Dieťa s Downovým syndrómom hľadá nový domov - názor na príspevok
Dieťa s DS hľadá nový domov. Má 8 rokov a je to milé, krásne dieťa. Aké pocity príspevok vo vás to vzbudzuje?

@anonym_autor Mne na tom nepride nic poburujuce. Nebude si nahovarat, ze o deti s dg. je zaujem. No fotka a mily popis by mohli zvacsit jeho sance na adopciu.
Adopcia Africkych deti s fotkou a popisom nikomu nevadi?
@beata_k Tak bavme sa o tom, že adopcia afrických detí zvyčajne je online na dotáciu. Naozaj nie je rozumné spájať relatívne modernú EÚ, s treťou krajinou kde funguje život inak. To, že sa toho chytili priekuonici a takto obchodujú s deťmi je stále nehumanne a nie ok, nie je to hračka v obchode. Takže zbytočne porovnávanie.
Bitka nie, ale určite je lepšie hľadať spôsoby ako pomôcť rodine než dieťa dať náhodne cez internet, nie nadarmo mame právny štát a inštitúcie, ktoré chránia práva detí.
@beata_k Tak bavme sa o tom, že adopcia afrických detí zvyčajne je online na dotáciu. Naozaj nie je rozumné spájať relatívne modernú EÚ, s treťou krajinou kde funguje život inak. To, že sa toho chytili priekuonici a takto obchodujú s deťmi je stále nehumanne a nie ok, nie je to hračka v obchode. Takže zbytočne porovnávanie.
Bitka nie, ale určite je lepšie hľadať spôsoby ako pomôcť rodine než dieťa dať náhodne cez internet, nie nadarmo mame právny štát a inštitúcie, ktoré chránia práva detí.
@anonym_autor Nie, nie je v tom rozdiel, ci deti z Afriky alebo tento chlapcek. Tiez su tam nafotene jak tovar v eshope. Ktore pekne dostane misku ryze denne, ktore nie, ma smolu...
A toto je naozaj možné? Núkať dieťa ako psíka? Trochu cez, nie....?
@nicoletta98 Ohľadom Ds som plne za potrat, o tom bez debaty, je to diagnóza ktorá sa síce idealizuje, ale v skutočnosti je to dosť náročné, mnoho mamičiek týchto detí by to potvrdili.
@anonym_autor Mna zaujima keby porodiš dieta s Downom,ALE nevieš o tom ze bude mat Down,co bi si v tom pripade urobila ty?V tehotenstve vsetko krasne,perfektne,komunikuješ z babatkom v bruchu.Zamiluješ ho.A potom co urobis ked sa postaviš pred hotovu vec?Prosim napiš pravdivo.
@anonym_autor Mna zaujima keby porodiš dieta s Downom,ALE nevieš o tom ze bude mat Down,co bi si v tom pripade urobila ty?V tehotenstve vsetko krasne,perfektne,komunikuješ z babatkom v bruchu.Zamiluješ ho.A potom co urobis ked sa postaviš pred hotovu vec?Prosim napiš pravdivo.
@canerko To je iná situácia, samozrejme žeby som situáciu musela prijať a pravdepodobne ako sa poznám by som už vychovala s maximálnou láskou Ale bavime sa o tom, keď je možnosť voľby. Preto pre mňa darovanie dieťaťa cez internet je nepochopiteľne.
Je to nelegalne. Uz to aj stiahli.
@canerko To je iná situácia, samozrejme žeby som situáciu musela prijať a pravdepodobne ako sa poznám by som už vychovala s maximálnou láskou Ale bavime sa o tom, keď je možnosť voľby. Preto pre mňa darovanie dieťaťa cez internet je nepochopiteľne.
@anonym_autor Dakujem za odpoved

myslím si, že ten príspevok bol reakcia na nejaký inzerát zvierat. Že keby sa tak inzertovali deti ako sa inzertujú zvieratá, tak by to ľudí pobúrilo. Bol to inzerát na vyvolanie vášní.
Nikto reálne neponúka dieťa cez inzerát. Ani to nie je právne možné. Hoci za prvej svet a po nej sa naozaj deti aj predávali, lebo ich rodičia nemali z čoho vychovať.
@btus 'Nebola to žiadna reakcia, kiežby. Naopak bolo to myslene seriózne.