Pestúnska starostlivosť, vybavovačky a vek dieťatka

enka111
18. feb 2015

Ahojte. Chcela by som vás poprosiť o pár rád. Chceme si s manželom vziať do pestúnskej starostlivosti dieťatko z DD. Takže po prvé: musíme byť žiadateľmi o pestúnsku starostlivosť obaja alebo stačí, ak budem žiadať len ja. Bola som totižto na dvoch UPSVaRoch a dostala som dve rôzne odpovede, takže mám z toho zmätok. Ďalšia otázka sa týka veku dieťatka. Ja by som chcela aj mladšie ako 3 roky, ale manžel sa bojí, že ak pôjdem na materskú dovolenku, že to nebudeme finančne zvládať, lebo máme hypotéku. Moja otázka znie: načo všetko mám nárok, ak by som bola na materskej dovolenke s dieťatkom v pestúnskej starostlivosti. Poberala by som aj materskú a aj príspevok ako pestún? Mám z toho všetkého nejaký zmätok. Budem vďačná za každú radu, okrem takých, že si mám naštudovať zákon, ako mi radila jedna na inom fóre

bonaqa2013
18. feb 2015

@enka111 skús pozrieť skupina na MK. Možno nájdeš skupinu čo sa zaoberá touto témou. Alebo.
Napíš na HNonline.sk Tam nájdeš poradňa. Na tekto stránke odpovedajú právnici na otázky čitateľov.
A keď si na úrade a dostaneš zas inú info neboj sa povedať, ale tam a tam mi povedali, že to má byť takto. Tak kto má pravdu? Pretože ak to nevedia na úrade tak potom neviem kde by to už mali vedieť.

akramgad
18. feb 2015

ahoj je tu sukromné forum požiadaj ich o prijatie radi ti na všetko odpovedia a pomôžu sú to skúsene maminy : Prišli k nám. Náhradné rodičovstvo.

dada242
20. mar 2015

@enka111 ahoj teraz som čitala tvoj príspevok a ja som sama žiadala do pestu mala som narok na matersku dovolenku cca 28 týždnov ako aj rodičovský príspevok .malý mal dva roky keď prišiel k nám 🙂 a prispevok na pestu takisto budeš to dostavať spolu s materskou hlavne sa nedaj okecať na uradoch

jane107
30. sep 2015

@dada242
Ahoj, mám rovnakú otázku ako enka111. Len som sama, čiže odpadá druhý príjem, ale zasa nemám hypotéku. Chcela som sa opýtať, pretože mám záujem o dieťa do 1 roka v pestúnskej starostlivosti, že v akej cca výške by som poberala všetky tie príspevky dokopy?
Ďakujem Ti pekne.

misiki
6. feb 2020

Pestunska starostlivost za ako dlho vedia pridelit dieta