icon

Ako prebieha pojednávanie o zverení dieťaťa?

mariocka440
27. jan 2025

Zdravim,
Konecne mame datum pojednavania.
Viete mi niekto povedat, ako pojednavanie prebieha? Je mozno, ze bio mama nebude suhlasit alebo nieco podobne?
Nikdy sme taketo veci neriesili a bola by som rada, keby sa viem aspon trochu pripravit.
Dakujem

pribinak
27. jan 2025

Ty si berieš dieťa do nahradky?

Tak sudca vypočuje vserky strany, ich argumenty prečo podávas návrh, prečo je niekto proti

Ty ako navrhivatelka opises situáciu prečo chceš dieťa do svojej starostlivosti, uvedies všetky skutočnosti
Bude tam aj kolízna, tá potom povie svoj názor a podľa toho sa sudca rozhodne

jankasebenka
27. okt 2025

Pekný deň, pri googlení info som narazila na tento príspevok. Nás čaká koncom novembra pojednávanie o zverení do pestúnskej starostlivosti, viete mi, prosím, napísať, ako to prebiehalo, keď už máte po tom? Koľko to asi trvalo? Je ok ísť tam aj s dieťaťom, či radšej nie? Mali ste aj právneho zástupcu, či len sami ste hovorili? Budem vďačná za akékoľvek info 🙂
S pozdravom Jana

mariocka440
autor
29. okt 2025
@jankasebenka

Pekný deň, pri googlení info som narazila na tento príspevok. Nás čaká koncom novembra pojednávanie o zverení do pestúnskej starostlivosti, viete mi, prosím, napísať, ako to prebiehalo, keď už máte po tom? Koľko to asi trvalo? Je ok ísť tam aj s dieťaťom, či radšej nie? Mali ste aj právneho zástupcu, či len sami ste hovorili? Budem vďačná za akékoľvek info 🙂
S pozdravom Jana

@jankasebenka Dobry vecer,
Nam bol maly zvereny koncom oktobra minuleho roku. Sud o zvereni do pestunskej starostlivosti sme mali v marci. Sli sme bez neho, nakolko by sa tam mohol stretnut aj s biologickymi rodicmi. Ti na aud nakoniec nedosli.
Samotne pojednavanie trvalo mozno 45 min, nemali sme pravneho zastupcu. Bola tam iba pani zo socialky, ku ktorej sme zvereni. Boli sme zonvsetkeho vystresovani, ale zbytocne ;) aktualne cakame, kedy bude syncek pravne volny... Ale zatial sa mama ozyva 🤷
Drzim palce. U nas to bolo najlepsie rozhodnutie v nasom zivote ♥️♥️