icon

Po pôrode chcem dať dieťa na adopciu. Ako mám postupovať?

6. jún 2024

Ahojte dievčatá... nastala taka situácia že ma opustil priateľ malého... on ho nechce , a ja už som tiež rozhodnutá že ho nechcem... prosím vás ako sa to rieši keď sa malý narodí? ... alebo je tu niektorá z vás ktorá by mala záujem si adoptovať dieťa? ... Ďakujem za odpoveď...

Strana
z5
rigoovaveronika8
10. apr 2025

@lev26 no pozri ja som vám nedala právo abi ste mi týkali a ďalšia vec kamoška išla do deckeho domova povedala že bi chceli vibrat dieťa a o 3 mesiace bivalo dieťatko s nimi a teraz už má všetky 3 detičky doma lebo boli surodenci

lucia147852
10. apr 2025

@lev26 nie, nemajú viac deti. Ani chlapec neni z viac deti.

rigoovaveronika8
10. apr 2025

@palicka milá pani mi finančné problemi zatiaľ nemáme a do nášho bitu môžu prísť hoci kedi neriešte tu mňa čelí cas ja vás neriešim ja som len ponúkla pani že ak nechce vlastné dieťa že jej pomôžeme a či tu riešite hlúposťou všetko sa dnes dá len treba chcieť a ďalšia vec psycho testu už dávno mame za sebou nechápem aká je závisť ľudí veľká keď ste nedostali dieťatko do starostlivosti sú tam nieake nedostatky ako čítam pozrite sa poznám veľa ľudí a je to úplne ľahké len treba chcieť a už ma neriešte prosím vás

123profil321
10. apr 2025

@rigoovaveronika8 mňa tak vždy pobaví, keď sa tu niekto ohradí na tykanie 😂 pozri si pravidlá MK. A na diskusných fórach sa normálne tyká 😉

lev26
10. apr 2025

@rigoovaveronika8 a kamoška nahodou nešla len do škôlky po deti ??? Lebo detský domov a škôlka sú dve rozličné veci🙂 lebo toto čo píšeš sú somariny 🙂 neda ti nik dieťa pokiaľ neprejdeš prípravou keby to bolo take jednoduché ako si predstavuješ tak na slovensku by sme nemuseli mať detské domovy plné deti 🙂 skus sa opýtať na urade otvoria ti tvoje krásne očka 🙂

palicka
10. apr 2025

@rigoovaveronika8 Vážená pani, keď už, tak čítajte s porozumením. Ja Vám dieťa neberiem, nezávidím, … chvalabohu, mám svoje. Čo s stýka Vašej bytovej otázky, mne je ukradnutá, kde a ako žijete- písali sme Vám, že na MK sa deti nerozdávajú, nerezevvuju a ani pri najlepšej vôli to nefunguje tak, že chcem pomôcť… a ak máte za sebou psychotesty, mali by ste mať za sebou aj prípravu na adopciu- a snáď by tam vysvetlili, ako proces osvojenia prebieha- takže aj o tom pochybujem. A už len posledné- reagovali ste podráždene- že Vám ženy týkajú. No to bolo v tych pravidlách, ktoré ste čítali a súhlasili s nimi. Na MK si totižto tykáme…

palicka
10. apr 2025

@123profil321 nečítala

rigoovaveronika8
11. apr 2025

@lev26 decko domou nieje len pre opustené dety su tam aj deti za ktorými rodičia chodia ale to bi ste už mali vedieť keď chodíte a vibavujete🥱už ste tak unavna

lenkasarka
11. apr 2025

@rigoovaveronika8 no takto. Ja som tu videla asi všetko aj som myslím dosť tolerantna. Napísať deti s y to už je skutočne veľa aj koňa. Štúr by ťa určite prizabil. Opúšťam tuto diskusiu.. moje oči to nezvládajú.

lev26
11. apr 2025

@rigoovaveronika8 unavna je tvoja gramatika😆😆😆

qetka
11. apr 2025

@lenkasarka takto? 😂

lenkasarka
11. apr 2025

@qetka 😂

rigoovaveronika8
12. apr 2025

@lev26 to môj mobil nie ja ale oka choďte spať

qetka
12. apr 2025

@rigoovaveronika8 nemoze to byt vsetko mobil, pretoze mobil nenapise slovo, ktore neexistuje (abi, bivalo, vibavujete, nieake…)

sofi2030
22. máj 2025
@anouschka5

@sofi2030 my, čo by sme to nikdy neurobili je ťažké pochopiť , ale neodsudzujme, lebo sú desiatky párov, čo túžia po bábätku a týmto splní autorka obrovskú túžbu

@anouschka5 áno, ale keby ho chce dať na adopciu z iného dôvodu, napriklad keby si bola istá tým, že o dieťa sa nedokáže postarať, tak by som to ešte chápala, že chce dať dieťa na adopciu s tým, že vie že inde bude oňho postarané lepšie ako keby si ho nechala ona, alebo neviem veľa rôznych dôvodov, ale nie preto, že priateľ nechce🤦🏻‍♀️ A keby mi toto povie priateľ po tom čo mi dieťa spraví, tak už by bol ex priateľ.

saxana000
22. máj 2025
@personality

@jarnajar ako rýchlo? Mňa teraz napadlo, že to chudatko bude niekoľko dní až týždňov samé, keď sa narodí, opustené v postieľke, sestričky mu dajú napapať každé tri hodiny a inak bude samé 😔 nezniesla by som aby bolo moje dieťa samé po narodení ani 5 minút, ale to som ja.

@personality tak to nefunguje. Taketo malicke babetka rovno z porodnice okamzite idu do profi rodiny a nasledne po.6 tyzdnoch je uvolnene na adopciu.dovtedy ma zo zakona biologicka matka pravo o neho stale poziadat. ziadny dojcensky ustav a kovove mrezovane postielky..

any_soj
23. máj 2025
@saxana000

@personality tak to nefunguje. Taketo malicke babetka rovno z porodnice okamzite idu do profi rodiny a nasledne po.6 tyzdnoch je uvolnene na adopciu.dovtedy ma zo zakona biologicka matka pravo o neho stale poziadat. ziadny dojcensky ustav a kovove mrezovane postielky..

@saxana000 dokonca často (asi aj väčšinou) idú rovno z pôrodnice do novej rodiny. Hneď po tom, ako sa o ňom úrad dozvie, kontaktujú žiadateľov, čo sú v poradí, a ešte aj do pôrodnice chodia za bábätkom. Požiadať matka môže dlhšie, teraz neviem, či 6 či 9 mesiacov. S tým vždy rátajú tí, čo príjmu maličké dieťa.

Strana
z5