Anonymný pôrod a adopcia. Potrebujem istotu, že bude o dieťa postarané.
Ahojte..Mám hrozne zložitú otázku,hrozne zložitú životnú situáciu...Chcem sa iba opýtať..Chcem dať moje dieťa na adopciu.Anonymný pôrod..Kde mám istotu,že bude v dobrej rodine?Viem,že o novorodene detičky je veľký záujem,ako dlho trvá,kým sa dieťa dostane do rodiny?A vlastne ma zaujíma všetko okolo adopcie,či tu nejaká mamina čaká na dieťatko..Chcem mať pocit istoty,moje dieťa milujem a preto mu chcem zabezpečiť lepší život..Ja mu ho dať neviem....
autorka, uvidis, v akej budes situacii, ked sa dieta narodi.. jedna znama mala v plane dat svoje dieta na adopciu po porode, nemala vhodne podmienky na dieta, bola rozhodnuta.. a po par dnoch v nemocnici si to rozmyslela a je z nej mladucka slobodna mamka.. a moja kamoska dokonca bola rozhodnuta ze potrat, jej mama do nej hucala, nech aspon porodi a ze ona sa o male postara (mudro) .. tak kamoska porodila, este mala jej dcerka od narodenia zdravotne problemy a kamoske doslo, ze by sa jej nikdy nevzdala a teraz ma malu princeznu a su spokojne, aj ked maju nedostatok a kamoska uz zarezava aj v praci na strateny uvazok.. len chcem povedat, ze si nechaj posledne rozhodnutie po porode..a ked sa na to potom nebudes citit, tak to nerob, aj ked teraz si pevne rozhodnuta..
@kvetinka75 priama adpcia na SK nie je legalna, ak da niekto dieta na adopciu oslovuju ludi z poradovnika, ktori presli pripravou
@jakoma tie tvoje story mohli skončiť aj inak. Môjho muza mama otehotnela ako mlada matka, rodičia ju presvedčili, aby nesla na potrat. Po porode sa na neho vykaslala, založila si rodinu s novým mužom a jeho nechala svojim už v tom čase starym rodičom, ktorí si ho osvojili a ešte sa aj o babku miesto školy musel starat a roky jej menit plienky, takze nekončia sa vzdy tieto príbehy happy endom..
Ahoj my zvažujeme adopciu babetka.. Sme za otvorenú adopciu aby mamička vedela kde dieťatko pôjde a určite je dôležité pre obe strany sa spoznať. Kľudne mi napíš súkromnú správu
@annastasia30 zbytočne o tom uvažuješ, na Slovensku to nie je možné
@tortelinka ak sa poznáš s maminou ktorá chce dať dieťatko na adopciu stačí ak zápise otca dieťaťa tvojho manžela. Ona sa ho zriekne a ty si ho osvojis. Toto som myslela... Je to pre tie ženy ktoré chcú dat dieťa do správnych rúk. V zahraničí to tak funguje 😊
@annastasia30 v zahranici mozno, na Slovensku sa tieto podvody dost sleduju. To mam rovno z ust socialnej pracovnicky z BA. Ja by som to teda neriskovala, lebo si este koledujes aj o pobyt za mrezami mimo to, ze tvoj zamer nemusi vyjst.
@amienne to nieje podvod a samozrejme ze pracovníčka z úradu ti nepopraje veľa šťastia. Radšej sa treba informovať u právnika 👌
@annastasia30 inak sa tomu hovorí trestný čin, čo keď si to o rok rozmyslí?
@annastasia30 mozes si byt ista, ze dieta sa dostane do spravnych ruk aj pri klasickej adopcii.
A toto chces riskovat? 🤦🏼 co ked si to matka po 2 rokoch rozmysli a bude ho chciet spat? Hrabne jej v hlave a vsetci skoncite v base 🤦 Netusis co riskujes a aj ked napises ze tusis, tak ver tomu ze absolutne netusis.
Mam kamaratku,ktora otehotnela,chlap jej zobral vsetko z bytu a ostala doslova na ulici s bruskom. Ale nepomyslela,ze si babo nenecha. Nasla si garzonku,sama nemala ani co do ust. Jej mama alkoholicka,otec neznamy. Nemala nikoho ale zvladla to. Nasla si noveho priatela,vyzeralo to uz nadejne. Otehotnela s nim ale vztah sa im zacal rucat. Nemal zaujem...bola na vsetko sama. Odisla s detmi do krizaku tam jej pomohli,nasli pracu,najom a teraz zije ďaleko od nasho mesta ale je stastna a deti ju miluju. Je pre nich vsetko. Ja som otehotnela v 17,tesne pred 18som porodila. Bola som sice s otcom dcerky ale ten ma mlatil tak som ho nechala ist a ostali sme same. Mne pomohla mamina ale aj tak som sa starala sama. Dcera uz ma 13 a mame noveho tatika a takmer 2rocneho chlapceka. Vsetko sa da ked sa chce. Ale teda ak sa na to niekto citi a je rozhodnuta,ze dietatku bude lepsie tak je to vec mamicky. Adoptivny rodicia daju za babatko aj posledne. Mama robi v detskom domove. Su tam deticky vacsinou cierne od cca 1,5roka. Nikto tie deti nechce lebo su to deti z osad,su zanedbané a takmer kazde tak poznacene,ze su mentalne zaostale. Ked sa dostanu do profirodin tak ich casto profirodicia vracaju spat lebo ich nezvladaju. To je smutne na tych domovoch. Len tam su deticky,ktore su odobrate nie,ze by sa ich vzdali. Mavaju ale pripady ked ma zena uz 18ste v poradi a automaticky ide babatko do rodiny z porodnice. Podotykam biele detičky.
Napíš mi prosím správu ..ak môžeš ...ďakujem
Dieta na zaciatku toho vela nepotrebuje, ale cim je starsie tym su jeho potreby vacsie . Ak teraz nema zazemie s dietatom sa to nezmeni. Dakujem ze svoje dieta chcete dat na adopciu a dakujem takym ako ste vy ze kladiete dieta na prve miesto a chcete pre neho to najlepsie. Adoptivni rodicia su prevereni ako psychicky, tak socialne a majetkovo. Vacsina adoptivnych rodicov nemoze mat svoje vlastne dieta ale kedze maju co ponuknut rozhodnu da pre adopciu. Ja niesom vynimka. Prosim skutocne si nemyslite ze rady ktore tu popisali su mudre a dobre. Ak da na to necitite neriakujte zivot a buducnost svojho dietata a dajte mu sancu. Vacsina deti po 18r vyhlada svojich biol. rodicov a je mozne ze aj vam da to stane. Uvidite bude to dobre rozhodnutie. Dajte mu sancu na lepsi zivot a na lepsiu buducnost, urcite sa vam za to neskor podakuje.
Dobrý deň, neviete niekto, ako nakoniec skočil tento príbeh? Ďakujem
@era777 nie ja priamo, ale najdolezitejsia osoba v mojom živote, môj manžel. A moji svokrovci sú tí najlepší rodičia na svete, je mojim obrovským privilegiom nazyvat ich aj svojimi rodičmi a naozaj mu závidím, ze on mal takú super rodinu ako malý. Ja som mala biologicku matku..ale...tiez ma mohla radsej dat na adopciu. Každý nech si pod tým predstavi co chce
Ahoj, viem že svoj článok si už dávno písala,neviem ako si to na koniec vyriešila no verím že správne..lebo pri tvojom rozhodnutí sú obidve rozhodnutia správne-Aj to že si bábätko necháš,lebo bude mať pri sebe svoju skutočnú maminu ale aj to že by si ho dala na adopciu, čím by si urobila krásny život nie len svojmu dieťatku ale aj ľuďom ktorí si prešli prípravou na adopciu a čakajú kedy im konečne niekto závola a povie ,, máme pre vás bábätko,,❤️my sami s manželom sme práve na konci s prípravou na adopciu, tiež sme si dali že by nám nevadilo ani bábätko z utajeného pôrodu...raz sa nás psychologička pýtala, či by sme svojmu adoptovanému dieťatku povedali že je adoptované, povedali sme že áno a keď sa pýtala ako,povedali sme niečo podobné ako ty si prežívala... že jeho maminka ho ľúbila a preto chcela pre neho lepší život ktorý mu ona nemohla dať.. tým som chcela povedať, že máš môj obdiv,lebo ešte si len bábätko čakala no už si myslela na jeho šťastie a to je láska pravej maminky❤️❤️a zároveň ti chcem poďakovať,lebo vďaka takým ženám ako ty, ktoré sa rozhodnú takto riešiť život svojich narodených detí, dostaneme ,,my,, ktorým nebolo mať dopriate vlastné detičky, mať tú svoju rodinku...ver mi a to nehovorím len za seba a svojho manžela, že každé jedno adoptované dieťatko sa snažia jeho adoptívny rodičia urobiť čo najšťastnejším ❤️❤️my už pomaličky budeme končiť s prípravou a potom už len čakať,kedy nám zavolajú ❤️❤️ verím že aj náš sen o rodine sa konečne splní a že ty si sa rozhodla správne ❤️
@lucia0211 Krásne si to napísala, držím ti palce, aby sa vám vaša túžba po dieťatku čím skôr splnila ❤
@era777 práve preto, že autorke na tom dieťati záleží viac, než na sebe samej, stavia sa k tomu zodpovedne. Mať dieťa na prvom mieste je snáď u každej normálnej matky prirodzené - ale dokázať si uvedomiť vlastné možnosti a dať dieťaťu šancu na lepší život, dokáže len skutočne silná, inteligentná a rozvážna žena. Autorka má môj rešpekt a podporu. Neselektujem a nesúdim - ale určite si väčší obdiv zaslúži matka, ktorá sa pre dobro dieťaťa toho bábätka vzdá (aj na úkor svojej vlastnej psychicky, bolesti a trápenia), než matka, ktorá svoje dieťa miluje opičou láskou a nevie si uvedomiť, že to dieťa pri nej trpí. Dieťa je zodpovednosť a záväzok na najbližších minimálne 18 rokov. Keby všetky ženy rozmýšľali tak, ako autorka, bolo by na svete oveľa viac šťastných detí a oveľa menej tých zanedbávaných, týraných a trpiacich depresiami, ktorým "milujúci tiežrodičia" hneď v úvode pokazia celý život.
@janne318 úplný súhlas 👍👍👍👍
Ako si dopadla ? Nechala si si ho ?

@kvetinka75
Aj vy si chcete adoptovat babo