Adoptovanie dieťaťa so zdravotným postihnutím: Aké sú vaše skúsenosti?
Zaujímalo by ma, tí ktorí si chcete adoptovať, či vziať dieťatko do pestúnskej starostlivosti, do akej miery zdravotne ťažko choré dieťa by ste si zobrali a či vôbec.... Možno sa tu skôr obraciam na silno veriace osoby, ktoré chcú urobiť dobrý skutok.
@rootham ja som si takto svoje profi deti vzala... A áno sú ztp ale podla mňa nie je ztp ako ztp moja ma sluchove postihnutie plus je tam aj MR ďalšia ma jedno oko 5,5 dioptriu a intelekt slabší... Keď niekomu poviem co mi je kukaju na mňa ako blázna alw pre mňa je napríklad toto nič... Áno ťažšie ako zdravé deti ale ľahšie ako to majú napr. Iné deti... Proste záleží od človeka a mozbo ani tak nie od viery... Pri vlastnom dieťati si postihnutie nevyberies...tu tu moznost máš vybrať si... A väčšina chce hlavne aby bolo dieťa zdravé...
@matkaasebko ďakujem za odpoveď
@luccija môže ho mať roky, aj do 18tky ako profesionálny rodič (normálne je to platené, okolo 1000€/mesiac + príplatky).
@lenkakravcova áno, už rozumiem ....len som chcela vedieť či ho môže mať kvôli väzbe viac rokov

@nikaeli my máme zakázané si brať deti, o ktoré sa staráme