Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@berginkan ano :(
Aky je prosim rozdiel medzi kuratorkou a koliznou? Ci ta ista osoba to je,?
@rebekarebekova kolizna je určená na zastupovanie napr dieťaťa pri rozvode. Ona je ako neutrálna a dáva návrh ako nestranný človek čo je pre dieťa lepšie a skrátka ho zastupuje. Kurátor má na starostí dospelých aj deti nápr keď majú po výkone trestu Alebo v rámci drogovej prevencie , chodí na šetrenia keď dieťa nechodi do školy atď,
@rebekarebekova
@miriam439 dik. To ja som sa len zlakla, ze to patri aj nam. Ale my sme osvojenie a syna sme si brali az ako rocneho
Baby mám na Vás otázku deti ktoré sú v Profi rodinách môžu ísť do pestúnskej starostlivosti všetky ?
@lienocka1988 profi rodina je zamestnanie lebo podľa zákona do 6r nesmie byť dieťa v CDR ale ide práve do profi rodiny , a určite su dôvody Kedy nemôže ist do pestunstva každé dieťa paušálne
dievcata, o adopciu som si ziadala sama. Uz som tri roky v zozname. No zmenila sa mi situacia. Mam priatela. Podla informacii z Upsvaru, nemam to moc riesit a urcite sa nemame brat pokial nebudem mat dieta oficialne zverene. Vraj zmenou podmienok by sme si museli poziadat obaja a ist od zaciatku. Myslite,ze nebude problem ked pridu ku mne a zistia,ze sme dvaja co spolu zijeme 😀 Akoze moze byt z toho problem? AJ keby sme sa nezobrali a len spolu zili? Vraj ak planujeme svadbu az potom ako bude dieta moje,
prosim Vas, z ktoreho roku sa vybavuju ziadosti na adopciu v Bratislave?
Ahojte. Prosím vás.... Dnes mi prišiel rodičák a mam infarktove stavy. Mame adoptovane dvojičky, na matersku som nastupila z práce a pridali mi len tolko, akoby som bola nezamestnana. Podľa nového zákona +150 ( na dvojičky 186 som mala dostať) a mne dali tu druhu verziu. Myslíte si, že robia rozdiel adoptovany/bioologicky ? Dúfam, že nie, no už by som nebola prekvapená v tomto štate....
@sofinkalv fuuuha...ani nestrás...mne má prísť tiež tieto dni rodičovský som zvedavá..
Možno to je len nedopatrením,treba sa ísť ozvať na úrad...
Silno verím že je to len omyl a že budeme obe spokojné 😳😳
@zuzlicek44 mne už prišiel a bol zvýšený o 150€
@marcelarefat super.😊
@sofinkalv urcite ries. Toto aj mne uz zdvihlo tlak. Podmienka je ta materska pred, nie bio, nebio moje nervy. Daj potom prosim vediet ako si dopadla.
Baby,takze ja som sa to v utorok dozvedela,ze ono je to tak,ze system automaticky priraduje,ze kto poberal na dieta matersku,tak ma narok na zvyseny...no a kedze je to automaticky,tak tu nastava u osvojenych detoch problem a to vtedy,ak materska bola poberana este na stare rodne cislo a potom sa preslo na rodicak.Rodicak mozno najprv tiez na stare rodne cislo..no potom nastalo trvale osvojenie,nove rodne cislo...cize,v systeme ste vedene ako poberajuca rodicak na dieta s novym rodnym cislom a uz tam nie vidno info,ze bola aj materska,lebo ta bola na ine rodne cislo,ako keby ine dieta...takze,to budu musiet teraz manualne opravovat,dopisat udaje,ze sa brala materska na totozne dieta sice s inym rc,lebo je osvojene...tento mesiac teda len o 50e,ale dalsi mesiac to doplatia+ten zvyseny 370e..len sa musite rychlo ozvat na upsvar,vysvetlit sutuaciu a nech Vam to manualne opravia...
@joannita skus napisat tejto pani na: tatiana.tancosova@upsvar.gov.sk
Takze teraz mi nabehol nizsi RP 😤 a mala som dostat vyssi. Idem riesit.

@cairka dakujem, podavali sme osobne , minuly tyzden som volala aj s kuratorkou, ze zisti a zavola mi, ale nic z toho, tak skusam aj inu liniu 🙂