Môže si 20 ročný muž adoptovať 13 ročné dieťa?
Je to možné?
Mozno ked je to surodenec . Inak by mi to prislo velmi pofiderne Keby si chcel 20r muz ( chlapec) adoptovat 13r dievca trebars.
@miadi Áno, sestru. Rodičia sa rozvádzajú a chce si ju zobrať k sebe, lenže býva v Česku, tak asi si ju potrebuje skôr adoptovať 🤷🏽♀️
A rodičia ju nechcú? Myslela som si, že nežijú.
@h2 Občas sa budú navštevovať. Oni to tak chcú, tak sa im do toho nestarám. Ja som len kamarátka toho jej brata a on sa ma to spýtal.
Tak to je veľmi divné. Nemyslím si, že je možná adopcia, ak obaja rodičia žijú.
Adoptovať nie. Keď je príbuzný vola.sa to Náhradná rodinná starostlivosť
Neviem, že či to sem môžem písať, ale je to anonym...jeho rodičia sú chorý na hlavu, lebo nechcú prestať piť. Jeho matka už bola aj na odvykačke a zase pije ďalej, tak on si ju už berie k sebe a je mu jedno, že čo oni chcú... Aspoň takto mi to on povedal, tak snáď neklame a myslí vážne to že si ju zoberie k sebe
Ale podľa mňa súhlasia aj oni. Kto vie
ahojko v prvom rade, brat si ju po dohode s rodicmi moze vziat aj bez pravnej upravy, vtedy vsetky prava ostavaju na rodicoch podpisy v skole zmena skoly, operacia.... ak chce byt mat viac kompetencii tak poziadat sud aby mu dieta zveril do starostlivosti ( moze ju mat u seba medzitym) a sud po min. 6-12 mesiacoch rozhodne ci si ju moze vziat do nahradnej starostlivosti nos kedze su rodina. adiptovat sa rodinny prislusnik neda. drzim palceky. ak chce nech sa obrati na navrat je to organizacia ktora pomaha umiestnit deti do nahradnych rodin
Moze si ju vziat aj do pestunskej
@kacena4 Tak asi pôjde na súd, lebo nebude kvôli podpisom atď behať stále na Slovensko za rodičmi.
Ak sa pred sudom tak vsetcia dohodnu, tak je mozne, ze mu bude pridelena, no skor je to otazka priamo na nejaku pracovnicku, ktora sa tymito vecami zaobera

Adoptovať nie, ale zobrať do NOS zs určitých podmienok áno