočkavo otvorím dvierka a svieža vôňa sa nesie po byte ako z osviežovača. S konečným výsledkom som nadmieru spokojná. Riady umyté, umelé poháriky a tanieriky takmer úplne suché a sklenené poháre a príbor sa krásne lesknú.

    Na koniec spomeniem len to, že výrobok Somat gold gél splnil moje očakávania a jeho vylepšenie stálo za to.

    mykka
    17. nov 2019    Čítané 225x

    "Hoďte mi to do plastov"

    Naše, vlastne MOJE, testovanie (lebo doma som v upratovaní generál major ja) sa začalo celkom funny storkou, keď ma kuriér vytiahol z kávového opojenia a ja som ho na oplátku zrušila s tým, že nikto nie je doma, aby mi to hodil do kontajnera na plasty. "Ta sme še pobavili" a testovanie sa mohlo začať.

    Obyčajne sa do týchto testovaní nezapájam, väčšina produktov je beztak určená pre menšie deti - čo ja už s tou mojou skoro 9-ročnou natestujem, pravda 🤣 ...ale v ten týždeň "mi išla karta", tak reku skúsim. A zadarilo sa!

    Ďalšie prekvapko bol obsah škatule - bola som v tom, že testujeme tekutý umývací prípravok, že tam boli aj tablety, vôňka a čističe, bolo milé prekvapko, ďakujem za túto nádielku 🙂

    Umývačke som dala zabrať. Netvrdím, že som ju zapínala každý deň, stáva sa nám bežne, že je to niekedy obdeň, sme len traja a cez týždeň sme beztak v práci/škole, ale snažíme sa si do roboty variť vlastné jedlo (kantíny v BA nie sú práve najlacnejšie 😜).

    Otestovala som predovšetkým tekutý prostriedok, leštidlo a presne 2x som použila tabletu. Zavesila som vôňku a použila som aj 1 tabletový čistič, ktorý je možné dať do umývacieho procesu spolu s riadmi.

    Poďme pekne po poriadku. 

    Nemám v podstate žiadne výhrady voči tekutému prostriedku. Doteraz som vždy používala tablety, nuž, bola som zvedavá a môžem povedať, že celkový dojem je pozitívny. Keď porovnám celkovo s tabletami iných značiek, tak je minimálne rovnako dobrý, miestami lepší. Spomeniem len ten môj šialený hrniec od vývaru, kde som bola prekvapená, ako dobre si poradil. Jediná jeho nevýhoda je, že tie 2 tekuté substancie nemajú rovnakú hustotu, teda logicky sa jedna míňa rýchlejšie - vidieť to už hneď po pár umytiach.

    Tablety sú OK, vyrovnajú sa mojim predošlým, dala som ich do dlhého programu, rozpustili sa celé a nič po nich neostalo. 

    Z leštidla som príjemne prekvapená, to čo sa popísalo, že urýchľuje schnutie riadu (predovšetkým plastového), môžem potvrdiť - už žiadne kvapky! YES 👍

    Celkom bomba je pre mňa vôňka. Po troch týždňoch stále ako nová, vždy keď dokladám riad, keď otváram po umytí, alebo keď len tak prejdem okolo, vonia stále. Na to si potrpím, takže palec hore 👌

    A posledná vec je už spomínaná čistiaca tableta. Veľkou výhodou je, že netreba kvôli čistiacemu procesu zapínať umývačku "naprázdno", šetríme energie 👌 Ale zas na druhej strane, išla som do toho s prižmúrenými očami, predsa len, asi to má "agresívnejšie" zloženie ako prostriedok na umývanie riadu, teda som mala obavy, či sa to dostatočne z riadu opláchne. A úplne zbytočne...

    ...a tu premostím k poslednému postrehu - v jednom z mojich príspevkoch som spomínala, že môj muž má dosť "jemný jazýček" čo sa týka rôznych "pachutí", lebo väčšinou na riadoch cíti zvyšky čistiaceho prostriedku. A tu? Vyjadril sa, že je to lepšie 😊

    Na záver zhodnotím krátko a výstižne: #odporucam

    Koniec hlásenia 🐭

    blondyne
    17. nov 2019    Čítané 188x

    Špiním, špiníš, špiníme....

    ... alebo všade samé riady.

    Prišla tá chvíľa, kedy si s vyloženými nohami sadám na gauč, po tom, ako som uspala synčeka a druhý si veselo kopká v brušku, otvorila Modrého koňa, a čo nečítam... Somat hľadá mamičky na testovanie svojho *Gold Gel Anti-Grease Lemon*. Skúsila som sa teda zapojiť a o pár dní som sa dozvedela, že ma vybrali. 

    S nadšením teda očakávam kuriéra, keďže až tak veľmi som nemala skúsenosti s touto značkou, až na pár výrobkov. Po otvorení balíka, teda balíčiska, som bola veľmi milo prekvapená, keďže som nečakala takú bohatú nádielku, za čo sa chcem, samozrejme, veľmi poďakovať. Avšak prioritne som sa v tomto testovaní zamerala na Somat Gold Gel Anti-Grease Lemon, i keď s malou pomocou ďalších výrobkov z danej rady.

    Tak hor sa testovať, respektíve umývať... 

    V prvom rade som si, samozrejme, nezabudla skontrolovať všetky prípravky, ktoré aj keď som nemusela v tomto prípade použiť, ale keďže máme tvrdú vodu, tak ich používam. V tomto prípade išlo hlavne o leštidlo, použila som teda Somat, pridala som i tabletku na čistenie umývačky, veľké plus má, že sa môže použiť v priamom cykle a nemusím púšťať teda samostatný program. A ako doplnok som si zavesila osviežovač na prevoňanie umývačky. Ako určite každý vieme, občas vie po čase umývačka cítiť tou svojou vlhčinou alebo, ak sa riady nachádzajú dnu dlhšie, tak i zápachom od nich.

    A potom to prišlo, predstavenie nášho hlavného hrdinu. Poviem vám, bol to pre mňa mierny boj, nalievať do tomu určenej priehradky gél. Keďže ja som čisto tabletková od začiatku, ako používam umývačku v našej domácnosti. Takže si viete predstaviť tú vtipnú situáciu, aká nastala. Naliať rýchlo, kvôli "pomocníkovi" a s tým, aby daný obsah skončil tam, kde má, nie vždy to vyšlo.

    Čo sa týka teplôt a dĺžok programu, vyskúšala som dva hlavné, ktoré sa v našej domácnosti používajú, s rôznym množstvom gélu. Taktiež inú intenzitu špiny na riadoch či doby, pokiaľ sa nazbieralo dostatočné množstvo na naplnenie objemu umývačky.

    Išlo o programy: 

    • 58 min - s teplotou 60 stupňov
    • 2 h 23 min - s teplotou 70 stupňov

    Množstvo gélu:

    • 25 ml
    • 15 ml

    Zamerala som sa na odsledovanie takých tých bežných, ale, samozrejme, aj silnejšie zašpinených riadov ako ovsená kaša (1), ale i, napríklad, kvások (2). S týmito riadmi si poradil tak, ako som očakávala, i keď pri kvásku som sa trocha obávala, pretože je občas problém ho úplne odstrániť z pohárov. Ale čo som celkom zostala sklamaná, lebo som doteraz s tým nemala väčší problém, bol zelený čaj so šálok (3), a to som skúsila rôzne varianty programov a množstva gélu, ale vždy som tam videla čiary, pokiaľ bol čaj v šálke. Najprv som si myslela, že to bolo nespravným rozložením riadu, ale nie. Ale to bežné zašpinenia riadov umylo, plus prevoňalo umývačku.

    (1)

    (2)

    (3)

    Tak, ak by som mohla celkovo zhodnotiť svoje testovanie, mňa osobne až tak neprekvapilo, predsa je to prípravok určený na riady, tak očakávam, že sa s tým aspoň ako tak popasuje. Ale ani veľmi nesklamalo, až na tie šálky. Každý výrobok z rady Somat ma niečo do seba, ale jednoznačne pre svoju pohodlnosť a rýchlosť zostanem do budúcna verná tabletkovej forme prípravkov na umývanie riadov. To, aké miesto si v našej domácnosti aj v budúcnosti nájde značka Somat, prinesie až čas, takže sa úplne nelúčime...

    Ďakujem, tímu MK za túto možnosť a taktiež dodávateľovi Somat.

    #test_somat, #recenzia 

    los_andreos
    17. nov 2019    Čítané 216x

    Čistota polovica života alebo ako som dala SOMATU druhú šancu 🙂

    Keď som si prečítala výzvu, v ktorej potrebovali ľudí na testovanie výrobkov Somat, tak som si povedala: "Hmmm, v minulosti som bola nespokojná, ale už je tomu niekoľko rokov, tak prečo nedať šancu novej rade výrobkov s vylepšenými vlastnosťami."

    Nikdy som nebola typ zákazníčky, ktorá sa pri kúpe výrobkov rozhoduje iba na základe ceny a aktuálnych zliav, ale vždy prihliadam na kvalitu a efektivitu výrobku.

    A potom to prišlo, vybrali si ma na testovanie. Prišiel kuriér s veľkou plnou krabicou a ja som netrpezlivo rozbaľovala krabicu a vyberala so zvedavosťou, aké konkrétne výrobky prišli. 

    V balíku bolo 6 výrobkov:

    1. Somat GOLD tablety do umývačky riadu

    2. Somat GOLD gél do umývačky riadu

    3. Somat DUO leštidlo

    4. Somat DEO DUO osviežovač do umývačky riadu citrón a pomaranč

    5. Somat Machine cleaner na čistenie umývačky riadu

    6. Somat intensive Machine cleaner na čistenie umývačky riadu

    Ja som doplnila ešte soľ do umývačky riadu značky SOMAT, aby to bolo čisto "Somaťácke testovanie" 🙂 a vrhla som sa na testovanie.  V prvom rade som vyčistila umývačku riadu, aby bolo testovanie objektívne, pričom som hneď vyskúšala Somat intensive Machine cleaner na čistenie umývačky riadu.

    S výsledkom som bola veľmi spokojná, čistý filter, pekná vôňa a čisté vnútro umývačky 🙂

    Naplnila som umývačku ešte v ten deň, kedže som piekla manželovi na oslavu, takže bolo kopec riadov a použila som tablety a leštidlo.  

    V minulosti som mala problém, že sa mi tablety zle rozpúšťali a bol neumytý riad a tableta zostala iba rozmočená. Tentokrát bol však riad čistý, poháre žiarivé a tableta bola fuč a rozpustená 🙂.

    Na ďaľší deň bola oslava môjho manžela a všetko, ako sa patrí - koláčiky, torta, zákusky, káva, čaj, a, samozrejme, že som bola tak unavená, že som zabudla ešte v ten deň spustiť umývačku riadu, taaaakže všetko bolo pekne zaschnuté a už som si pomyslela: "No super, toto budem musieť umývať na dvakrát." ☹

    No nestalo sa tak vôbec!!! Skúsila som pre tentokrát Somat gél a, vualáááááá, nič nebolo treba dočisťovať alebo umývať ešte raz.

    Keď som testovala osviežovač do umývačky lemon orange a pri umývaní po celej kuchyni rozvoniavala citrusová vôňa, tak mi manžel hovorí: "Aj ja by som si dal ten citrusový čaj." A ja som pozerala na neho, že aký čaj má na mysli.

    On si totiž myslel, že tá pekná vôňa je z nejakého čaju, čo som si varila 😀 Chi chi chi, takže účinok osviežovača bol otestovaný k mojej spokojnosti 🙂 Neviem, či vydrží tých 60 umytí, keďže testovanie bolo iba na 2 týždne, ale vôňa je každý deň 🙂

    Takže na záver, ako by som celkovo zhodnotila moje 14-dňové testovanie?

    Som rada, že som úplne nezavrhla túto značku a dala som jej znovu šancu 🙂

    Zistila som, že mne osobne viac vyhovuje Somat gél a že je možné mať stále voňavú umývačku riadu, zatiaľ sa drží 3 týždne 🙂 A zostanem pri tejto rade výrobkov.

    Kým som spokojná, tak predsa nebudem meniť 🙂

    danielaj
    16. nov 2019    Čítané 349x

    Test výrobkov Somat do umývačky riadu

    Dva testovacie týždne so Somatom sú za nami. Prvýkrát som mala možnosť testovať nejaký výrobok a o to viac ma to bavilo. Podelím sa preto s vami o moje postrehy. 

    Bola som veľmi milo prekvapená,  koľko výrobkov sa nachádzalo v balíku - gél do umývačky, tablety, vôňa, leštidlo, čistič. Umývačku riadu mám relatívne krátko,  jeden rok, a výrobky Somat som doteraz  epoužívala. Preto som bola zvedavá, aké vlastne sú. 

    Najviac ma prekvapil duo gél do umývačky, naozaj si poradil so všetkým, čo som mu prichystala - zaschnutá ovsená kaša, domáci pribináčik, mastné hrnce z nedeľného obeda či zaschnuté cesto. Všetko umyl krásne bez nejakého zvyšku a naviac krásne vonia. 

    Pri umývaní v umývačke mi najviac vadil mokrý plastový riad, s týmto si malo poradiť leštidlo uľahčujúce schnutie. Priznám sa, neverila som tomu, ale je to tak, riad bol naozaj suchý. A tento výrobok ma naozaj prekvapil.

    Závesná vôňa do umývačky je úžasná, vonia stále rovnako aj po xy umytiach. 

    Tablety sú podľa môjho názoru rovnaké ako tie, ktoré som používala doteraz od iného výrobcu. 

    Čističe sú fajn, tiež porovnávam s tými, ktoré som doteraz používala.

    Záver môjho testovania je taký, že duo gel, leštidlo uľahčujúce schnutie a závesnú vôňu budem určite používať naďalej. 

    Týmto sa chcem Modrému koníku poďakovať za možnosť testovať výrobky Somat.

    Aj po 2 týždňoch používania umývačky riadu stále ide z nej vôňa citrusov.
    V minulosti aj napriek pravidelnému čisteniu to tak dlho nevydržalo a zbytky jedla to nejak vždy,, prevoňali,, tak som rada že mi,, vyrástli,, v umývačke riadu citrusy 😁😊🥰

    #test_somat

    (2 fotky)

    #test_somat
    Taaaaaak 😊 2 tyzdnovy Somat skúšobný maratón sa nám konči. Popravde som nedávala veľkú šancu tejto značke keďže v minulosti som bola dosť nespokojná ale na moje prekvapenie môžem skonštatovať že,, áno mýlila som sa a s terajšími výrobkami s týmto zložením som spokojná,, 😊
    Skúšala som rôzne kombinácie rôznych druhov uschnutých nečistôt dokonca aj 2dnovych 😁

    (6 fotiek)

    #test_somat
    Nadišiel sviatočný deň a u nás sa konala oslava menín. Bolo všetko ako sa patrí, torta, zákusky, káva, čaj, jedlo.
    Večer som zabudla riady naložiť do umývačky tak,, pekne,, schli až do rána bieleho.
    Ráno vstanem a myslím si,, no paráda tak toto budem musieť asi na 2x umyť aby to zišlo.🙈
    No po umytí som kukala ako sova s veľkými očami 😁 nebolo ani špinky ani cmuhy 🥰
    S takýmito pomocníkmi môžu byť oslavy každý deň 😁 jupiiiiiiiiiiii

    los_andreos
    Správa bola zmenená    31. okt 2019    

    #test_somat
    Včera večer môj manžel ide po kuchyni a hovorí mi ze,, aj ja by som si dal citrónový čaj,,.
    Pozerám na neho že čo mi to rozpráva a jasom si uvedomila že som dala čistiť umývačku riadu a rozvoniavalo to po celej kuchyni , asi by nechcel taký čaj 😁
    Po ukončení programu otvorím umývačku riadu a tá krásne voňala. Zavesila som vôňu do umývačky a vôňa zostáva aj naďalej 🥰😊

    (2 fotky)

    #test_somat

    Dnes otestovane tablety Somat Gold
    Bežné používame tablety Classic
    Spokojnost
    Milujem zelený a čierny čaj kde na pohároch ostávajú usadeniny, ale Somat si s tým poradil😉

    (3 fotky)

    #test_somat
    Toto je môj nový parťák! Netušila som, že existuje. Ale je zázračný!

    Tiež máte problém, že po ukončení pracieho cyklu umývačky riadu je všetok riad krásne suchý a na plastových nádobách a miskách akoby sa zhromaždili kvapky z celej umývačky? A nie a nie vyschnúť. Tak tento fešák Somat - leštidlo na urýchľovanie schnutia riadu ma dostal. Milujem ho 🙂 Po ukončení pracieho cyklu je plastový riad rovnako suchý ako ten sklenený!

    (2 fotky)

    #test_somat

    Dnes sa púšťam do testovania balíčku Somat 😉

    #test_somat
    Milujem prekvapenia - tak ako dnes mi ráno pred dverami zazvonil kuriér opretý o barlu a pred dvere položil naozaj ťažkú krabicu. Pravdu povediac, čakala som, že v nej bude "len" gél do umývačky riadu, ale nie, bolo toho oveľa viac a o existencii niektorých produktov som ani netušila. Napríklad také leštidlo urýchľujúce schnutie (predovšetkým plastového) riadu. Pri troch deťoch ho používame často a jeho prekladanie z umývačky na linku kde ďalej schne, mi lezie poriadne na nervy. No som teda poriadne zvedavá. Onedlho podám hlásenie, či to naozaj funguje... 🙂

    #test_somat
    Ahojte 🙂 dnes ráno ma veľmi potešil kuriér s veľkým balíkom a v ňom kopec výrobkov na testovanie značky SOMAT. Dcérka mala hneď veľké oči čo nám to ten ujo dáva 😁
    Dnes začíname s testovaním jupiiii 🙂

    (2 fotky)

    Už budúci týždeň nás čaká testovanie Somat Gold Gel na umývanie riadu v umývačke. Skráťte si čakanie aspoň rýchlym kvízom o 3 srdiečka ❤

    Otázka znie: Čím je Somat Gold Gel unikátny oproti iným gélovým produktom? Nápovedu nájdete na https://i.modrykonik.sk/somat 🙂

    a) Kombinuje dve účinné zloženia pre dokonalé čistenie a silnú odmasťovacie silu.
    b) Odstraňuje filter umývačky a chráni mastné škvrny.
    c) Osviežuje umývačku vďaka jedinečnému zloženiu obsahujúcemu pasívne neutralizátory pachov.

    Ešte sa môžete zapojiť do testovania Somat Gold Gel, tak neváhajte: https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/vase-skusenosti-sa-somat-pripravkami-do-35t23c/ 🙂

    #test_somat

    konik_testuje
    7. okt 2019    Čítané 7702x

    Vaše skúsenosti so Somat prípravkami do umývačky

    Tiež sa vám pri predstave hromady špinavého riadu v dreze, ktorý by ste mali umývať v ruke, robí nevoľno? Ešteže máte umývačku, ktorá si s tou hromadou poradí. Stačí len vložiť účinný čistiaci prostriedok a za pár hodín môžete z umývačky vyberať čistý, lesklý a voňavý riad. Poďte vyskúšať Somat Gold Gel do umývačky s flexibilným dávkovaním podľa stupňa znečistenia.

    Značka Somat prichádza s novými gélmi do umývačky, ktoré sú vhodné aj pre kratšie umývacie cykly a dokonale sa rozpúšťajú. Somat Gold Gel je dostupný v 3 variantoch: Somat Gold Gel Anti-Grease, Somat Gold Gel Anti-Grease Lemon a Somat Gold Gel Neutra Fresh. Tiež si ich môžete zaobstarať v 4 rôznych veľkostiach, a to vo veľkosti 30, 55, 76 alebo 110 umývacích dávok.

    Čo testujeme

    Keď potrebujete rýchlo čisté a lesklé poháre pre návštevu, volíte na svojej umývačke najkratší cyklus. Ak však používate tablety do umývačky, môže sa stať, že sa tableta nestihne rozpustiť celá a namiesto lesklých pohárov ich máte pokryté zvyškami prášku z tablety. To sa vám so Somat Gold Gel nemôže stať ani pri tom najrýchlejšom umývacom cykle. A vďaka flexibilnému dávkovaniu môžete množstvo Somat Gold Gel prispôsobiť množstvu riadu i stupňu znečistenia. Tak ušetríte a jedna dávka vás oproti umývacím tabletám vyjde lacnejšie.

    Somat Gold Gel na umývanie riadu v umývačke vám prináša tieto benefity:

    ● Až 2x viac lesku v porovnaní s tabletami Somat All in One.

    ● 100 % rozpustnosť: Pri použití tabliet sa môže stať, že sa tableta úplne nerozpustí a zostane v umývačke, prípadne priamo na riade, ktorý potom musíte znova umyť.

    ● Vhodný pre krátke umývacie cykly s nižšou teplotou, ktoré spotrebujú menej vody aj elektrickej energie. Práve vďaka rýchlej a úplnej rozpustnosti poskytuje dokonalé výsledky umývania aj počas krátkeho umývacieho cyklu. 

    ● Flexibilné dávkovanie: Na rozdiel od tabliet so Somat Gold Gel dávkujete podľa toho, ako veľmi špinavý riad máte. Pre ľahko znečistený riad použite 18 ml prípravku a pre stredne alebo silne znečistený riad použite 28 ml.

    ● 100 % recyklovateľná fľaša: Odstráňte vrchný obal a recyklujte fľašu.

    Koho hľadáme

    Pre testovanie je nutnosťou mať a používať umývačku. Hľadáme ženy, mamičky, ktoré sa starajú o svoju domácnosť a umývačka riadu je pre ne dôležitým pomocníkom. Ak zároveň rady fotíte a píšete, je to pre testovanie veľkou výhodou.

    Ako sa zapojiť

    Ak chcete Somat Gold Gel na umývanie riadu v umývačke vyskúšať, stačí sa prihlásiť pridaním komentára pod tento článok. Napíšte nám do nedele 13.10.2019, či vám s plnením a vykladaním umývačky pomáhajú deti alebo partner.

    Potom vyberieme 10 z vás, ktoré budú mať možnosť otestovať výrobky Somat. 

    Prajeme veľa šťastia 🙂

    konik_testuje

    V domácnostiach s deťmi sú neustále plné nielen koše na špinavú bielizeň, ale aj umývačky. Špinavý riad sa hromadí závratnou rýchlosťou 🙈 Len tak tak stihnete vyložiť čistý riad a už umývačku plníte ďalšou várkou použitých pohárov, tanierov, príborov a hrncov. Čoho máte najväčšiu spotrebu vy?

    a) Pohárov či hrnčekov
    b) Tanierov
    c) Príboru
    d) Hrncov
    e) Niečoho iného

    Napíšte nám svoju odpoveď a získate 3 srdiečka 💙 Už čoskoro budete môcť otestovať prípravky na umývanie riadu v umývačke. Budúci týždeň vyhlásime nové testovanie 🙂

    #test_somat