Je možné, aby starí rodičia osvojili dieťa vo veku 70 rokov?
Ahojte mam dotaz, v manzelovej rodine je 5,5 rocne dievsatko kde matka robi jednu chybou za druhou,nebere ohlad ma dieta a dieta je suce psychologa….sama mam pocit,ze jej “preplo”nabrala si pozicky,malu doborvolne nechala na psychiatrii 2 mesiace,ma druha co ich bije a aj ked sa vratila k starym rodicom co ju vychovavali aj jej dceru tvari sa ze nic(otec dietata zije mimo ,o dceru nejavi zaujem).
Aka je moznost o osvojenie si dietata??? Prastary rodicia by chceli ale neviem ci vo veku 70 r. Je to mozne, mame obavu ze svojim chovanim malej este viac ublizi…..nevieme si radi
Kto hospitalizuje dieťa bezdôvodne 2 mes na psychiatrii? Tu dačo nesedí...
Ak máte podozrenie na zanedbanie starostlivosti riešte to cez úrad, viac vám pomôžu ako nejaké dohady tu. A tiež neverím nechaniu dieťaťa 2 mesiace v nemocnici úplne bez dôvodu.
stary rodic si moze poziadat o zverenie do starostlivosti ale nie je to take jednoduche ak sa matka stara ma kde byvat dieta chodi riadne do skoly... tak nemaju sancu jedine ze by ona s tym suhlasila. apropo dieta ti len tak na 2 mesiace na psychiatriu nevezmu, su tam cakacky na mesiace a bez dovodu nebudu drzat dieta 2 mesiace v zariadeni. takze urcite tam nieco je
Nemáš dostatočne info, zrejme k ničomu čo sa týka tohoto pripadu, tak čo chceš riešiť. Veď to dorieši zrejme socialka a sud rozhodne o umiestnení dieťata. Čo chcu preboha sedemdesiaťroční ĺudia robiť s malym dieťaťom, keď zachvilu nebudu schopní riešiť, ani sami seba.

Osvojiť im v tomto veku nedovolia, ald môžu požiadať o zverenie do opatery...ak súd rozhodne, že matka nie je spôsobila sa osobne starat