icon

Ako dlho sa pri adopcii čaká na papier zo súdu?

tomasbella1996
24. mar 2023

Ahojte volali mi zo sociálneho že majú pre mňa bábätko ma
6 mesačný ale čaká sa na papier od súdu koľko sa čaká neviete ?

pellka
3. apr 2023

@tomasbella1996 kedy si po neho mozete ist.. to ste sa nedohadovali?

lilyianka
3. apr 2023

@tomasbella1996 dieťa je právne voľné? Aký postup navrhli na UP sociálne pracovníčky?

tomasbella1996
autor
3. apr 2023

@lilyianka áno právni voľno 100%

tomasbella1996
autor
3. apr 2023

@pellka musíme čakať na papiere a bábätko ale budeme chodíš na návštevu každí deň

lilyianka
3. apr 2023

@tomasbella1996 a dieťa je v DD alebo u profesionálnej matky? Podali ste na súd navrh na neodkladne opatrenie?

tomasbella1996
autor
3. apr 2023

@lilyianka má ho profil matka ešte nie nedali na súd sú tam to neni len tak musime postupovať podľa prádla

lilyianka
3. apr 2023

@tomasbella1996 ja vien,že to nie je len tak. Avšak ak by ste podali na súd návrh na NO tak do týždňa máte dieťa doma. Inak to môže trvať mesiace.

skeblicka77
3. apr 2023

@lilyianka nie každý súd dáva dieťa na neodkladko😉

lilyianka
3. apr 2023

@skeblicka77 to netvrdím, iba sa pýtam aký postup im navrhli.

skeblicka77
3. apr 2023

@lilyianka ale píšeš, ak by ste podali NO,. dieťa máte doma do týždňa. Lenže nevieš,na ktorý súd ide návrh, čiže to s určitosťou povedať nemôžeš.

joannita
3. apr 2023

@tomasbella1996 kde ste robili pripravu?
Ten sud o ktorom hovoris bol pravdepodobne sud o pozbaveni prav matky. Vy si ale este musite podat navrh na sud na neodkladne ooratrenie a predosvpjitelsku starostlivost. To si ale musite podat vy nie uradnicky

lilyianka
3. apr 2023

@skeblicka77 iba im radím co môžu urobiť. Samozrejme pracovníčky poznajú celý spis dieťaťa a teda práve ony by im mali poradiť čo by pre nich bolo najvhodnejšie. A osobne si myslím,žeNO je najlepšie riešenie z dôvodu, aby dieťa mali čo najskôr doma a mohli si na seba začať zvykať.

joannita
3. apr 2023

@lilyianka ona asi mysli to, ze nie kazdy sud odklepne NO

skeblicka77
3. apr 2023

@lilyianka mňa o tom presviedčať nemusíš 😉 som profík, viem o čom hovorím.
@joannita áno presne o tomto hovorím a keď sa pozriem na bydlisko autorky, tak minimálne jeden súd v tomto kraji neodkladko nedáva

lilyianka
3. apr 2023

@skeblicka77 vôbec neviem prečo ktorý súd vydáva resp nevydáva NO. Hádať sa nejdem. Chcela som len poradiť,tak ako bolo poradene nám. Ale musím uznať,že aj my sme prešli súdmi v 2 mestách a mas pravdu, v každom to bolo inak 🤔

skeblicka77
3. apr 2023

@lilyianka ja viem ako sa budúci rodičia tešia na deti,kedy ich dostanú domov po rokoch čakania. Takže vždy píšem radšej opatrne.

joannita
3. apr 2023

@skeblicka77 ty si profi mama?

skeblicka77
3. apr 2023

@joannita áno

tomasbella1996
autor
4. apr 2023

@lilyianka zdravím
Terás chodíme ho navštíviť potom decky domov musí dať súhlas kedy môžem si podať návrh do starosti na súd súd rozhodne do 7 dní ok ok ok
Ale povedali aj tek mi ho dajú na 2 dní na vyket

tomasbella1996
autor
7. apr 2023

@bosorkabb koľko sa čaká akí ?
Koľko bude interakciami ?

tomasbella1996
autor
7. apr 2023

Podľa vás koľko ešte bude čaká na to ze bude mať doma babetko?

bosorkabb
7. apr 2023

@tomasbella1996 interakcie sú povinné 3 pravdaže je možné ich mať aj viac ale 3 sú minimum. Kedy vám dajú dieťa záleží od detského domova. Môžu skôr ako rozhodne súd na hosťovsky pobyt ale nemusia. Všetko záleží od skúseností v danom kraji.

tomasbella1996
autor
7. apr 2023

@bosorkabb chlapca sme boli pozrieť
Terás ideme 12.9.2023 hovorili ze začneme robiť interakciami ale ja som nevedel čo znamená interakciami

tomasbella1996
autor
7. apr 2023

@bosorkabb to mi aj hovorili že ho dosname domov na 2 dní ale ja chcem vedeť koľko sa čaká na všetko som nečakaná

bosorkabb
7. apr 2023

@tomasbella1996 interakcie sú stretnutia. Po nich nasleduje spísanie papierov ( to robí psychologicka v domove) až keď všetko budete mať môžte podať návrh na súd o neodkladne opatrenie. U niekoho celý proces trvá mesiac u iného pol roka. To je ťažké povedať. Treba sa opýtať úradníka ktorý má dieťa na starosti. On vie aké sú na súde pravidlá. Tie sa líšia podľa mesta. Iná je súdna prax v Bratislave iná v Nitre.

tomasbella1996
autor
7. apr 2023

@bosorkabb ok ďakujem

tomasbella1996
autor
7. apr 2023

@bosorkabb stredu ideme

joannita
7. apr 2023

@tomasbella1996 ty si slovák, alebo slovenka? Ci odkial pochadzas?

tomasbella1996
autor
7. apr 2023

@joannita čo sa staráš

tomasbella1996
autor
7. apr 2023

@joannita Ukrajina