icon

Kto sa postará o dieťa neplnoletej matky v domove?

23. feb 2025

Ak je dievca neplnolete a v detskom domove , ostane tehotna a kto sa potom postara o dieta ? Ostava matke a su spolu v detskom domove ale dieta ide na adopciu?

kacena4
23. feb 2025

dieta patri matke, ak sa rozhodne dat ho do adopcie moze podpisat papiere, ak si ho chce nechat tak si ho necha a v decaku ju naucia ako sa starat o dieta, popr. pomozu poriesit partnera
dieta v detskom domove nie je nesvojpravne, rozhoduje sa v spolupraci so zakonnym zastupcom to je riaditel detskeho domova

deti95060810
23. feb 2025

v detskom domove tehotné slečny? to sa nestáva, majú tam dozor, stále je s nimi vychovavateľka...

autor
23. feb 2025

Lebo videla som to dnes v serailii tak preto ma to napadlo tato otazka zo zvedavosti

kacena4
23. feb 2025

@deti95060810 ale stava nakolko mlade slecky su pod pozorom len v decaku ked idu do skoly zo skoly poobede vonku tak nie su pod dohladom

zuzinka888
23. feb 2025

@deti95060810 ale stava. A nie je s nimi stale vychovavatelka. Je v budove no nie s nimi na izbe.

deti95060810
23. feb 2025

@kacena4
@zuzinka888
u nás deti z detského domova vozia do školy autom. každý deň...a samozrejme aj naspäť odvezú. samé nechodia.

terezkaarthuramax
23. feb 2025

Ak to je len v seriáli ktory ma zaujat je to v pohode. Ak sa to deje naozaj je to smutne.

palicka
23. feb 2025

Existujú domovy pre maloleté matky s deťmi. V podstate detsky domov. Jeden je v Medzilaborciach.

autor
23. feb 2025

A tie deti nechodia von? Podla mna sa to moze stat

zuzinka888
23. feb 2025

@deti95060810 fakt? A to koncia vsetky rovnako? Nechodia na kruzky???

bebebi
23. feb 2025

@deti95060810 ale stáva. Detský domov nie je väzenie, majú vychádzky tak ako aj "bežné" deti, ktoré žijú doma.
Väčšinou v takomto prípade sú umiestnené v Medzilaborciach v domove pre maloleté matky s deťmi.

abbey1
23. feb 2025

@deti95060810 Prosím ťa, nežartuj. Tie deti chodia normálne samé do a zo školy, na krúžky, majú vychádzky, chodia von s kamarátmi.

dadka1997
24. feb 2025

Babatka maju pri sebe, predsa su ich matky, pokym sa nerozhodnú inak, do polroka dieťaťa samozrjeme záleží aj na okolnostoach, matka je pri dieťati a potom ide naspäť do školy a vychovavatelky sa jej starajú o dieťa

petraivet
24. feb 2025

U nás v domove boli 2 baby tehotne a úplne v poriadku mala každá 17r.ak si dobre spomínam

jaga18
24. feb 2025

Samozrejme, že sa to stáva. Tie slečny nie sú celý deň pod zámkom, to je proti ich ľudským právam a právam dieťaťa. Maju vychádzky, chodia do škôl, lyžovačky, výlety, niektoré sú na internátoch školách...
Dieťa takejto matke nikto nevezme, práve naopak, sú umiestnené spolu a motivované k starostlivosti o svoje dieťa. Sú prípady, že tieto matky na svoje deti nedajú dopustiť, sú také, ktoré od nich utekajú...ale ani to nie je dôvod, aby im ich vzali a dali na adopciu.

bobabooobiii
24. feb 2025

@deti95060810 tak to by si sa čudovala 😂. Detský domov mám o ulicu a vidím na vlastné oči. Možno ani nepreženiem, že každá druhá je neplnoletá matka. A áno ide o Rómov. Ja to nazývam deti majú deti a neuveriteľne ma to vytáča. Niekedy sa podarí aj, že kočíkuje a ďalšie bruško už nosí ..

heln
24. feb 2025

ano, neplnoleta matka moze byt umiestnena v dd aj so svojim dietatom, nikto jej ho nevezme, ak ho chce, stara sa o neho v podstate sama.

katka533
24. feb 2025

Byvam vedla domova a jedna slecna tam ma dieta, normalne je tam s nim. Stat sa moze, sak decka behaju normalne povonku stale, nie su na retazi

123andrea
28. feb 2025

@deti95060810 ale stáva , nebol partner z detského domova . Veru slečna z detského domova otehotnela mala 16. Určite viac takých prípadov. Veľa možností mimo detského domova.