icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

tecko28
24. apr 2020

@tulipan43 parada, super, drzim palce!

lili153
24. apr 2020

@tulipan43 budem na vás myslieť.. Držím palce

kikuska_wedge
24. apr 2020

@tulipan43 tak to je super sprava. Velmi vam drzim palce.

rebekarebekova
24. apr 2020

@tulipan43 no wauuu. Tak to si pohli. 🙂 skvele!
Doteraz bolo dieta kde? V profi len ci aj u mami?
Snad pravnik nebude nutni, vsak "len" pestunstvo idete riesit..

tulipan43
24. apr 2020

@rebekarebekova po pôrode bol chvíľku u mamy, tá ho potom opustila. Pravnika chcem lebo bude asi problém, že matka je v Taliansku a keď pravnik navrhne sudkyni aby jej ustanovili opatrovnika pre toto konanie tak to hádam skončí ešte tento rok.

tulipan43
24. apr 2020

@rebekarebekova a potom nepáčia sa nám praktiky kurately, ktorá zastupuje malého. Radšej si zaplatíme tak sme sa dohodli s mužom.

rebekarebekova
24. apr 2020

@tulipan43 moooc drzime palce. 🙂 prezime s vami.

tulipan43
25. apr 2020

@rebekarebekova ďakujeme 💖

very_sad
Autor odpoveď zmazal
little_bubu
28. apr 2020

Ahojte, dlho som tu nebola. Zobrali by ste 3 rocne dieta na pojednavanie o osvojeni v aktualnej situacii?

ckatka
28. apr 2020

Baby....mimo témy....ale.ja som.vcera skoro odpadla...
Prešli sme.si cez IUI, IVF....neplodnostou, operáciami...až sme.sa na to.vsetko nakoniec vykaslali...vyhodila som všetky testy, menštruáciu si nesledujem, fakt len cca......A nakoniec sme pred skoro 3 rokmi dostali našu malú lásku....no a mala láska začala domrzat s bábätkom. Ze aj susedia majú, aj sesternica ma malého bračeka...ze aj on chce. Tak mu vysvetľujem ze to nie je také jednoduché....v hlave už som mala smútok z toho ze do toho procesu už nepôjdeme lebo logisticky /byrokraticky/psychicky už ďalšiu adopciu asi nedáme...
No a na druhy deň som mala dostať menštruáciu...A nič. Jeden deň, druhý deň...na tretí deň mi to nedalo spravila som si test (x krát sa mi stalo ze som spravila test a ako som sa utierala už tam.bola.krv...).
No.a ženy ja som tehotná 😂😂😂
Po 15 rokoch. Spontánne....nechápem....

berginkan
28. apr 2020

@ckatka ale ved vela zenam sa to stalo. Po adopcii 🙂 mozno si fakt len nebola vpohode 🙂 velmi gratulujem ♥️

berginkan
28. apr 2020

@little_bubu ja nie. Ale ja dodrzujem vsetko striktne kym nieco neuvolnia tak nie. Vyzaduje to sudkyna?

tecko28
28. apr 2020

@little_bubu nie, ani v tejto situácii ani bez. Samozrejme ak by si to súd žiadal,tak by som musela. Bez toho by som nad tým ani neuvazovala

tlucka
28. apr 2020

@ckatka úžasná správa, gratulujem 😍 Ja som si prešla tiež cestu x rokov IVF..keď sme sa konečne zmierili s tým, že nebude vlastne dieťa a rozhodli sme sa pre adopciu (dokonca už sme boli na prvých miestach v poradovníku), tak som otehotnela 😊 Teraz máme 2 ročného výmyselnika a riešim vnútornú dilemu, či ísť do adopcie alebo nie.

mata71
28. apr 2020

@ckatka gratulujeeeeem,,, darmo sila lásky, vypytal si surodenca 🌳

kikuska_wedge
28. apr 2020

@ckatka z celeho ❤ gratulujem.

tulipan43
28. apr 2020

@little_bubu neviem ci ho pustia do budovy. U nas na súde maju teraz deti vstup zakázaný

nikitka2
28. apr 2020

@ckatka veľká gratulacia🍷🍾 nech vás Boh pozehnava

miriam439
28. apr 2020

@ckatka Krásne, gratulujem a tíško závidím 😍 A prajem, aby ste to dotiahli obaja s mimčom v zdraví do nádherného šťastného konca - začiatku 😘👨‍👩‍👧‍👦

rebekarebekova
28. apr 2020

@ckatka blahozelaaam. Uzivaj tehotenstvo. ;)

marcelarefat
29. apr 2020
xenapena
30. apr 2020

Je tu niekto, kto si “ aktívne “ dietatko našiel v spisoch na krajskom upsvar?🙂požiadala som o nahliadnutie do spisov ako čakateľ

laura1994
30. apr 2020

@xenapena my sme tiez chceli pozrieť spisy deti, dohodli sme sa s pracovníčkou, išli sme 1.5autom len kvôli tomu, aby nám povedala, že našim podmienkam nevyhovuje žiadne dieťatko a spisy nám neukázala... Potom druhý krát sa manžel vracal zo školy, tak vyskúšal ísť sám, ukázala mu 2 spisy, ale boli to už veľké detičky

xenapena
30. apr 2020

@laura1994 a dali ste si vyhľadať deti v rámci kraja či celej SR?

zuzlicek44
30. apr 2020

@ckatka odpanem.gratulujeeeem:-)

laura1994
30. apr 2020

@xenapena my sme jej vraveli, že nám nevadí aj z iného kraja a povedala nám že to takto nefunguje... Od januára čakáme, že pôjdeme do Úsmevu, už sme tam boli podpísať papiere, že môžeme nahliadnuť do ich spisov, ale ešte sme sa tam nedostali kvôli aktuálnej situácii

xenapena
30. apr 2020

@laura1994 uvidím ako pochodim ja🙂

mana85
1. máj 2020

@xenapena áno , ale mali sme len podmienku do 2 rokov a dievčatko , medzikrajovo sme si našli našu dcérku.

xenapena
1. máj 2020

@mana85 ja mám do 3 rokov, bez rozdielu pohlavia a etnika , môžu byt surodenci🙂