icon

Pestúnska starostlivosť a poberanie rodičovského

janickacrazy
16. máj 2014

Ahojte mamičky, je možné poberat rodičovský príspevok na vlastné dieta, ak som na predlženom RD zo zdravotných dovodov dietata a zároven príspevok pre pestúna na dieta v pestúnskej starostlivosti? Dakujem.

Strana
z2
najjulinka
3. dec 2016

@9lf9 ma bio s manželom a ona sama ma v pestu ine....

najjulinka
3. dec 2016

bio jej nemožu zveriť do pestu

9lf9
3. dec 2016

@najjulinka tak som to zle pochopila, ja ze sa pyta na pestunsky na vl. dieta, co sa neda

r1000
20. mar 2017

Ahoj prosim o radu moze dostavat pustunsky na dietatko s det.domova ktore ma zverene do pestunskej a zaroven rodicovsky na vlastne malw dieta .ci sa to nemoze subezne brat.pozastavia pestunsky pocas rodicovskeho?dakujeme za radu

jenoveva
28. jún 2017

Ahojte prosim o radu, ak bolo dieta zverene do Pestunskej starostlivost mozem poberat Matersky prispevok tych 6 mesiacov, ak dieta nema este 3 roky? alebo len rovno rodicovsky ci len prispevok za pestunstvo?
Dakujem

najjulinka
29. jún 2017

@jenoveva pol roka, maximalne do 3rokov materska 🙂

evittam
29. jún 2017

@najjulinka Do 3rokov materska? To kde? Materska je 34tyzdnov pre matku, pre inu osobu,kt.ma narok je to 28tyzdnov. Po materskej je do 3 rokov rodicovsky príspevok, pripadne pri nepriaznivom zdravotnom stave dieťaťa do 6 rokov.

najjulinka
29. jún 2017

@evittam vsak pisem, že pol roka , maximalne do troch rokov.. .cca pol roka.. rata sa to na týždne... od 2.marca som mala narok nejak skoro do polky septembra......

ale maximalne do troch rokov.. čiže ak nastupim na matersku 2 týždne pred tretimi narodkami dietata, tak mam matersku len dva týždne..

a rodičovska je 3 roky , maximalne do 6 rokov dieťaťa..

bavime sa o pestunoch 😉

najjulinka
29. jún 2017

pišem rodičovska dovolenka.. lebo tá je pri pestunoch tri roky po ukončeni materskej, ale pozor rodičovsky prispevok je len do troch rokov od zverenia.. čiže ak by čerpal celu RD, tak ten posledny pol rok si musi platiť myslim zdravotku ak nema napr. 2 prace a z jednej bere RD a z druhej nie a idu odvody.... 😉

najjulinka
29. jún 2017

a ešte je tam rozdiel.. kým matka ma povinne myslim 6 týždnov matersku, tak nahradkar nema povinnosť čerpať matersku ani troška.... ma tu možnosť, ale nie povinnosť...

Strana
z2