Pestúnska starostlivosť s predpokladom na osvojenie
Ahojte, prosím má niekto skúsenosti ze ste si zobrali dietatko najskor do pestunskej starostlivosti a nasledne ste si ho osvojili? My by sme si tak chceli vziat do pestunskej bieleho novorodenca ale len v pripade, ze tam nebude kontakt s biologickymi rodicmi a vieme si ho nasledne aj osvojit. Kontakt s biologickymi rodicmi by som urcite nezvladla ale tety na urade povedali, ze takto cez pestunsku sa vieme o polovicu kratsi cas dostat k babatku.
@zuzzi18 bola by som veľmi rada ak by sme sa vedeli neako spojiť.,
@any_soj dobrý .Rodičov je dosť ,ale stále to len komplikujú.bola som na psych.sedeniach ,no a mladá psych.mi ponúkla 15.r. dieťa. A na koniec ze má odporučí ako profesionálneho rodiča .Dala vedieť p. Na kurately do TN. , a tá mi poslala papiere ,aby som vrátila naspäť navrch .a zrušili mi žiadosť .a psych.,mi nakoniec napísala ,že nieje na pracovisku. Tak potom len to riešia ,kto im padne do oka .? Alebo čo. A doteraz ani doklad o nauke a psych.navsteve.tak potom o čom .
@joannita fakt? Aj take, ze priamo na osvojenie ziada jednotlivec a aj dostane dieta? Lebo viem si to predstavit pri pestunskej starostlivosti, ked sa casom dieta stane pravne volne, alebo pri NOS ktora prejde do osvojenia, alebo este mozno ked je dieta dlho volne len na pestunsku a potom daju rodicia suhlas a teda uz by vzhladom na vek neboli ziadatelia pary na adopciu, tak ze by mohol aj jednotlivec... Ci aj babatka zvyknu priamo?
@pierko1111 ahojte. S kým spojiť.🙂

@zuzzi18 prečo by si nezvládla kontakt s bio rodičmi? Veď to je krv tvojho budúceho dieťaťa. Je to niekto, koho si musíš vážiť a hovoriť o ňom pred dieťaťom s láskou 🙂 S vďakou za to, že mu dali život. Tvoje prijaté dieťa musí vyrastať s tým, že jeho brušková mama ho ľúbila, preto mu darovala život, hoci to urobila celkom nezištne, keďže sa o neho nemohla ďalej starať, ale vedela, že tysa o nebo s láskou postaraš 🙂 To aspoň trochu zmierňuje traumu z opustenia v dieťati.