dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@vikad s tym chystanim izbicky sa zas tak moc neponahlaj. Tak ked budete v prvej patke tak mozes zacat chystat,vymalovat a mozno postielku. Kociky podliehaju aj mode aj technickym moznostiam tak kocik by som isto na poslednu chvilu riesila.Skor ak mas moznost v rodine si najskor pozicat kocik,ci autosedacku. Lebo dneska to objednavaju a nam trvalo mesiac kym nam dosiel kocik aj so sedackou tak zatial sme mali pozicany od kamosky.
Ked uz Vas nakontaktuju kvoli dietatku bude casu dost. 😉
@vikad ja by som to naozaj nemohla mať doma tak hotové, lebo to by som len celý svoj voľný čas strávila v detskej izbe a ešte špekulovala čo chcem upraviť, prerobiť alebo úúúplne zmeniť 😀 😀 😀 kočky radia že také drobnosti na hygienu alebo ták že to je fajn kupovať, ale mňa to už nejako pomalinky prechádza a naozaj sa budem vyžívať až keď to príde a to si potom vychutnám 😀 😀 😀
@mysiak001 Už to láka, však? Ja verím. Ja si len tak pozerám teraz nejaké postieľky a kočiariky. V sobotu sa nám narodil malý synovček, tak sa vytešujeme a mám kamarátku, ktorá má 4,5 mesačnú dcérku, tak z nej sa tiež vytešujem a vtedy ma chytí také to pozeranie zariadenia do detskej izbičky ...
Prepacte ze vam sem tak vstupujem ale neda mi to 🙂 Velmi obdivujem vsetkych nahradnych rodicov ale aj tak mi v hlave stale vrta ze ako sa mozu postarat o 11 deti plnohodnotne? A jedna matka? Teda aj s ocom ak je aj on nahradny rodic? Este tak do 5 deti by som to brala ale 11? alebo 12? Ako to stihate rodicia? Kedysi som chcela aj ja vela deti ale teraz si bohate stacia tie moje dve 🙂 🙂 vela zdaru 🙂
@modra , profimamy majú v pasoch uvedené deti o ktoré sa starajú aktuálne ale aj deti, ktoré už odovzdali náhradným rodičom resp.späť do biorodín atď.....majú tam aj dátumy, od kedy do kedy sa o to-ktoré dieťatko starali...čiže aktuálne doma majú povedzme tri štyri deti, dokopy im prešlo rukami viac...
jaj ludkovia, ako ten cas bezi... uz sme v poradovniku 14 mesiacov onedlho.. mam pocit, ako keby to bolo vcera 😎
zakladne veci mam, mozu volat !!! 😀
a ako by to bolo vcera ked som tu stresovala po odoslani vsekych papierov a zahajeni procesu adopcie .. 😀
@janakjk sme Ba kraj a radsej sa nepytam kolki sme v poradi 😎
pretoze ked nas zapisali, povedali nam, ze asi 13 -14 mesiacov (co je teraz) ale volala som v maji, povedala mi, ze asi az november, ale kocky mi hovoria, ze oni to hovoria vzdy, ze su v sklze, tak som to prestala riesit.. zavolaju kedykolvek od zajtra do konca roka pocitam 😀
pretoze podla vlastnej skusenosti - tie cisla su UPLNE BEZPREDMETNE! a niekedy ich naozaj hadzu len tak, z hlavy...
ahojte.chcem sa spytat.ci niekto nevie ako je to s poradovnikom v zilinskom kraji?dakujem.
v ZA kraji je momentálne čakacia doba cca 3 roky a niečo
@poka cca 3 roky, ale zalezi na poziadavkach
dakujem.no poziadavky mame asi akoviaceri.....do pol roka.biele.zdrave......nech to rychlo ubieha
Ahojte kocky, prosim neviete kde sa da zohnat tlacivo k adopcii Dotaznik pre uchadzacov o osvojenie? V SEVTE mi nevedeli povedat...Dakujem 🙂
.... včera som sa dozvedela že sme sa neposunuli ani o jendo miestočko 😒 noooo snáď september bude plodnýýýýýý 😝 😀 😎 😉 🙂
@dia6 Este nie co mi dost nelezie do hlavy ale nevolali ani kamoske co je pred nami asi sa vratilo viac ludi pred nas ako bolo info :( maji malo do konca jula pozastavenu ziadost cca 20 parov v júni sa vratili asi 3 ale kolko sa vratilo do poradovnika v juli neviem nechcu mi povedat. Vcera som bol na pohovore do prace. Uvidime ci to vyjde do piatku sa maju ozvat.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lillik3 No, ja sa pomaličky pozerám na zariadenie, ale to budeme riešiť, až ked budeme fakt dlhšie v zozname a pomaly sa budeme blížiť k cieľu. Chcela by som to však mať tak zhruba pripravené, lebo zatial detskú izbu používame v byte ako pracovňu 🙂 ale na príchod drobca by som to už kcela mať ... 😉 Aspon vymalované, kupenú postielku, kočierik a pult s komodou ... ostatok v reálnom čase ... 🙂