icon

Novorodenec na adopciu

20. apr 2021

Ahojte, chcela by som sa opýtať, mala som katastrofálne tehotenstvo a dieťa podľa všetkého nebude v poriadku - najmä mozog - psychomotorika, jazyk, ADHD/ autizmus/ MR atď. K dieťaťu nemám žiaden vzťah, nemám ho rada a nechcem si ho nechať, už len kvôli tomu tehotenstvu. Je to, ale biely novorodenec, takze si myslím, že do rodiny by sa dostal raz dva. Ja si postihnute dieta nechať nechcem preto ho dávam preč. Ako mám postupovať, keď ho už mám doma? Pozerám naňho a neznášam ho?

whitejasmin
Odpoveď bola odstránená
nevenka
20. apr 2021

@whitejasmin hej, toto mi tiez vrta v hlave. To by uz naozaj musela byt psychoza ako hrom, ze byt total mimo realitu. Lebo ked poznas, ze sa Ti vracia nejaky priznak, zvlast, ked uz AD brala, tak vies, co mas robit. Ist za doktorom. To by musela byt nepricetna uplne, keby nevedela, ako postupovat. No je to zvlastne. Ak by brala na tlak ACE inhibitory, tak ano, tie poskodzuju babo, ale uz v zaciatkoch, vyslovene nejake vady srdca, co su bud fatalne alebo su proste videitelne hned. To mi kardiolog povedal, ze ak nemam spolahlivu antikoncepciu, nemoze mi ich predpisat, ze radsej ich teda nemam brat. V tehotenstve je dovoleny Dopegyt a ten neprechadza cez placentu, to nemoze ziadne poskodenie sposobit. No nic, snazim sa to ponat, pochopit, neviem, co si o tom mysliet ☹

autor
20. apr 2021

@laura1607 nie nebrala som žiadne drogy, žiaden alkohol, ani som nikdy nefajčila ani len kávu si nedala, len kapučino zo sáčku a tie rastlinné Caro/Inka striedala, len veľa mlieka som pila, strašne, aby mal calcium, ja som strašne práveže veľa vitamínov a minerálov brala, všetko čo sa dalo.

autor
20. apr 2021

@whitejasmin nie nebola som u psychiatra. Inak som to riešila, strašne som sa hanbila.

majulienk
20. apr 2021

Ahoj, a nema ti kto s malickym pomoct teraz, ked si taka vycerpana psychicky? Rodina, kamosky... ver mi, tvoj problem nie je malicky a tvoja “nelaska” k nemu. Ty ho lubis....len cez svoj momentalny stav to nevidis😞

whitejasmin
Odpoveď bola odstránená
autor
20. apr 2021

@whitejasmin cez kamosku som mala lieky :(

dankolia
Autor odpoveď zmazal
chvostik1
20. apr 2021

@luccija tiež som si spomenula na túto ženu keď som si čítala tento príbeh. Tiež čakala chlapčeka. Ktovie ako to nakoniec v jej prípade dopadlo.

luccija
20. apr 2021

Tak už si mama, dosť veľká, zodpovedná tak sa liec ako sa máš.Psychiater nie je hanba určite ho potrebuješ.

simoncik
20. apr 2021

Nepises nic konkretne o malickom. O jeho chorobach. Ci su to len domnienky alebo uz vysetrenim potvrdene fakty. Ja dom pocas celeho tehotenstva tak isto brala antidepresiva a dieta mam zdrave. Uz ma 7.neviem preco si, toho nazoru, zekvoli liekom na psychiku by nemalo byt. Mam pocit, ze sa v prvom rade potrebujes vyrozpravat. Verim, ze ti je tazko na dusi. Vies je tazko odhadnut co mas na mysli pod tazkym tehotenstvom. Aj depresie v tehotenstve sa daju liecit. Aj, brat lieky. Je plno diagnoz kde mamicky musia brat lieky a maju deti zdrave. Nic konkretne co tym myslis si nenapisala. Mam pocit, ze si tu uz raz pisala ze cakas chore dieta a chces sa ho vzdat. Teda ak si to bola ty. Ak mas raz takyto pocit a si s tym uplne stotoznena aj manzel, vzdaj sa ho. Nesudim. Neviem sa do teba vcitit. Len aj napriek tomu budes potrebovat pomoc lekarov. Obaja z manzelom. Nemyslim si, ze bez odbornej pomoci to prekonate. Je to velka bolest. A aj ked sa ho vzdate nezmizne. Vycitky budu vzdy. Ak by si si chcela popisat, alebo mala potrebu ozvy sa. V zivote som si presla tiez uz vselicim. Niekedy je dobre vyzalovat sa cudziemu. Ulavy sa dusi.

thoughtfulweirdo
20. apr 2021

Táto téma, či už skutočná alebo nie, jasne ukázala, ako extrémne biedne je u nás povedomie o psychických chorobách. To je niečo, o čom by sa malo vyučovať zarovno so sexuálnou výchovou. Či už sa jedná o depresie popôrodné, predpôrodné alebo s pôrodom vôbec nesúvisiace, závislosti alebo rôzne poruchy osobnosti, u nás sme poznaním ešte ďaleko za opicami. Tak, ako človek s infarktom myokardu si srdce nevylieči len tak, lebo chce, rovnako sa lusknutím prsta nevylieči psychicky chorý človek.

simoncik
20. apr 2021

Ak ti pocas celeho tvojeho tehotenstva tvrdili ze dietatku moze nieco byt hladaj odpovede teraz. Je tazke s istotou povedat ano bude chore ak ho este len cakas. Teraz ked je tu hladaj odbornikov, ved musel mat vysetrenia v nemocnici po porode. Ako dopadli? Nevzdavala by som sa bez toho ak by som nemala potvrdene fakt tazke diagnozy. A naozaj da zameraj aj na seba nie si v poriadku. Zit pod takym tlakom a s takymi problemami ti mozu a myslim ze sa to uz deje vyvolat vazne psychicke problemy. Nehanby sa vyhladat odbornika.

robin30
20. apr 2021

Baby zbytocne deriete pismenka.Autorka dieta nechce a nie preto,ze by bolo chore.Vsimate?zacala mazat svoje komenty.Preco asi?Prist na klamstvo je lahke.Tara piate cez deviate.A AD od kamosky sama sa zdiagnostikovala a bla bla bla jasne a ja som miliardar..

nedockavasom
20. apr 2021

Ty mas ukazkovu poporodnu depresiu. Chod k lekarovi.. o par mesiacov, ked ti pomozu dat hormony doporiadku, budes svoje babatko lubit 🙂 aj ono teba🙂 a zatial nic nenasvedcuje, ze bude postihnute.. a ADHD a Autizmus nie su take neprekonatelne postihnutia, ze by si s nim nevedela zit normalny zivot.. adhd navstevuju normalnu skolu napr.. a autisti pokojne mozu prazdninovat u babky na tyzden...mozete vyletovat.. len s malymi obmedzeniami🙂) keby k tomu nahodou doslo

luccija
20. apr 2021

@simoncik vzdať sa hneď je také detinské, ale ak má depresiu človek vidí všetko 100x ciernejsie

luccija
20. apr 2021

@nedockavasom prosím Ťa veď autizmus diagnostikujú najskôr v 2,3 r ADHD ani nehovorím autorka má novorodenca hneď zajtra by som hľadala inú neurologicku aj tak sme sa nedozvedeli ktorá diagnóza mala byť taká fatalna, že by žena dieťa dala do boxu.tu nie je niečo v poriadku ešte aj to zvieratko si svoje mláďatá chráni.A dobre vieme, že ľudia, ktori majú naozaj choré deti na nich lipnu ešte viac

nedockavasom
20. apr 2021

@luccija ved som dodala, ak by k tomuked doslo.. to je jasne, ze to nemoze teraz este, nikt vediet...

whitejasmin
Autor odpoveď zmazal
whitejasmin
Odpoveď bola odstránená
whitejasmin
Odpoveď bola odstránená
simoncik
20. apr 2021

@luccija nemusis mi o depresii nic pisat. Viem najlepsie co to obnasa. Len autorka tu pisala uz skor. Myslim ze to bola ona. Manzel je zasedne proti tak isto ako ona. Nepopisala vsetky okolnosti co ju vedu k takemu zaveru. Ja netvrdim aby sa fietata vzdala. Ja by som porodene dieta neodlozila. Nedokazala by som to. No tu je vela aspektov nevysvetlenych o ktorych netusime.myslim ze aj muz na nu robi velky natlak. Aspon z minulej diskusie. A ja sa ani neovazim povedat ze dietatko je chore. Len kvoli liekom urcite nie. Sama som ich brala. Autorka si ide svoje bez blizsich informacii. No ale otazka bola jednoznacna. Ako ho dat prec. Kam.samozrejme ze potrebuje pomoc od ornika. Myslim len ze aj v ich partnerskom vztahu je to uz tak ze inu variantu nevidia. My mozeme pisat co chceme. Je to len na nich.

whitejasmin
Odpoveď bola odstránená
simoncik
20. apr 2021

@whitejasmin nerozoberaj to do takych detailoch. Dnes si zozenies aj lieky bez predpisu. Nemyslim ze toto je tu najvacsi problem, ze skade a od koho

thoughtfulweirdo
20. apr 2021

@whitejasmin Lenže to je choroba. To nie je ten človek, čo to hovorí, to hovorí choroba. Aj ja som sa chcela zbaviť dcéry po narodení. Nikdy by som jej neublížila, príkladne som sa starala, ale keby si ju niekto chcel zobrať, ani by som sa nepýtala, čo s ňou urobí a nabalila mu ju. To nevypovedá nič o mne ako človeku, vypovedá to o chorobe, hormonálnej a chemickej nerovnováhe v mozgu. A tiež som sa nechcela liečiť. Teraz ako zdravá to neviem ani vysvetliť, ani precítiť, ani nájsť dôvody, ktoré som vtedy videla, vtedy to tak však bolo. Ja som vďakabohu mala manžela, ktorý to so mnou zvládol, trvalo však 1,5 roka, kým som opäť bola úplne sama sebou a potom som už dcéru milovala tak, ako každý zdravý rodič. Ale na to, aby som tam došla, som sa najskôr musela vyliečiť.

silvuska138
Autor odpoveď zmazal
olivia1425
20. apr 2021

Nesudim ani neviem posudit tvoje pocity 🤷‍♀️
Ak ti mozem poradit JEDNOZNACNE by som si este vypocula inych lekarov a ich nazor.
Tieto diagnozy sa naozaj nedaju potvrdit u novorodenca 🤦‍♀️
Povedala to lekarka alebo povedala ze sa to moze stat?
Zivot je divny...aj zdravemu dietatu sa neskor moze stat pruser rakovina/nehoda a potom co? 🤔

whitejasmin
Odpoveď bola odstránená
modrymotyl8
20. apr 2021

Anonym prosím ťa napíš mi správu, ja ťa neviem kontaktovať , prosím ťa. Zbytočne si robíš výčitky dieťatku nič nebude uvidíš. Nechcem sa tu rozpisovať, ja som mala hrozné tehotenstvo nie nepila som ani som nefajčila ale mala som ťažké stavy v tehu a hrozné výčitky atd. Takže mi kludne napíš správu.

silvuska138
20. apr 2021

@modrymotyl8 môžem ťa aj ja kontaktovať?