Náhradné materstvo v cudzine
Ahojte máte skúsenosti s náhradným materstvom? Prípadne máte odporúčanie na nejaký článok, diskusiu?
Viem že v Čechách a na Ukrajine to je legálne. Koľko to stojí, prípadne kde sa môžem obrátiť.
Nemôžem donosiť dieťa zo zdravotných dôvodov tak prosím nesudit.
Chceš to prebrať súkromne napíš iba IP do komentára a ja ti napíšem.
@gianna ako pise jedna pani... zena ak ma dieta tak toto nepochopi co sa odohrava v mysli a v srdciach tych ktori ho nemaju. Ale dnesny svet je taky. Toto je proste chora doba. Pred x rokmi by nase stare matere na toto ani vo sne nepomysleli. Pre toto sme horsi ako sodoma a gomora😢😢 ano zial zienky ...je mi to luto ale jediny kto dava a berie zivot je BOH a NiK iny.
@sarah1234 paneboze tu sa to zvrhlo v "morálnu diskusiu" čo sa smie a čo nie? Toto vlákno slúži ženám, ktoré chcú získať info ohľadne NM. Môžete si založiť ďalšie diskusie, ale toto ženy ktoré sú nie vlastnou chybou choré a nemôžu mať deti ako ostatné, fakt počuť nepotrebujú.
(Moralizovať je ľahké, keď sa ma to netýka, však?)
@gianna Na sumu pre NM si väčšina chorých žien musí dlho šetriť, brať pôžičky, aby sa im splnilo niečo, čo mnoho žien dostane len tak "mimochodom". Táto čiastka je preto taká astronomická, lebo zohľadňuje všetky riziká pre NM a tie idú do toho s tým, poučené a slobodne. Často si takto rýchlo zarábajú na bývanie či lepší život. Neviem koľko žien to robí altruisticky. Tak tu máte druhý pohľad.
Môžeš mi prosím napísať súkromnú správu ??
Ahojte, chcem sa opýtať, podľa čoho si vyberáte kliniku a ktorú doporučujete? Ďakujem 🙂
Zdravím. Prosim neviete niečo ohladom detičiek, ktoré ostali na Ukrajine v domovoch? Neviem ako to funguje ale ak by sa dalo adoptovať ihneď by som do toho šla.
@tinta30 nedá sa adoptovať s Ukrajinou nemáme dohody. Druhá vec sú to ich občania ktorých sa nevzdali. Ťažké treba zabudnúť na adopciu týmto smerom
Ahojte,
touto cestou by som Vás rada pozvala zapojiť sa do výskumu, ktorý je zameraný na náhradné materstvo (na Slovensku aj v Česku). Výskum je súčasťou mojej dizertačnej práce, ktorú realizujem pod záštitou Slovenskej Akadémie Vied.
Zber dát prebieha formou rozhovoru a Vaša účasť je anonymná.
Cieľom rozhovoru je dozvedieť sa viac o Vašej skúsenosti s fungovaním a prežívaním náhradného materstva, či už z pohľadu biologických rodičov alebo náhradných matiek. V prípade záujmu mi stačí napísať dm alebo vyplniť formulár
https://forms.gle/HEsu8zkB83zPUDqk7
Vaša účasť na výskume je dobrovoľná. V prípade, že to uznáte za vhodné, máte právo rozhovor prerušiť. Máte právo aj neskôr zmeniť Vaše rozhodnutie a požiadať o vyradenie Vašich dát z výskumu, v prípade že ešte neboli publikované. Vaša účasť ako osoby na výskume je anonymná a Vaše vyjadrenia budú slúžiť len na výskumné účely.
Projekt sa riadi etickými štandardami SAV a pravidlami EÚ o ochrane osobných údajov (GDPR). V prípade otázok, či námietok súvisiacich s etikou výskumu môžete kontaktovať Máriu Šuľovú (maria.sulova@savba.sk)
Ako to prebieha?
- dohodneme sa či rozhovor prebehne online alebo osobne
- rozhovor bude trvať približne 45 minút
- po ukončení rozhovoru obdržíte poukážku do Alzy v hodnote 20 EUR
Zdieľané informácie by mali napríklad pomôcť ďalším párom a ženám, ktoré uvažujú nad náhradným materstvom, ako aj verifikovať informácie, ku ktorým sa dostávajú na internete.
Vopred ďakujem za ochotu! 🙂
Ahojte, viete mi poradit ako to funguje s materskou dovolenkou ked je babatko od surogatnej matky?
@leusiatko11 treba si našetriť radšej peniaze Lebo ty pokiaľ ideš do čiech a prinesies si dieťa tak ty nie si matka ale tvoj partner je otec.
Ona síce nebude matka ale môže si ho po niekoľkých týždňoch osvojiť ako svoje dieťa. Preto asi otec bude najskôr na materskej a potom ,,adoptívna,,mama. To sú len moje dohady. Najlepšie by poradil niekto kto s tým ma skúsenosť
@michaelis adoptívny matka by mala mať rovnaké podmienky ako iná matka.?len sa k tomu nejako neviem dopracovať ..
@michaelis veď samozrejme že si ho musí adoptovať.lebo matka je tá ktorá porodí. A nemusi byt otec na Materskej. Lebo adopcia je na dlhé lakte. Najprv sa musi súdne vybaviť že dieťa bude u otca. A to tiež nie je čarovným prútikom aj keď ho má doma už od pôrodu.
Ťažké tam treba mať našetrené peniaze. Žena ide napríklad na práce neschopenku, neplatene voľno, nezamestnanecke,..je veľa možností. A hlavne vie sa na to pár pripraviť niekoľko mesiacov dopredu, nie ako pri adopcií alebo pestúnstve cez úrady keď sú čakatelia.
Dobrý deň, chcem sa opýtať, na ktorých konkrétnych klinikách v ČR sa vykonáva "náhradné materstvo"? Viete niektorú aj doporučiť? Ďakujem veľmi pekne
@monkie na každej ale potrebuješ mať na to hlavne matku ktorá to bude ochotná podstúpiť a zdravotný problém prečo to vkladajú jej a nie tebe. Niektoré car ponúkajú aj právne služby ale žiadne car náhradnú matku
@piskotka21 ako?
prosím ťa, autorka, mohla by si sa mi ozvať cez IP?
@dalida kľudne sa pýtaj
Prosím, máš info ci teraz ponúkajú program náhradného materstva v Ukrajine? Máš info ohľadom cár, ktoré majú dobré referencie? A posledna: je možné, aby sa náhradnej mamičke narodilo bábätko tu na SK? Ako by to potom bolo s rodným listom? Bude sa pri narodení postupovať podľa legislatívy v SR?
@dalida teraz je to problém. Nie nemôže sa narodiť na Slovensku, lebo do rodného listu by bola zapísaná ona ako matka a museli by ste mať súd o určení otcovstva a ty by si musela adoptovať dieťa.

@gianna myslím zdĺhavejšie trvá to aj 10 rokov