Osvojenie dieťatka - Prešovský kraj
Ahojte, sme žiadatelia, manželia na dieťatko v PO kraji. Požiadavky máme na dieťatko, biele, poloromske do 3 rokov, v požiadavkách máme , že môže byť aj súrodenecka dvojica . Zapísaní sme boli 1.8. 2017. Je tu ešte niekto z PO kraja, čo čaká na dieťatko s podobnými požiadavkami?
treba oslovit navrat ci nemaju oni v zoznamoch nejake vhodne dieta tam su deti z celeho sk nie len z vasho kraja a hlavne starsie deti, mozno by som zvazila pestunstvo s perspektivou na adopciu (t.j. kde sa rodicia nezaujimaju o dieta) drzim palceky
@laura1994 fu to naozaj nerozumiem, prečo to toľko trvá, ak nemusí byť zdravé a môže byť aj pestunstvo s predpokladom... podľa mňa isto bombarduje úrad (ak teda chcete dieťatko už teraz). Nech vám ponúknu aj z iných krajov, ak u vás nie je... Neexistuje, aby pri takýchto kritériách to trvalo 3 roky... A skúste na FB skupinu Pestunstvo - skúsenosti a rady. Práve odtiaľ viem, že niekedy, keď sa to posúri, zrazu sa nájdu deti...
Strašné sa to vlečie my už čakáme rok na rómske babätko
@laura1994 písala som pani, s ktorou sme v kontakte z bystrického Návratu. My sme síce prípravu aj výber dieťaťa riešili cez úrad, ale hneď počas interakcii a až doteraz nám veľmi pomáhajú z Návratu. Povedala, nech sa ozvete do prešovského Návratu... (Môžete povedať, že pani Teťáková vám poradila, poznajú sa navzájom). Napríklad my sme mali v požiadavkách, že radi prijmeme dieťa s Downovým syndrómom. A žiadne nám neponúkli, naopak, 4 deti, čo nám ponúkli, boli v podstate zdravé, len povedzme zlá rodinná anamnéza a tak. Tak sme mysleli, že teda také deti ani nie sú. Až neskôr v Návrate nám povedali, že sú. Aj preto myslím, že cez nich sa dajú veci lepšie pohnúť. A su super, aj priateľka zas v Bratislave je s nimi v kontakte, pomáhajú jej po prijatí dieťaťa..
Ahojte, máte niečo nové? Na ktorom mieste sa nachádzate?
Ahojte dievčatá. Ako ste na Tom? Máte niečo nové?

@laura1994 Dobrý deň. Máte že úplne zdravé? (To znamená, že vám neponúknu ani napríklad mierne škúliace.). Lebo na poloromske do 3 rokov, aj súrodenci, sa mi to zdá strašne dlho. Asi chcete adopciu však? Len preto píšem, že som počula, že niekedy treba ich bombardovať na úrade, že potom zrazu majú koho ponúkať... My sme boli v BB kraji, mali sme adopciu alebo pestunstva, do roka, rómske, nemusí byť zdravé. Okamžite nám ponúkli 4 deti, z toho ani jedno nebolo nejako obmedzujúco choré a vlastne ani nebolo jasné u niektorých, či sú Rómske. Ale teda šli sme cez pestunstvo, lebo tam tie deti majú menšiu šancu.