icon

Je na Slovensku možné vynosenie bábätka?

31. júl 2024

Ahojte baby je to možné na Slovensku?Ze by som niekomu bábätko vynosila?Len nad tým premýšľam či to je vôbec možné ja by som strašne chcela znovu byt tehotná a rodiť ale po bábätku teda netúžim jedno momentálne mám a viem že veľa žien má s tým to problém a prečo niekomu napomôcť keď môžeš nie?

annm81
31. júl 2024

@margarita vďaka za zaujímavý článok. Vedela som, že v ČR to je na hrane legálnosti aj som poznala postup, ako sa to rieši, ale že to takto otvorene ponúkajú reprodukčné centrá, to som netušila. To s Babišom je už len čerešnička na torte, ale tak títo populisti hlásiaci sa ku konzervativizmu sú asi všade rovnakí.

autor
31. júl 2024

@mondolina prepacte toto si vyprosim😃my sme veľmi dobre zabezpečený…peniaze nám naozaj absolútne nechýbajú.Islo mi o to aby so niekomu pomohla a tehotenstvo a porod mi nerobia problém veľa žien chce vlastne deti a nemôžu ich mat…či už si myslite že to chcem pre peniaze alebo si myslite že som bezcitná mne to je jedno😅ja som sa pýtala len na to či to je možné odpoved som dostala takze by som to ukončila ďakujem

svetlonos
31. júl 2024

A inak z lasky k blížnemu to chceš ci uz mas aj plan kolko by si za to skásla 😉?

autor
31. júl 2024

@svetlonos áno rozmýšľala som nad tým ja som nikde nenapisala že to idem hned teraz spraviť len som sa chcela informovať či to je možné a ako to vlastne funguje to nieje na premýšľanie na 10 minút každopádne ďakujem a áno mladá som a energie mám viac než dosť 😁

lenkakravcova
31. júl 2024

Dieta, ktoré je takto vynosene nenesie len DNA biologickej matky a otca ale aj matky, ktorá ho vynosila. Síce len čiastočne, ale je to tam. Takže v Tom prípade budeš aj ty čiastočne matka.

autor
31. júl 2024

@svetlonos hlupákovi nevysvetlíš peniaze mi nechýbajú😊bývame v novostavbe so záhradou a zachvilinku odlietame na Mallorcu tak sa s vami lúčim😙môžte si myslieť čo chcete človek je na debila aj keď chce niekomu pomôcť vidím že to veľa ľudí hlavne žien nepozná preto tento svet vyzerá tak jak vyzerá

alickapusinka
31. júl 2024

Jasne že pre peniaze.

autor
31. júl 2024

@lenkakravcova áno to mi je jasne že aj zo mna niečo by tam bolo ale stále si myslím že to je niečo iné ako keď ai povieš s mužom ideme do toho budeme mat dieťa a tešíš sa na to ako keď niekomu inému chces vynosiť dieťa a ideš do toho s tým že vieš že nebude po pôrode s tebou

autor
31. júl 2024

@alickapusinka jasneee😁😂

alickapusinka
31. júl 2024

Nikdy nevieš môže sa narodiť s nejakým postihnutím a ta dotyčna ho nebude chcieť tak čo urobiš dáš do ústavu. Veľa žien aj tu na MK majú prve zdrave a druhe alebo tretie postihnute.Môžeš byť zdrava jedna chyba lekára a dieťa sa narodi chore.A potom čo.Tuto stranku si nepremyšľala že doytčnej ktorej chceš pomôcť a potom ak nastane taka situácia tak nebude chieť chore a čo TY potom.Budete platiť ústav a nie málo.

autor
31. júl 2024

@alickapusinka áno tomuto rozumiem a pochopila som preto píšem že som len nad tým premýšľala nie že to idem urobiť pýtala som sa len jednu jednoduchú vec a to či to je legálne

autor
31. júl 2024

Nepáčia sa mi tie blbe reči že pre peniaze…😃keby to nechcem tak by mi mohli dať hocikolko peňazí a proste to nespravím

lenkakravcova
31. júl 2024

No ako je to určite niečo iné. Ak vieš anglický, tak si môžeš pozrieť toto.

https://www.youtube.com/watch?v=wNtEziRN_R8

Prorok Muhammad podľa tradícií povedal: "posledná hodina sa priblíži, keď slúžka vynosí svoju pani" (tj chudobná žena za peniaze vynosí vo svojom lone dieťa, ktoré bude bohatšie než ona sama - tá žena bude pre biologickú matku len sluzkou)

olivierko229
31. júl 2024

Ja si myslim, ze to je v pohode. Moja sestra chcela baby a ked som mala to svoje, bolo mi velmi luto, ze ona nema, takze asi chapem, aky mas za tym pocit. A verim, ze to nie je pre peniaze. Sestra uz baby ma 🙂 jedine coho by som sa bala, ze by si sa na to baby v brusku upla. Mozno aj tvoje dieta sa bude pytat, hladkat brusko, chciet surodenca..to by som videla ako problem. Teraz to vidis inak ako ked budes tehotna. Asi preto chcu, aby mali zeny vsetky deti co chcu uz odrodene. My tretie nechceme, ale keby bolo v brusku, velmi by sme tesili vsetci.

autor
31. júl 2024

@olivierko229 ďakujem konečne normálna reakcia🙏🏼samozrejme tiež neviem ako by som reagovala keby to malé už vidím alebo v brušku cítim,síce v tento moment si myslím že by som to zvládla ale to neznamená že by to tak aj bolo …ja som sa len chcela spýtať že či to je možné lebo má to zaujimalo…a blbe reči že pre peniaze vôbec nechápem😃neviem aké neskutočne peniaze by som musela pýtať za moje utrpenie že dieťa musím dať preč keď by to bolo “len pre peniaze”tak by som na to pripravena byt nebola a tak by som do toho v žiadnom pripadne nešla možno za nejaký tie bilióny🤣(samozrejme srandujem)to neni že sa zo dňa rozhodneš že nemáš na chleba idem vynosiť niekomu dieťa čo to je za blbost ani by má to nenapadlo niekomu takúto pripomienku napisat

olivierko229
31. júl 2024

Ja ti neviem poradit, ale bolo mi luto, ako sa do teba za to navazaju. Ale vsimam si, ze fakt tu je to proste asi tak. A ze nasa republika potom vyzera tak jak vyzera, ked tu vladne takato atmosfera.
Za tie peniaze asi preto, lebo ano, na Ukrajine to prinieslo zene peniaze, raz som citala nejaky clanok, ze cca 50 000€, ked si ju "zaplatili" bohate bezdetne pary zo zahranicia vacsinou ilegalne cez sprostredkovatela. No tak su vsetci najmudrejsi.

kulumulu123
31. júl 2024

Skus si predstavit ze takto niekomu vynosis dieta ktore sa narodi s nejakou vaznou vrodenou chybou.. Matka ktorej to dieta vynosis sa ho z tohoto dovodu vzda.. Kedze rodit budes ty tak so zakona si jeho matkou ty... Co by si v takomto pripade robila???

blackberrymt
31. júl 2024

Myslím že som čítala o tom že v ČR to možné je a viem aj o rodine ktorá toto riešila (úspešne) v Gruzínsku kde to je tiež legálne.

autor
31. júl 2024

@kulumulu123 už som sa k tejto otázke vyjadrila 😂🙏🏼

zzuunnaa
31. júl 2024

dá sa to aj na svk ale nie legálne.. ale dá 🙂

kulumulu123
31. júl 2024

Necitala s prispevky sorry

autor
31. júl 2024

@zzuunnaa tak by si do toho nešla teda🥴nelegálne sa dá všade všetko podľa mna😅ale ďakujem za odpoved ❤️

babulkomale
31. júl 2024

@alickapusinka stále si nenašla otáznik na klávesnici?

majlo1234
31. júl 2024

Ja by som to kludne brala

kris_tin257
31. júl 2024

Európa je stále v tomto príliš konzervatívna, najlepšie a najjednoduchšie to funguje samozrejme v USA ale to by spôsobilo veľa komplikácií tam ísť žiť aj s dieťaťom riešiť tam pôrod náhradné materstvo a podobne 🤷

autor
31. júl 2024

@majlo1234 vynosila by si niekomu bábätko?

autor
31. júl 2024

@kris_tin257 hej tak jak hovoríte…je mi jasne že tam to normalne takto funguje len to by som nebola ochotná spraviť žene by som pomohla ale aby som si kompletne cely život kvôli tomu menila tak to asi nie

xsuzannex
31. júl 2024

Ja idem asi proti prudu ale mne to pride ako celkom fajn alternativa pre pary ktore maju nulovu sancu mat vlastne dieta a maju si vybrat z moznosti: adopcia, pestunstvo, darca spermii.. takto by bola sanca ze dieta bude geneticky oboch.. ale tiez treba aby to bolo pod 100% dohladom odbornikov, vratane psychologov. Zena musi byt nastavena tak ze dieta nie je jej a bude sa ho schopna po porode vzdat "podla dohody". A tiez nesuhlasim, ze to zakonite vsetci musia robit pre peniaze..

kris_tin257
31. júl 2024

Veď práve to som si aj myslela, to už by ste ovplyvnila život aj priateľovi vlastnému dieťaťu a aj vašej rodine a išli by ste tam minimálne na rok takže to by spôsobilo už veľa komplikácií. No bohužiaľ v rámci Európy to nikde jednoduché a bez rizík 😕

zuzanka.zuzu
31. júl 2024

ja by som za peniaze kľudne niekomu vynosila dieťa. tehotenstvo aj pôrod som mala super. len by to muselo byť právne ošetrené aby si ho reálne zobrali