Adopcia postihnutého dieťaťa - manžel je proti
Ahojte, adoptovali by ste si postihnuté dieťa? Nevieme sa na tom v požiadavkách s manželom dohodnúť :( ja som za áno (veľmi túžim po dieťati) manžel je absolútne proti.
Ďakujem za odpovede. Viem, že tu podobná téma bola.
ahojko, som byvali profirodi a davala som do adopcie aj "postihnute dieta" - ono to nie je o tom, ze su ponukane tazko postihnute deti... tie nebyvaju zaradovane do zoznamu na cakatelov, su tam vacsinou len "zdrave" deti v ramci moznosti, mozno tak lahke choroby, ktore zvladaju aj bezny rodicia s vlastnymi bio detmi - urcite by som sa nestrachovala, ze vam ponuknu tazko zdravotne postihnute deti ved do papierov si mozete uviest, ze lahsi postih nie je prekazkov... drzim palceky
apropo - ak si vezmete novorodenca od narkomanky (o ktorej ani neviete) tak to dieta bude viac postihnute ako ine s nejakou lahsou diagnozou - v kazdom pripade si treba uvedomit, ze kazde jedno bude a je postihnute svojim sposobom, ved matka sa o neho "starala" v brusku 9m. a to ho nechcela, tazke nezazilo pocit lasky pred porodom, ale vsetka negativna energia a aj negativne vplyvy aj ten novorodenec zazival ☹
Asi pred pol rokom písali na Denníku N o matke, ktorá mala syna - autistu. Dieťa tak vyvádzalo, že susedia v paneláku spísali petíciu aby sa rodina odsťahovala - zo svojho bytu. 🙄 Chovali sa k rodine ako k handrám - znepríjemňovali im život na každom kroku. Nakoniec museli rodičia dať chlapca cca 12 r. do ústavu - a to mal "len" autizmus...
Takže ak natrafíš na takýchto susedov tak koniec...
Ja tiež nie. Ja ťažko znášam, keď majú deti vysoké horúčky a nejde im to zraziť. Ochorenia deti sú pre mňa veľmi náročné na psychiku, keď mala dcérka salmonelu, horúčky, hnačky, bolo to veľmi ťažké. A to si neviem predstaviť, ako by som dlhodobo znášala zdravotné problemy postihnutého dieťatka. Asi by som skončila na psychiatrii .
Je to krasna myslienka postarat sa o postihnute dieta,ale aj vlastny rodiciq casto melu z posledneho,su psychicky na dne,castokrat manzelstvo konci rozvodom,lebo to jeden z nich uz nezvlada. Ak muz uz teraz vie,ze to nezvladne,tak ho netlac. Mate moznost sa rozhodnut a ste dvaja. Nemozes svije pocity povysovat nad jeho.
Nie neadoptovala by som postihnuté dieťa resp.ako postihnuté?bude mu chýbať prst, bude mať zdeformované uško, sú rôzne postihnutia.
@dominikac321 áno. Mame adoptovaneho syna 4r a bio 6m.
@ckatka skvele 🙂
Aj my sme si brali dieťa s dmo, matka narkomanka, hcv pozit, syfilis... Do 2,5 roka sme hľadali pomoc u lekárov, nikto sa toho neujal až na jednu úžasnú neurologicku, ktorá nám veľmi veľa pomohla. Všetko sa zdalo byť OK do 6 - 7 rokov, potom škola... Problémy... Veľa problémov. Keby len s učením... V 12 zistená PAS, retardacia sociálneho správania... Co sa správania týka, tak úroveň 5-6 ročného a žiaľ ďalej to už veľmi nepôjde... IQ hraničné pásmo, EQ bod mrazu...
Ja by som to asi nedala...a ak je manzel zasadne proti, tak by som do toho uz vobec nesla. To dieta by neprijal, odmietal a ono by citilo, ze je nechcene.
Ak manžel odmieta postihnuté dieťa, ty o ňom ani neuvažuj. Predpokladám, že nemáš ani potuchy, čo obnáša mať doma postihnuté dieťa. Po fyzickej aj psychickej stránke, po finančnej.
A moje pozorovanie, som špeciálny pedagóg z praxe: veľmi veľa manželstiev stroskota, lebo otcovia sa nevedia vyrovnať s postihnutím vlastného dieťaťa. Nieto cudzieho. Čím vyššie ročníky v škole, tým viac osamelých mamičiek. Paradoxne, ľudia s vyšším vzdelaním horšie prijímajú postihnuté dieťa, ako jednoduchí ľudia.
Ked sme podavali ziadost o adopciu, uviedli sme ze chceme zdrave dieta. Ani ja ani moj muz sme nechceli postihnute dieta. Ja som sa na to necilila a predpokladam ze tak to citil aj moj muz. Ale pri adopcii sa treba pripravit na to, ze s najvacsou pravdepodobnostou, to dietatko bude mat urcite postihnutie, ktore sa ukaze casom. Nevravim ze nie je mozne vychovat uplne zdrave adoptovane dieta, ale netreba sa na to spoliehat. Jednak je adopcia nesmierne narocna psychicka zataz na dieta a matky ktore davaju deti na adopciu nie su dostatocne starostlive pocas tehotenstva.
Dufam ze tvoj manzel si toto uvedomuje.... lebo ak nie, moze sa stat ze zazije obrovske sklamanie, ked sa ukaze ze vase adoptovane dietatko, ktore bolo povodne uplne zdrave, je postihnute.

Je jedno co si myslime my.Je to rozhodnutie na cely zivot ktore ovplyvni vase zivoty a manzelstvo maximalne ako je to mozne, takze by som jednoznacne respektovala nazor manzela.Myslim,ze ani on by ta nenutil keby si mala v niecom vyhrady ty.Je krasne ze chcete prijat do svojej rodiny dieta,ktore potrebuje rodinu ❤