icon

Ako môžem umiestniť dieťa do detského domova?

anonym_123
30. aug 2022

Prrosim vas, ako mozem dieta umiesnit do DD? Mam tazku situaciu a toto bude asi jedine riesenie...ak mate niekto skusenosti alebo poznate take pripady, napiste to prosim..

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
miskajerry
30. aug 2022

rieši sa to cez urad prace -odbor socialnych veci

benit
30. aug 2022

Asi na urad prace, odbor kuratela. Tam ti poradia, pomozu. Musi to byt strasna situacia. Neda ss to vyriedit inak? Kolko rokov ma dieta?

haley7897
30. aug 2022

@anonym_123 ako píšu dievčatá, treba kontaktovať odbor sociálnych vecí. Nechceš využiť ze si tu anonymne a napísať o tvojej situácii trochu viac? Možno sa podarí nájsť viac možností

cicikmicik
30. aug 2022

Nesudim , život je vrtkavy ...ale naozaj je až tak zle že detský domov?

cicikmicik
Autor odpoveď zmazal
any_soj
30. aug 2022

@anonym_123 odporúčam kontaktovať Návrat. Poznajú prípady aj postup, majú pochopenie a ak sú aj iné možnosti, vysvetlia či pomôžu. https://navrat.sk/

abbey1
30. aug 2022

Nebol by lepší azylovy dom pre matky s deťmi?

janulax
30. aug 2022

@anonym_123 prepáč ja trosku mimo otazky.. ale skúšala si uz všetky možné riešenia ako vyriešiť tvoju ťažkú situáciu? Nemáš žiadnu rodinu, kto by si dieťa mohol na nejaký čas zobrať k sebe, kym si vyriesis ťažkú situáciu? Si tu anonymne, ako pozeram, nechces sa radsej poradiť, napísať niečo o tvojej situacii? Mozno sa najde niekto, kto ti da dobrú radu, pomôže,..

anonym_123
autor
30. aug 2022

@janulax skusila som vsetko..inak by neprisla tato otazka

alex49
30. aug 2022

na úrade práce ti poradia najlepšie, určite poznajú tvoju situáciu

enya00
30. aug 2022

@anonym_123 to naozaj sa vzdas dietata?Ako mu to vysvetlis?Kolko ma rokov?Mozno by ti tu niekto vedel pomoct

xsuzannex
30. aug 2022

Mozno sa mylim, tak ma opravte ale pred casom sa ku mne dostala info ze uz detske domovy ako take na slovensku nie su.. funguje to cez pestunske rodiny, ze aj ked su deti v tych zariadeniach ale funguje to tam ako v "rodine".. pripadne nemozes dat dieta na cas k niekomu hoc aj k vzdialenejsej rodine alebo kamoske aby sa do toho nemuseli montovat udrady? V pripade ze by sa situacia zlepsila len si dieta vezmes spat..

dagmarovita
30. aug 2022

@xsuzannex normalne fungujú DD.

letfenixa
31. aug 2022

@xsuzannex DD fungujú, zrušili dojcenske ustavy.

cairka
31. aug 2022

@xsuzannex , fungujú DD,ale volajú sa inak a to, kde sú tie deti umiestnené sú profesionálni rodičia. Pestunstvo je úplne iný typ náhradnej starostlivosti. A teda len zlomok deti sa dostane do profi, stále je asi viac detí na skupine.

loginexistuje
31. aug 2022

nepises lokalitu ale skus oslovit usmev ako dar pomozu ti ak budes chciet vediet viac napis mi ip a dam ti konkretne kontakty

rohypnol1
31. aug 2022

Skus prosim napisat viac o situacii. Nejde mi o sudenie, mozno najdeme sposob ako pomoct. Vek dietata?

xsuzannex
31. aug 2022

@cairka ano ano, zle som sa vyjadrila, pestunske su ine, ospravedljujem sa..

cesilia
1. sep 2022

@anonym_123 dieťa do detského domova?? Chápem vašu ťažkú situáciu ja ju mma. Tiež chápem. Ze človek zo dňa na deň niektorý ani bývanie a podobne nemajú ale musí. Byt neakw riešenie, rodina, úrady nejaká pomoc, alebo volaco také, ja by som svoje dieťa nikdy nedala do DD moje dieťa som porodila lebo som chcela a ja sa o neho. Postaram ako viem spravila by som aj nemožné hoci co pre svoje dieťa len aby mala. Zázemie ale nikdy by som do DD nedala :( nerobte to. Pani :( skúste niečo viem ze život je ťažký ale nejako to zvládnuť treba :(

kitycat
1. sep 2022

Baby, pochopte, ze asi ozaj zvazila moznosti. Napiste jej institucie a tym to hasne.

Ozaj to treba rozmazavat?

mandzula
1. sep 2022

@cesilia ty by si nedala, lebo nie si v jej situacii. Ver, ze to rozhodnutie muselo byt sakra tazke, tak jej nevstupuj do svedomia.
Poznam taky pripad. Mama sama zdravotne tazko postihnuta, dieta PAS, ktore je absolutne nezvladnutelne, otec nezaujem.

skeblicka77
1. sep 2022

Treba osloviť odbor sociálnej kurately, povedie presný postup. Ak naozaj nie je iná možnosť ☹️. Ale určite radšej centrum (detský domov) ako skončiť niekde na ulici a odoberú ti ho aj tak. Preto tie, čo píšete že či chce o svoje dieťa prísť, no môže ho dostať späť, ono centra nie sú nato, aby v nich deti zostávali do plnoletosti, ale vždy je snaha, aby sa dieťa posunulo ďalej, hlavne späť do bio. Niektoré deti sa vracajú so rodín, ak rodičia splnia všetky podmienky aj keď ich odoberie sociálku.

mirgaroland
20. nov 2024

@anonym_123 dobri deň moste mi dakto poradiť lebo mám broblemi zoči cenovú nehce mi hodiť do skoli