Ako povedať rozprávkovou formou dieťatku, že je adoptované?
Ahojte, neviete kde na internete a pod akým názvom nájdem príklady ako ,,, rozprávkovou formou,, povedať dieťatku že je adoptované? Psychologička nám ich aj spomínala,no žiaľ už si ich nepamätám.. prosím len vyjadrenie sa k danej téme!! Ďakujem!!!
@lucia0211 Nám na príprave povedali, že na inter. stránke Návratu sú nejaké veci (rozprávky???) k tomu.
Ja som mala pripravené, že pôjdeme cez rozprávku o škaredom káčatku, ale nakoniec som to urobila tak, že som náš pravdivý príbeh povedala formou rozprávky a našťastie to takto vyšlo a malý si to hocikedy pýta, aby som mu to rozprávala znova.
@lucia0211 my máme 6 r adoptovaneho syna keď bol menší snažila som sa mu naznačiť že je ako z srdiečka a tak.... On to dáko nevnímal ale min rok sa ma opýtal ako sa narodil a tak videl tehotnú susedu
ja som povedala ze ani veľmi neviem lebo on sa narodil mame ktorá sa nemohla o neho postarať...prišli sme pre neho už keď bol narodený krásny a že sa nam veľmi páčil .. Preto zavolali nás lebo vedeli ze veľmi túžime po dieťatku a vzali sme si ho domov odvtedy stále chce pozerať album s fotkami z pôrodnice a stále sa na to pýta.... Viem asi som to mala ináč povedať ako som pôvodne chcela ale situácia bola taka a on už bol veľký všetko pochopil.....

@iwesska tak nebol v dojcenskom ustave urcite, to uz neexistovali. Profi rodina patri pod detsky domov, mozno tak to myslela