icon

Registrované partnerstvo a deti

motylicek07
4. apr 2022

Ahojte aky mate nazor na registrovane partnerstvo a moznost adoptovat si dieta?

Strana
z4
beronsche
4. apr 2022

@zmrzlinka2021 co presne ma sexualita s rodicovstvom?
Aj hetero par je zvycajne sexualne aktivny a deti do toho nezatahuje.... Pleties jablka a hrusky..

zmrzlinka2021
4. apr 2022

@beronsche áno, lenže to je normálne.

beronsche
5. apr 2022

@zmrzlinka2021 zaujimave, ze v 19.storoci mas pristup na net..
Lebo to hadam ani nie je mozne, aby v sucasnosti vo vyspelej krajine niekto este stale povazoval homosexualov za nenormalnych...

zmrzlinka2021
5. apr 2022

@beronsche este raz, je rozdiel povazovat cloveka za nenormalneho a je rozdiel povazovat urcite spravanie za nenormalne. Ale chapem ta, mas iny pohlad a je to OK, ja to vnimam inak.

sparrows
5. apr 2022

Nevidím dôvod, prečo by si nemohli adoptovať deti. A argument, že je to proti prírode je vtipný 😂 koľko vecí, čo používame je proti prírode - napríklad taký make up, ale to už je Ok?

strelicia
8. jan 2023

@beronsche v 19. storoci? 🙂 uz davno zijeme v 21.-vom len tak pre info, mimochodom to by si si mala byt schopna na tom nete dohladat ak to nevies 🙂

katuskamala1
8. jan 2023

Registrovane partnerstvo ano. Deti nie. Nie kazdemu je dopriate byt rodicom a tak aj nie je dopriate byt rodicom takymto partnerom. Rodinu tvori mama otec dieta, pripadne ak sa rodina rozpadne tak rodic a dieta.
Argument ze sak lepsie zit v takej rodine nez v detskom domove nie je realny -

Pozrite sa na to ako dlho trva adopcia samotna, v akých brutalne dlhých cakackach su páry. A preco? Lebo voľných deticiek ktore sa daju adoptovat (nie kazde dieta v domove sa da!!!) a ktore splnaju určite kritériá (zdrave a co najmensie) je malo. Ak by bolo veľa, adopcia by netrvala roky... Zamyslite sa. Ja som z fachu, tak viem o com hovorim...

beronsche
8. jan 2023

@strelicia tak teraz si ma naozaj vyborne pobavila... 😂😂 Vies, co je ironia?
Uzivatelke pisem ironicky o 19.storoci, pretoze tam ona nazorovo patri, nie preto, ze si realne myslim, ze je 19.stor., preboha.. 😂
Niekedy je lepsie nenapisat nic.. 😉

sonula
8. jan 2023

@katuskamala1 Aha, takze ak pary, ktore nemozu mat deti, zakaze im aj adopcie, lebo im nebolo dopriate mat deti? Nehovoriac o tom, ze taketo rodiny uz teraz existuju, 2 matky vychovavaju dieta alebo 2 otcovia, Maju to tazke, lebo to nema pravny zaklad. Ak sa oficialnemu rodicovi nieco stane, druhy rodic dieta nemoze vychovat, aj ked s nim byval a vychovaval ho a dieta pojde do detskeho domova ak nema inu opateru v ramci rodiny. Taketo deti nie su tyrane, nie su sikanovane, predstavte si, ze su stastne.
Nehovoriac o tom, ze:
Existuje niekoľko dôvodov, prečo by mali byť registrovaní partneri schopní adoptovať deti. Tu sú niektoré z nich:
Registrovaní partneri sú často dlhodobé, stabilné páry, ktoré preukázali svoju schopnosť zabezpečiť a poskytnúť dobrú starostlivosť o deti.
Deti, ktoré sú adoptované registrovanými partnermi, môžu mať výhody oproti deťom, ktoré sú adoptované jednotlivcami. Napríklad môžu mať väčšiu podporu v rodine a viac finančných prostriedkov.
Registrovaní partneri by mali mať rovnaké práva ako manželia týkajúce sa adopcie detí, pretože sú v podstate rovnocenné rodiny.
Adopcia detí registrovanými partnermi môže pomôcť zvýšiť počet dostupných adopčných rodín, čím sa zvýši pravdepodobnosť, že každé dieťa bude mať rodinu.
Registrovaní partneri by mali mať možnosť plniť si svoje sny o rodičovstve a poskytnúť lásku a starostlivosť deťom, ktoré ju potrebujú.

katuskamala1
8. jan 2023

@sonula autorka sa pytala na nas nazor, ja som vyjadrila ten svoj a to vo velkej skratke.. Nebudem s tebou viesť diskusiu a obhajovat svoje názory, nema to zmysel, mrhanie casu, mas nazor opacny a ja ho respektujem. ✌️

Strana
z4