Adopcia rómskeho dieťatka a rodina
Ahojte,
nezakladam temu, aby som dostala radu, skor hladam pochopenie a mozno aj cloviecika v podobnej situacii.
s manzelom si chceme druhe dieta adoptovat, aj ked by sme mohli mat vlastne. v podmienkach nemame specifikovany povod, cize viac-menej ocakavam, ze nase druhe dietatko bude romske. moji rodicia toto rozhodnutie este celkom nepredychali a bojim sa, ze ani nepredychaju. nic pred nimi netajim. sice mi tvrdia, ze ho budu mat radi a neodsunu ho na vedlajsiu kolaj, no uz teraz mi neustale tlacia do hlavy pribehy o tom, ako ich znameho znamy si adoptoval romske dieta a to zdrhlo do osady. az sa cudujem, kolko ludi v ich okoli si zrazu adoptovalo deti. dost tazko sa mi s tymito myslienkami funguje (viem, ze im nemozem prikazat nadsenie pre to, z coho som nadsena ja) a musim priznat, ze mi aj nasadili chrobaka do hlavy.
viem o mnohych romskych detoch, ktore zdrhli do osady, ale viem aj o takych, ktore vystudovali vs a su velmi uspesni. rada by som sa porozpraval/popisala s clovekom, kto ma doma romske dietatko a nejake skusenosti. najde sa niekto?
@bbbarunka Som tiež Rómka a všetko je to len o výchove a prioritách , ktoré ten rodič dieťaťu dá 😊. Hlavne , aby to bolo ešte malé dieťatko max do 3 rokov , aby sa dalo ,, prevychovať “ ale gény robia tiež svoje .
@denisa9494 fiha, taka stara diskusia a ako sa drzi🙂 teda, syn ma dnes uz 10 rokov a ani na sekundu som nelutovala rozhodnutie. Celu adopciu nevnimam ako jednostrannu pomoc, syn nam vela dava, nielen my jemu. Jasne, su aj tazsie dni, ale mam aj biologickeho syna a nevidim v tomto smere zatial zasadny rozdiel.
Najtazsie pre mna boli chvile, ked celil rasizmu - zatial nastastie "len" sprostredkovane cez media (napriklad velmi plakal, ked pocul v rozhlase Kotlebove vyjadrenia na sude).
Poznám viacerých čo majú adoptované rómske dieťa, službe rodiny, výchova všetko ale raz to má to dieťa v génoch a tie nič neoklame
@bbbarunka Ste si to rómske dieťa adoptovali ?😊 wau , to je krásny skutok , toto dokáže len človek s veľkým ❤️. Rasizmus je bohužiaľ všade , to už sa nezmení nikdy 😑

@bbbarunka Takže ste do toho vleteli. Blahoželám k správnemu rozhodnutiu, hlavné je, že ste spokojní. Krásne si to v jednej vete zhrnula 😉 Nech sa Vám darí