Adoptovali by ste si deti zo vzdialenej rodiny?
Dobry den.
Ak budu citit, ze ich nemas rada, nechod do toho. Tie deti nic nezdedia? Vsetko je lepsie ako DD. Ale nie, nie je to sebecke, ze sa na to necitis..
Neadoptovala. Deti aj v detskom domove budu mat strechu nad hlavou v dnesnej dobe nie su uz internatne detske domovy. Uprimne, adoptovat deti, ked viem, ze financne by som to nezvladala mi pride maximalne nezodpovedne.
A nedá sa riešiť pestunska starostlivosť, tam sú príspevky od štátu a deťom asi aj sirotský dôchodok ostáva.
Tým by ste na tom asi podpriemerné finančné neboli.
*pardon, doplnam text:
Co by ste robili v danej situacii vy? Ak by vo vasej vzdialenej rodine (nie surodenec) doslo k umrtiu a tento zosnuly by po sebe zanechal neplnolete deti, o ktore by sa nemal kto starat a hrozil by im detsky domov, adoptovali by ste si tie deti? Aj napriek tomu, ze by ste to financne nie uplne zvladali, alebo skor asi nezvladali, deti by mali strechu nad hlavou, neboli by hladne, ale na vylety a podobne by nevyvstalo.. Da sa to vobec v takejto situacii zvazovat, adopciu alebo osvojenie, ak by tie deti mali velmi priemerne zivotne podmienky, mozno na dnesnu dobu aj podpriemerne?
Alebo, v pripade, ze jednoducho necitite sa na to si adoptovat 2 deti vo veku 6 a 10r (ktore podotykam s vami ani nemaju ziaden vztah, ani vy s nimi, poznali by ste sa len zo striedmeho videnia, tak raz za rok), je to podla vas bezcitne ich radsej nechat v domove? Alebo za kazdu cenu adoptovat, lebo ved ste rodina, aj ked totalne vzdialena?
Dakujem.
@anonym_autor Nie neadoptovala by som si deti vzdialenej rodiny. Mame svoje deti. A aj preco by mal moj manzel zit s cudzimi detmi. Ale ak si niekto takto adoptuje deti vzdialenej rodiny velmi obdivujem. Musi to byt clovek, ktory ma naozaj velke srdce. Ja taka nie som. Moje deti lubim najviac na svete, ine deti k nam nechcem.
Zobrala by som si ich do NOS. Teda do náhradnej osobnej starostlivosti
Nemusíš si ich hneď adoptovať
Budeš dostavať príspevok v NOS, rodinne prídavky, daňový bonus (ak pracuješ)
Nahradky môžeš kedykoľvek zrušiť, adopciu nie. V nahradke deti po tebe nesedia, pri adopcii áno.
Nahradka je výhodnejšia.
@anonym_autor a na celom svete nemajú iného vzdialeného pribuzneho iba teba?
@anonym_autor a na celom svete nemajú iného vzdialeného pribuzneho iba teba?
@anonym_4507bf maju aj inych, ti sa ale rovno vyjadrili, ze by sa na toto nedali.. (su to uz starsi ludia vsetko), ja jedina zvazujem, ale tiez si uvedomujem, ze je to obrovsky zavazok, aj keby „len” ta spominana NOS..
@anonym_4507bf maju aj inych, ti sa ale rovno vyjadrili, ze by sa na toto nedali.. (su to uz starsi ludia vsetko), ja jedina zvazujem, ale tiez si uvedomujem, ze je to obrovsky zavazok, aj keby „len” ta spominana NOS..
@anonym_autor nemusis ich adoptovat, mozes ich zobrat do pestunskej starostlivosti. Ked to financne nevychadza pri pestunskej starostlivosti dostanes aj nejake peniaze od statu
Nie. Nechcem mať svoje deti a ani "cudzie". A zvlášť keď nemáme žiadne bližšie vzťahy
@anonym_autor nemusis ich adoptovat, mozes ich zobrat do pestunskej starostlivosti. Ked to financne nevychadza pri pestunskej starostlivosti dostanes aj nejake peniaze od statu
@anonym_64e976
@anonym_64e976 prečo navrhujes pestunstvo? Výhodnejšia je NOS
Pestunska znamená urobiť si kurz, to nie je záležitosť na 2 dni.
@anonym_autor ak im dáš okrem strechy nad hlavou a jedla aj lásku, tak je to stále viac ako v DD a raz za čas istotne vyjde aj na nejaký výlety Určite by som šla skôr smerom NOS, lebo keby deti v budúcnosti dopadli zle - skrz zázemie z DD, tak by som si to hodne vyčítala. Ak sa na to necítiš hneď, tak ak deti pôjdu do DD, snažila by som sa s nimi byť v kontakte čo najviac, aby sme si spolu vybudovali vzťah a neskôr ich vzala do starostlivosti.
*pardon, doplnam text:
Co by ste robili v danej situacii vy? Ak by vo vasej vzdialenej rodine (nie surodenec) doslo k umrtiu a tento zosnuly by po sebe zanechal neplnolete deti, o ktore by sa nemal kto starat a hrozil by im detsky domov, adoptovali by ste si tie deti? Aj napriek tomu, ze by ste to financne nie uplne zvladali, alebo skor asi nezvladali, deti by mali strechu nad hlavou, neboli by hladne, ale na vylety a podobne by nevyvstalo.. Da sa to vobec v takejto situacii zvazovat, adopciu alebo osvojenie, ak by tie deti mali velmi priemerne zivotne podmienky, mozno na dnesnu dobu aj podpriemerne?
Alebo, v pripade, ze jednoducho necitite sa na to si adoptovat 2 deti vo veku 6 a 10r (ktore podotykam s vami ani nemaju ziaden vztah, ani vy s nimi, poznali by ste sa len zo striedmeho videnia, tak raz za rok), je to podla vas bezcitne ich radsej nechat v domove? Alebo za kazdu cenu adoptovat, lebo ved ste rodina, aj ked totalne vzdialena?
Dakujem.
@anonym_autor Asi skôr taká forma aby som mala aj príspevky od štátu, 6 a 10 nie sú úplne malé deti, ak nie sú problémové alebo nemajú diagnózy ako autizmus a tak a mala by som pre ne izbu zobrala by som si ich...
@anonym_autor Asi skôr taká forma aby som mala aj príspevky od štátu, 6 a 10 nie sú úplne malé deti, ak nie sú problémové alebo nemajú diagnózy ako autizmus a tak a mala by som pre ne izbu zobrala by som si ich...
@marsmykkok to je dalsia vec, dost podstatna, ktoru som opomenula, deti problemove su, aspon co viem, ten starsi chlapec je, ma poruchy ucenia a poruchu spravania so sklonom k agresii. Ako v tomto kontexte berie stratu rodica neviem. Tu sa v podstate vynara dalsia otazka - riesenie psychologa, ev. psychiatra.. Tiez si uvedomujem, ze to by nebolo len tak.
@anonym_autor ak im dáš okrem strechy nad hlavou a jedla aj lásku, tak je to stále viac ako v DD a raz za čas istotne vyjde aj na nejaký výlety Určite by som šla skôr smerom NOS, lebo keby deti v budúcnosti dopadli zle - skrz zázemie z DD, tak by som si to hodne vyčítala. Ak sa na to necítiš hneď, tak ak deti pôjdu do DD, snažila by som sa s nimi byť v kontakte čo najviac, aby sme si spolu vybudovali vzťah a neskôr ich vzala do starostlivosti.
@anonym_d6ea04 suhlasim a dakujem aj za tvoj nazor. Bude to tazke si to vsetko zvazit a rozhodnut sa. Tiez by ma mrzelo, keby dopadnu zle.
@marsmykkok to je dalsia vec, dost podstatna, ktoru som opomenula, deti problemove su, aspon co viem, ten starsi chlapec je, ma poruchy ucenia a poruchu spravania so sklonom k agresii. Ako v tomto kontexte berie stratu rodica neviem. Tu sa v podstate vynara dalsia otazka - riesenie psychologa, ev. psychiatra.. Tiez si uvedomujem, ze to by nebolo len tak.
@anonym_autor porúch učenia by som sa nebála, to je úplne ok.
ale poruchy správania sú už iné cafe. To by chcelo debatu s niekym kto je v kontakte s deťmi, kto sa teraz o ne stará
A kde je druhy rodic?
@anonym_autor adoptovat nie, ale ako ti pisu ine formy starostlivost by sa mohli dat. Zalezi, ci mas pre ne izbu a ci by tie deti chceli.
Myslim, ze u nas by na toot urcite zasadla sirsia rodina a dohodlo by sa to, urcite by deti neostali v domove, zobrali by sme si ich ak by sme vedeli vychadzat, postarali by sa aj vsetci ostatni to som si ista. Je dnes zvlasna doba, nie vylety a dovolenky a luxus naozaj nie su vsetko... rodina je. Ja ale napr mam priestor atd, cize deti maju kde byt, ine by to bolo ak by si ich mal osvojit nejakym sposobom niekto, kto sam nema priestor.
My sme tak získali syna. Bolo to krsna od mojej sesternice a starali sme sa o neho, kym mal matku v nemocnici. Už sa nevrátila a tak u nás zostal v pestúnskej starostlivosti. Potom sme ho oficiálne adoptovaii. Muž s tym problém nemal, on chcel vždy viac detí a slo o zdravého a dobrého 5 ročného chlapca, navyše nase dve deti boli na neho zvyknuté. S financiami sme problémy nemali, vieme všetky deti zabezpečiť.
Ja áno, ale ak sa na to necítiš z hocijakých dôvodov, je v poriadku, keď to neurobíš.
My sme tak získali syna. Bolo to krsna od mojej sesternice a starali sme sa o neho, kym mal matku v nemocnici. Už sa nevrátila a tak u nás zostal v pestúnskej starostlivosti. Potom sme ho oficiálne adoptovaii. Muž s tym problém nemal, on chcel vždy viac detí a slo o zdravého a dobrého 5 ročného chlapca, navyše nase dve deti boli na neho zvyknuté. S financiami sme problémy nemali, vieme všetky deti zabezpečiť.
@anonym_c156a2 klobúk dole
@anonym_autor tak to treba zvážiť, eventuálne ak navštevuje psychológa nejakého aj rozhovor s ním. Lebo je smutné deti šupnúť do domova a hlavne ak predtým žili roky v normálnej rodine, ale zase ak by si ty a tvoja rodina mala s ním mať doma peklo tiež nie ste nejakí obetní baránkovia aby ste teraz roky trpeli kvôli deťom zo vzdialenej rodiny.
A kde je druhy rodic?
@anonym_2fe866 v base..
Nie a uz vobec nie s agresivnym spravanim.
Možno by som to zvažovala ale ak k nim nemám žiadny vzťah plus sú problémové sú to pre mňa cudzie deti a zrejme by som do toho nešla. V domove sa o ne postarajú lepšie.
@anonym_autor Možno by som ich začala navštevovať, a neskôr skúsila zobrať na víkend domov. A podľa správania detí sa rozhodla.
@anonym_autor tak to treba zvážiť, eventuálne ak navštevuje psychológa nejakého aj rozhovor s ním. Lebo je smutné deti šupnúť do domova a hlavne ak predtým žili roky v normálnej rodine, ale zase ak by si ty a tvoja rodina mala s ním mať doma peklo tiež nie ste nejakí obetní baránkovia aby ste teraz roky trpeli kvôli deťom zo vzdialenej rodiny.
@marsmykkok dakujem ti, skusim nejakeho kontaktovat. Holt, ale nemyslim, ze predtym niekoho pravidelne navstevoval, ono tie deti nevyrastali „normalne”, boli zanedbavane, takze aj preto mam velky respekt.. ci by som sa nepustala do „napravy” niecoho uz nezvladnutelneho (pre mna). Aj ked je to cloveku proste luto… chudence.

*pardon, doplnam text:
Dakujem.