Rodina nás tvrdohlavo odhovára od adopcie.
Ahojte tak rada by som aby ste zdieľali svoj názor na môj problém a zároveň mi trošku pomohli. Už dávnejšie viem že nikdy naozaj nikdy nebudem mať deti ale my s manželom by sme hrozne chceli. Rozmýšľali sme nad adopciou a sme aj celkom presvedčený že adopcia áno. Naša rodina a to je moja rodina aj manželova sa s nami veľmi pohnevali kvôli tomuto faktu vraj ak nám nemá byť súdené dieťa tak nie prečo by sme cudzie vychovavali. A tieto hádky sa niesli pár mesiacov 4cca. Potom sa s tým zmierili že tak dobre ale ak to bude blondavy chlapec. Tam sme sa znovu nezhodli pretože nám nezáleží na farbe pleti vlasov oči. A tam vieme že dostaneme rómskeho chlapčeka alebo dievčatko. Rodina nás úplne odstrcila vraj ak budeme mať doma podľa nich degeša nemáme sa s nimi kontaktovať oni sa vraj za nás hanbiť nebudú. Nesie sa to takto už 5 mesiacov my končíme prípravu na adopciu a vieme ze dieťatko príde každú chvíľu sme ochotný pre to dieťa bojovať s rodinouale rodina nám veľmi chýba chceli by sme byť s nimi za dobre. Ani sviatky sme spolu netravili napísali nám ani nech nechodíme... Tak ja neviem poraďte
@mimka8899 nečítala som ostatné príspevky, ale mam k tomu čo povedať. Som hrdá matka,, cigánskych dvojčiat,, majú 21 mesiacov. Rodina najskôr nechápala, teraz ich všetci milujú. My sme tiež dieťa mat nemohli. Nikdy som neolutovala že sme sa na to dali. Milujem ich nadovšetko a nik z rodiny by mi tu lásku nenahradil. Rodina som ja, môj manžel a naše deti. Robte tak ako cítite. Dieťa je dar, či je zelené, modré, hnedé biele.
To že vám nieje dopriate vlastné neznamená že nemôžete dať lásku nechcenému a deges by bol keby ste ho nevychovavali a ak má rodina k tomu takýto prístup tak nech sa odstrihnúť aj pre to dieťa to bude lepšie ako by sa rodina mala naň pozerať ako na kopu hnoja
@mimka8899 Napíšem ti o nás, z prvého manželstva mám tri bio deti, môj terajší manžel má jedného bio syna a dcéru (matka romka, otec biely) mali v pestúnskej. Nám sa nepodarilo mať spolu dieťa a tak sme si osvojili synčeka (matka romka, otec neznámy). Poviem Ti aj napriek počiatočným rečiam mojej rodiny na čo je nám ďalšie dieťa a ešte k tomu rom by sme nič nezmenili a išli by sme do toho znova. Moja rodina si ho nakoniec obľúbila a je deviatym vnukom mojich rodičov a keby ho aj neprijali bola by to hlavne ich smola. Tak si choďte za hlasom svojho srdca a nedajte sa nikým odradiť.
Mimka urcite do toho chodte. Ak citite, ze dieta chcete mat a ina cesta nie je.... Nepozerajte na iných. Pozerajte na svoje a manzelove stastie. A nebojte sa. Rodina skor ci neskor s vami bude dobre vychadzat. 🙂
Ide o to ako to citite. Ak sa na to citite tak chodte do toho. Som prekvapena z toho ako reagovala rodine, ale asi by som si nic z toho nerobila. To ich prejde. Chodte za srdcom 🙂
@mimka8899 ..ahoj..my sme práve začali s prípravou na adopciu. Tiež sme si dali že nám je jedno či chlapec alebo dievčatko, no tak tiež sme si dali že by nám úplne nevadilo keby nám dali aj polorómske dievčatko a bude to naše dieťatko. Nám je úplne jedno ako to rodina vezme. My budeme jeho rodičia, my ho vychováme, bude mať našu výchovu. Včera sme mali prvé sedenie a mám z toho zmiešané pocity. Pani psychologička sa nás pýtala rôzne veci, kde sme sa spoznali, aké máme vzťahy s rodičmi a na koniec nám dala vyplniť dotazník kde sme museli napísať 10 dôvodov prečo prijať dieťatko do rodiny. Ja nech som sa snažila ako chcem, mala som len 6 dôvodov. Som aj povedala pani psychologičke, že ja to mám celkovo zhrnuté v prvom bode- túžim byť maminou a mať kompletnú rodinu. No bojím sa že keď som to nevyplnila celé, že to nie je dobre☹ a bojím sa aké testy nás čakajú..a tu je v moja otázka na teba..viem že si písala dávno svoj príspevok, možno už aj bábätko máte, no nepamätáš si, čo bolo v tých testoch? Aké otázky? Nech sa viem ako tak pripraviť, veľmi sa ich bojím. Ďakujem🙂
@mimka8899
Tak ja skúsim zopár príkladov. Kamoška má adoptovaného rómskeho chlapčeka, už je škôlkar a je úžasný. Oni ho milujú, aj rodiny ho prijali, tak chalan má kooopu bratrancov a sestrníc a žije krásny život. Bývalá kolegyňa po veľmi ťažkom tehotenstve a ešte ťažšom pôrode povedala, že toto nikdy viac ... ale deti chcela ešte. Tiež si nekládli podmienky a biologický syn dostal po roku bračeka, rómskeho chlapčeka. Sú ako dvojičky. Dokonca má aj zdravotné problémy trošku, ale zvládajú to v pohode. Sú krásna rodina. Kedysi dávno som sa pracovne stretávala s jedným mladým rómom, ktorý bol ako dieťa adoptovaný. Chalan práve končil druhú vysokú školu - sociálnu prácu, poviete si, ha, jasné, taká škola pre titul, ALE on už mal skončené právo a tú druhú si robil kvôli tomu, aby lepšie dokázal pracovať s marginalizovanými skupinami, lebo tomu sa chcel venovať. Takého sčítaného, rozumného a inteligentného chalana treba zažiť. A sám mi vravel, že tou adopciou dostal šancu na skvelý život a bolo by hlupe ju nevyužit, tak šiel do toho naplno. Tomu dieťaťu môžete totálne zmeniť život a vychovať z neho skvelého človeka. Držím palce!