Adopcia súrodenca z detského domova
Ahojte,
Mám takú otázku s ktorou sa už trošku zapodievam pár týždňov. Máme malu z DD je v pestunstve. Máme ju od augusta jasne že chceme si ju adoptovať. Bio sú bezdomovci tak je jasné že mať ju nebudu. Dozvedeli sme sa že bio mama je zas tehotná 4 mesiac. (3tehotenstvo) .Chcem sa opýtať keď aj niesme znovu žiadatelia ponúknu nam toto dieťa ?? Alebo sa musíme zapísať?My našej malej dáme aj prvé posledné a tak som sa dnes zamyslela že asi by bolo fajn zobrať aj toto dieťa nakoľko by mala aspoň origoš súrodenca nakoľko predošla sestra je nevlastná a býva u profi. Najprv sme ani nechceli počuť ale teraz sa priznám že zvažujeme rozmýšlam že aj bio mame by som ponukla 100%starostlivosť o druhe dieťa ak prvú našu nam podpíše súhlas na adopciu. Viem znie to divne že len prvé dieťa by sme si adoptovali ale keby niekto vedel aký ma silný príbeh naša mala myslim že každy by bojoval o ňu❤️❤️
A to sa dá, že vieš kto je bio matkou a dokonca, že ju vieš kontaktovať? Nie je to náhodou anonymné?
@ysseba my sa s nimi stretame tak vieme
@zuzinka888 super ďakujem za info maju daky podcast? 🤔
Adela otom otvorene rozprava a vzdy ked je niekde tak sa " zastavia" pri Maxikovi. A Adelu volaju vsade- je to garancia vysokej sledovanosti.
Zavolaj na kuratelu, vysvetli situaciu a dohodni sa s nimi na dalsom postupe. Urcite je v zaujme deti, aby surodenci vyrastali v jednej rodine. Vyjdu vam v ustrety.
Ahoj, my sme mali požiadané o ďalšie dieťa, boli sme v už v poradovníku, keď sa narodil brat dvojčiat.
Ďakujem vam za info budeme to riešiť❤️❤️ i keď strašne sa mi nechce do tých papierov ale stoji to za to😁
Kamoska mala adoptovane a ponukli jej surodenca hned ako sa narodil. Tiez od bezdomovkyne su tie dve deti. Mala 4 dni na kontakt a rozmyslenie. Urcite by som riesila uz teraz, podla mna vyjdu v ustrety
Pozri na IG profil Trochu ina rodina, tusim maju uz 4roch surodencov doma takto postupne..
Ja len že mám nepríjemný pocit nátlaku na mamu z tejto tvojej ponuky. "Postaráme sa o druhé dieťa, ak sa vzdate prvého..." ...
Ak by bio mama chcela zaistiť starostlivosť o druhé dieťa, stačí, aby ho uvoľnila na adopciu a okamžite bude mať ako novorodenec rodičov.
Prečo teda nie je voľná na adopciu? Asi jej niečo bráni súhlasiť... Plus sa stretávate, čiže záujem má, nie?
@any_soj rieši sa nesvojprávnosť tak uvidime
Mi to vyznieva, akoby ste si ju vôbec nevážili. Napriek všetkému je to mama vášho dieťaťa... My nášho syna v pestúnskej vedieme k úcte a vďaka jeho bio mame, lebo vôbec nie je samozrejme, že ho nechala žiť.
@any_soj váš názor 🙂

Musite byt opat v poradovniku. Aspon tak to hovorila Adela a Viktor- su opat zapisani- a ak by mala bio matka dalsie dieta " a oni budu mat zaujem o druhe" preskocia poradovnik"