icon

Pestúnstvo

anjielicek
29. apr 2022

Dobrý deň neviete mi náhodou poradiť ako dlho sa čaká na dieťa do pestunskej starostlivosti? Dali sme si vek 2-4 roky na pohlaví nezáleží menší hendikep biele dieťa pripadne poloromske sme s Po okresu boli sme nazrieť do zápisnice sme na 148mieste😥 a dieťa ani jedno všetko vekovo staršie a co by aj bolo bud vážnejšie choré alebo čistý rom ďakujem

Strana
z2
anjielicek
autor
21. máj 2022

@miriam439 aj ja mam taky pocit keď sme boli v Po nazreli sme do zoznamu boli sme na jednej interakcii a nedopadlo to dobre profi mama vôbec nemala zajem sa so mnou rozprávať....o 2tyzdne uz bolo dieťa v profi rodine kde vyrastalo uz osvojenie teraz tiež ideme na interakciu k 6ro nemu dievčatku yz v DD nás odhovarali ze to bude na dlho....bla anj sme sa s dieťaťom nestretli lebo profi mala dovolenku tak neviem prečo nás volali asi žeby nás videli vôbec neviem ako to dopadne ze si to mame rozmyslieť psychologička hovorila tak ta veduca detského domova ináč no uvidime ale nemám stoho dobrý pocit

cairka
22. máj 2022

@anjielicek , to sa nesmiete dať opiť rožkom.... Určite by vás neposlali na interakciu s dieťaťom, u ktorého prebieha adopčný proces. Rovnako teraz, ak má profimama dovolenku, tak predsa je dieťa u inej profi, alebo na skupine v DeD....
Tým nechcem povedať, že ti neverím, verím ti. Sama mám skúsenosť, že na prvej IA s menšou mi profimama aj jej manžel plakali, ako oni rozmýšľali, že by si ju vzali do pestúnstva, ale keď som sa spýtala, či už aspoň končia prípravu, tak som zistila, že ešte ani len na úrade po papiere neboli. Malá u nich bola 6 mesiacov, takže bolo kedy. Ako nebolo mi všetko jedno, lebo som mala pocit, že im ju beriem, ale na druhej strane oni ešte ani len nezačali konať, asi sa spamätali, až keď ich zavolali na IA a ktovie, ako by to celé dopadlo...

anjielicek
autor
22. máj 2022

@cairka mne to tak pripadá ze pokiaľ nikto o dieťa nejaví záujem tak je dobre akonáhle mate záujem uz je problém ano povedali ze profi mamka ma dovolenku ze je u druhej profi a keď sa vrátila k svojej profi tak ze sa vysypala zo stresu keď sa manžel opýtal tak potom už nemá profi dovolenku tak len pozreli na seba nevedeli čo povedať tak už vieme ze niekto klame ale prečo? Lebo oni si mysleli ze už onú nikto javiť záujem nebude....ako to oni vedia však profi mama sa stará o dieťa a keď prídu zaujemci tak ho ma postupne pripraviť ci ako.....keď zvlášť ide o 6rocne dieťa v našom prípade počítame so všetkým aj ze budu interakcie dlhšie aj vsetko ale nie žeby tam prídeme a oni nás chcú vidieť a ohovárať od toho

anjielicek
autor
22. máj 2022

@anjielicek a co sa týka prvej interakcii išlo o druhé dieťa keď sme o ňu začali javiť záujem vtedy prisli nato ze rodicia nebavia záujem a ze už bude právne voľná a už to profi mame nebolo jedno prečo čakali kým niekto bude javiť záujem takže prvá interakcia nula bodov teraz ideme do druhej uvidime ako to dopadne

laura1994
22. máj 2022

No ja mám z UPSVaR Prešov veľmi zle skúsenosti. Konkrétne s 1 osobou. To, čo nám urobila pri malom jej nikdy nezabudnem a raz prídeš čas, kedy jej to všetko poviem do očí. Už je to dlhšia doba, ale stále mi to je veľmi ľúto.

Strana
z2