icon

Adoptovanie dieťaťa so zdravotným postihnutím: Aké sú vaše skúsenosti?

rootham
17. sep 2024

Zaujímalo by ma, tí ktorí si chcete adoptovať, či vziať dieťatko do pestúnskej starostlivosti, do akej miery zdravotne ťažko choré dieťa by ste si zobrali a či vôbec.... Možno sa tu skôr obraciam na silno veriace osoby, ktoré chcú urobiť dobrý skutok.

Strana
z2
rootham
autor
23. sep 2024

@nikaeli my máme zakázané si brať deti, o ktoré sa staráme

nikaeli
23. sep 2024

@rootham hmm, nepoznám tie postupy..

matkaasebko
25. sep 2024

@rootham ja som si takto svoje profi deti vzala... A áno sú ztp ale podla mňa nie je ztp ako ztp moja ma sluchove postihnutie plus je tam aj MR ďalšia ma jedno oko 5,5 dioptriu a intelekt slabší... Keď niekomu poviem co mi je kukaju na mňa ako blázna alw pre mňa je napríklad toto nič... Áno ťažšie ako zdravé deti ale ľahšie ako to majú napr. Iné deti... Proste záleží od človeka a mozbo ani tak nie od viery... Pri vlastnom dieťati si postihnutie nevyberies...tu tu moznost máš vybrať si... A väčšina chce hlavne aby bolo dieťa zdravé...

rootham
autor
25. sep 2024

@matkaasebko ďakujem za odpoveď

luccija
25. sep 2024

@rootham myslela som si, že ako pestun si prvý človek, ktorý by si ho mohol adoptovať som prekvapená.len tak mimo, ak nikto neprejaví záujem môžeš ho mať roky v pestúnskej starostlivosti?

rootham
autor
25. sep 2024

@luccija nie som pestún, som profi.... To je zamestnanie

lenkakravcova
25. sep 2024

@luccija môže ho mať roky, aj do 18tky ako profesionálny rodič (normálne je to platené, okolo 1000€/mesiac + príplatky).

luccija
25. sep 2024

@lenkakravcova áno, už rozumiem ....len som chcela vedieť či ho môže mať kvôli väzbe viac rokov

rootham
autor
25. sep 2024

@luccija profi je niečo ako medzi zastávka kým sa dieťa neposuniem inam....napr späť k rodičovi biologickemu, ak sa popravil, alebo ďalej do pestunstva, či adopcie. Pred týmto babom, som mala bábätko, čo sa po polroku vrátilo ku mamine. Toto bábo bude u mňa už skoro rok

hariet
30. sep 2024

@rootham a ked si toto babo nikto nezoberie, bude u Teba az do 18?

rootham
autor
30. sep 2024

@hariet nemyslím

troskat
11. okt 2025

@rootham ako sa držíte?

Strana
z2