icon

Nechcem byť tehotná, ale chcem dieťa

29. okt 2021

Ahojte , v prvom rade nechcem vidieť komentáre múdrych mamičiek ktoré neodpovedajú na otázku ale rovno urážajú autora príspevku.
Vec sa má tak , že chcem ďalšie bábätko ale nechcem byt tehotná a už vôbec nechcem rodiť..Mám stres z predchádzajúceho tehotenstva kedy som neskutočne trpela , mala som zdravotné problémy aj psychické bohužiaľ teraz už nechcem toto celé preskákať zase.Pôrod bol katastrofa.
Dá sa dať vynosiť dieťatko “matke”? Alebo radšej adoptovať ? Ako si mám pomôcť v tejto situácii ?

Strana
z2
ankare
29. okt 2021

Ja som mala druhy pôrod oveľa lepší ako prvý, po prvom som si povedala,že môj syn bude jedináčik.
Skús vyhľadať psychológa,možno Ti pomôže.
Držím palce,nech sa rozhodneš akokoľvek. 🙂

tortelinka
29. okt 2021

@maximilie tak poznáš málo prípadov

nevenka
30. okt 2021

@n2211 no to nie, ze ma drogovo zavislu matku a dieta bude tiez, nie tak je to myslene. Ale napriklad u alkoholiciek sa deti rodia s FAS, co je velmi zavazny stav. Takisto dieta drogovo zavislej matky sa moze javit na prvy pohlad ako zdeave dieta, ale toto sa neda vymazat. Moze mat nasledne neurologicke problemy, ktore sa prejavia neskor. Toto neovplyvnis nijakou vychovou. Ja viem, ako si to myslela, ale toto fyzicke ma tiez vplyv a dost velky.

n2211
30. okt 2021

@nevenka okej ale nie každé dieťa je od alkoholiciek, drogovo závislých a neviem čo ešte
Vieš koľko matiek bežne v tehotenstve fajčí a pije? Tie deti majú tiez FAS? Alebo nepochopím, moja kamarátka je adoptovana, jej mamka sa upila no ale ona v živote nepila, žiadne drogy a dokonca je proti tomuto, čiže teraz zavrhnúť každé dieťa kvôli genetike je nezmysel
Je strašne veľa adoptovaným deti a podľa mna nie každé ako tu píšete bude vadné 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

jesienka22
1. nov 2021

Treba zvazit, ze deti na adpciu maju vacsinou za sebou tazke tehotenstvo; bio matky ich nesetria cigariet, alkoholu, pripadne drog. Niektore mozu mat trvale nasledky. Ale aj tie potrebuju rodinu.

jesienka22
1. nov 2021

@n2211 aj neadoptovane deti mozu mat FAS, ak matka pilz pocas tehotenstva. Pri FAS nie je najvacsi problem, ze by dieta tiez pilo.

berginkan
7. nov 2021

nestacim sa cudovat. samozrejme ze aj ty mas pravo si adoptovat a taktiez nechciet dalsi porod. to co su za konentare, ze beries inym och. dalej nie vsetky deti su “chybne” ako sa ti tu snazia nahovorit, evidentne nic o tom nevedia. a co sa tyka riesenia, urcite by som si to este presla s dobrym odbornikom, ooakujem s dobrym. moze to byt naozaj iba chvilkova vec, a ak teda nie tak pestunstvo a adopcia je riesenie, aj tu je skupina kde ti poradia

berginkan
7. nov 2021

@maximilie genetika nema nic so spravanim. nededis to 🤦‍♀️ ci tvoj starky bol neurotik a kradol a ty si tiez? ale to by si musela nieco o tom vediet, ja pracujem s takymi rodinami a nie je pravda co pises

berginkan
7. nov 2021

@nasrdena prepac ale adoptivne deti su tu pre vsetkych ktori im daju lasku. ono sa totiz hlada rodina pre dieta a nie dieta pre rodinu. deti je dost len proces je dlhy. a aj to zalezi od poziadaviek. keby tu nebolo take sproste prostredie a predsudky tak by tie deticky mali ovela viac rodin :( nie nema niekto vacsie pravo na dieta a deti si adoptuju aj ini. nielen ti co nemozu mat deti a je ich velke percento

nasrdena
7. nov 2021

@berginkan áno, adoptivnych deti je viac než dosť, ak chce niekto pomôcť systému, môže si adoptovať 10 ročné rómske dieťa z detskeho domova. Ale to autorka predpokladám nemá záujem... Keby niekto takéto dieťatko napriek tomu mal záujem, myslím, že by to šlo veľmi rýchlo...Proces je dlhý, lebo väčšina párov chce neromske bábätko, a na to si teda počká.. Môj názor..

ljudas
23. nov 2021

Dobrý den, můžeme Vám zorganizovat léčbu pomoci nm v ČR nebo na Ukrajíně, pokud mate zájem prosím pište sz. děkují 😉
Ludmila

ljudas
Odpoveď bola odstránená
ljudas2
30. nov 2021

pokud stale hledáte náhradní matku - rada vám, pomůžu

ailiba
30. nov 2021

Dat si vynosit babo je u nás dosť neisté... Neviem, či by som do toho išla. Asi lepšia je adopcia. Pripadne môžeš to rozohrat na obe strany a uvidíš, čo bude reálnejšie.

Strana
z2