icon

Nechcem byť tehotná, ale chcem dieťa

29. okt 2021

Ahojte , v prvom rade nechcem vidieť komentáre múdrych mamičiek ktoré neodpovedajú na otázku ale rovno urážajú autora príspevku.
Vec sa má tak , že chcem ďalšie bábätko ale nechcem byt tehotná a už vôbec nechcem rodiť..Mám stres z predchádzajúceho tehotenstva kedy som neskutočne trpela , mala som zdravotné problémy aj psychické bohužiaľ teraz už nechcem toto celé preskákať zase.Pôrod bol katastrofa.
Dá sa dať vynosiť dieťatko “matke”? Alebo radšej adoptovať ? Ako si mám pomôcť v tejto situácii ?

Strana
z2
ivangeline
29. okt 2021

Ja by som adoptovala. ;)

yoxinka
29. okt 2021

Kamoška bola v podobnek situácii, prvé tehotenstvo ledva prežila, pôrod horor, ale chcela ešte bábo, vyriešili to adopciou.

nwnw
29. okt 2021

Asi jedine psycholog alebo adopcia. 😞

mabenn
29. okt 2021

Dula a prekonat to. Budes na seba hrda na konci a nie mat pocit, ze si nieco obisla a usla pred tym. Adopcia moze mat na tvoju rodinu dosledky absolutne neadekvatne tomu, ze vlastne dieta mat mozes len sa bojis. Ries ten strach a traumu.

marse
29. okt 2021

adopcia asi jedine v takomto prípade... ty budeš šťastná a navyše dáš domov dieťatku , ktoré to potrebuje ❤
u nás sa vynosenie inou matkou nepovoluje..

evkamotka
29. okt 2021

Vynosenie inou matkou je na slovensku nelegalne

sisa_s
29. okt 2021

Na adoptovanie babatka si pockas 10rokov

nikpa
29. okt 2021

Dá sa dať vynosiť inej matke len myslím, že u nás na Slovensku to nie je povolené ale v ČR áno. Alebo adpocia alebo pestunska strarostlivost. To je už na vás rodičoch do čoho ste ochotní ísť.

teddustok
29. okt 2021

Adopcia je pekna ale je to velmi zlozity proces.. Musiet vy najskor prejst vselijakymi posudkami ci vam zveria nejake dieta a potom sa dlho caka na dieta... Ak by ste nemali kriteria a mohlo by to byt aj starsie dieta, dlho sa necaka..
Ale babatko to je na dlho

babajaga
29. okt 2021

dobra kamoska,vykecat sa a ist do toho!

maximilie
29. okt 2021

Nieee adopciu nie pre boha 🙈🙈🙈🙏 keď môžeš mat vlastne, prečo by si si adoptovala cudzie dieta s bohvie akými genami. Co si... koľko má prvé dieťa? Ja som mala rovnaký postoj, ale po roku ma to všetko prešlo. Chce to len čas, možno psychológa a hlavne vyjadre ie lekárov, či by ta ďalšie tehotenstvo mohlo ohroziť. Myslim, ze v takom prípade by sa dal vybaviť cisársky, keď už máš taký strach z pôrodu.

nicicka
29. okt 2021

Ja mám panické záchvaty každý deň v práci takže tam nemôžem chodiť ale chcem výplatu každý mesiac. 😫🤦🤷

didi2102
29. okt 2021

Toto mám aj ja, dve sekcie krátko po sebe,prvé dieťa som ledva donosila,po sekcii som sa spametavala 2mesiace,jazva príšerná,druhé tehu,lepšie a aj zotavovanie no deň pred sekciou som mala brutálny kolaps až som odchádzala a toto už zažiť nechcem a všetko okolo,jazvu mi prerábali ale nepomohlo akurát má viac dorezali ... Niekde sv sebe mám ešte tretie dieťa možno aj neskôr ale bojím sa , mužovi som spomenula adopciu,treba si uvedomiť že na biele zdravé dieťa sa čaká 7-10rokov , ja by som vedela aj rómske ale manžel asi nie a ani jeho rodina,plus mi povedal že.tym že máme svoje deti val by sa či by vedel milovať cudzie dieťa ako vlastne aby nerobil rozdiely,čiže za mňa buď psychológ alebo adopcia ale tam si veľa treba zvážiť a aj to že väčšina matiek sa o seba nestará počas tehu alebo sa zmieriť s jedným

acrobaleno
29. okt 2021

V CZ je možnosť náhradnej matky.

nasrdena
29. okt 2021

Znie to hrozne, ale jeden z pohľadov je, že existuje kopa manželských párov, ktoré deti nemôže mať, tak nechaj tie "adoptivne" deti pre nich.. Oni nemajú veľmi ma výber.. A povedzme si pravdu, ani z tych deti nie je veľmi na výber, pokiaľ nechces mat doma dieťa s etnickej skupiny a kadejakymi diagnózami. Mňa osobne by to riadne naštvalo, keby som vedela, že zdravá žena ktorá môže mať deti, "dostala" dieťatko, jak v obchode na želanie.. Skus sa na to pozrieť aj z tejto strany.

bluka2
29. okt 2021

Aj na Ukrajine je možnosť nechať vynosiť inou ženou, ale aj toto má svoje úskalia. Ja by som skúsila poriešiť tu traumu...

dadulamamula
29. okt 2021

Ak nechceš vlastne, lebo už máš, a mala si psychické ťažkosti z tehu a pôrodu tak môžete si adoptovať, tým spravíš aj dobrý skutok pre niekoho kto potrebuje byť milované, ale musí tvoj manžel s tým súhlasiť. Ale čo sa týka náhradnej matky, neviem ci také niečo funguje na SR.. Ale ak áno tebe odoberu vajíčko mužovi spermie a vložia to umelo oplodnene do inej "náhradnej matky" a bude to vlastne dieťa.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
adrbat
29. okt 2021

Podľa mňa adopcia, čo sa týka náhradnej matky to by mohlo byť veľmi drahé.

klip0
29. okt 2021

Otázne je aj čo nato partner

beata_k
Odpoveď bola odstránená
n2211
29. okt 2021

@maximilie podľa mna tam ide skôr o výchovu toho dieťaťa ako o gény 👍 to že malo dieťatko napr drogovo závislú matku neznamená že bude aj ono

maximilie
29. okt 2021

@n2211 genetika je veľmi veľmi silná vec. Výchova v mnohých prípadoch nepomôže. Samozrejme je to individuálne. Koľko krát aj biologické deti z dobre situovaných rodín sa vedia dostať do tých najväčších problémov...

tortelinka
29. okt 2021

@maximilie dosť sprostý komentár

sima1415
29. okt 2021

Adopcia je na dlho, náhradná matka u nás neexistuje čiže len problémy by si si uhnala nakoľko náš zákon považuje za matku rodičku aj keď nie je geneticky spojená s dieťaťom . Za mňa buď sa tej myšlienky vzdať alebo prekonať samú seba a znova si tým prejsť. Ja som tiež odmietala druhé tehotenstvo ale manžel veľmi chcel ďalšie a tak som mu povedala že ok ak budem celý ten čas na lôžku a s kompletným servisom :D príšerné bolo aj druhé tehotenstvo ale aspoň pôrod bol moc lepší no a aj keď nie som vďačná za tehotenstvo som vďačná a hrdá na seba že mám v náručí ďalšieho drobca 🙂

maximilie
29. okt 2021

@tortelinka tvoj je o čo lepší?😄👏

kittykat22
29. okt 2021

@nikpa V CR to nie je povolene. Keby si nahradna matka dieta nechala, tak autorka nema sancu. Ale samozrejme je to mozne. Keby sa nieco stalo, tak sudy sa za mamicku ktora si dieta necha vynosit nepostavi.

kittykat22
29. okt 2021

Mozes si nechat dieta vynosit nahradnou matku. Bud v CR kde je to na hranici zakona. Nie je to legalne, nie je to tresne. Problem je, ze keby po narodni ti nahradna matka odmietla dat dieta, tak nespravis nic. Keby to bolo IVF a tvoje vajicko a muzove spermie tak realne mozes prist o biologicke dieta. Legalna moznost nahradnej matky je v USA. Je to platene, je to legalne ale je to strasne drahe. Pozri si na youtube dva tatove. Oni su homosexualny par a nahradna matka im vynosila dvojicky. Popisuju cely proces ako to prebieha + kolko to stalo. Tam nie je mozost, ze by ti nahradna matka dieta nedala. A keby nahodou - sud by isiel v tvoj prospech. Este je moznost, ze ti vynosi na Slovensku mamicka dieta ktorej zaplatis. Ktoru poznas. IVF je mozne spravit v CR a potom dieta vynosit na Slovensku. Po narodeni sa mamicka vzda prav na dieta a vsetko preberie otec. Cim ho dostanes do rodiny.

tortelinka
29. okt 2021

@maximilie o to, že môžeš niekoho uraziť, nedošlo ti to?

maximilie
29. okt 2021

@tortelinka bohuzial... diskusia, slobodný názor, moje skúsenosti. . .keby tu mal každý vyhľadávať, že ho nejaký názor urazil, tak ma každá diskusia 30 strán.
Stojím si za svojim názorom. Nepoznám jediný prípad, kde by to malo šťastný koniec 🤷‍♀️

Strana
z2