icon

Tehotná prirodzene dva roky po adopcii

ckatka
3. máj 2020

Ahojte, viem, že VRAJ je veľa prípadov, kedy si neplodny pár adoptoval dieťatko, a neskôr otehotneli prirodzene. Osobne poznám jednu známu a to isté sa teraz stalo nám.
Na jednej strane to bol pre nás šok, na druhej strane aj splnený sen aj stále tomu nemôžme uveriť....
Ak máte takú skúsenosť, maminky adopciatok, zaujímalo by ma hlavne, ako to staršie adoptovane dieťatko vníma vaše bruško a ako mu to vysvetľujete keď sa pýta ci aj on bol takto v tomto brušku. Náš malý ma 3 roky aj niečo ale je veľmi vnímavý a rozumný, nachytal ma ako si robím test a ja v domnení ze tam ZASA nič nebude som mu vyklopila pravdu...lebo všeobecne mu neklameme. Takže vie, že bude bábo, aj keď ešte nič nevidno...chodí hladká mi bruško a rozpráva sa s ním, rozpráva ako s bábom budú spávať v jeho posteli a ako ho bude na rukách nosiť a dávať pozor naňho a kočíkovat....baby ja až revem.z toho...
Na čo sa máme pripraviť? Nejaké tipy, čo robiť, aby nebol smutný že on nie je z môjho bruška? Mame ho od 6 mesiacov čiže od bábätka, pozná len nás a našu rodinu a všetci ho ľúbia ako koňa ☺️ bojím sa že sa bude cítiť odstavený keď príde bábo...A začne žiarliť alebo čo...navyše keď bude vedieť že on inak prišiel...🤦‍♀️🤦‍♀️jaaaj asi sa len veľa a predčasne zamýšľam...ale hľadám niekoho kto ma podobnú skúsenosť, na ukludnenie alebo poradenie ❤️
Ďakujem

Strana
z3
mrkvicka060
9. júl 2020

@ckatka tak male dieta sa nebude zaoberat a "zozierat" minulostou, kde ho mama nosila ci nenosila. Trojrocne dieta cas nevnima ako my dospeli, prenho je dolezite tu a teraz. Ziarlil by aj keby nebol adoptovany, tam nebude rozdiel 😁 a ak nove babatko nebude vami ci rodinou uprednostnovane a nebude mat vacsie privilegia preto, ze je biologicke (co si nemyslim, ked ho mate od babatka) tak to bude uplne v pohode. Vekom, mozno v puberte, to bude na vas vytahovat, ked sa mu bude zdat, ze svet je voci nemu a LEN VOCI NEMU nespravodlivy 😁 bude to v pohode, neries ty, nebude to riesit ani dieta. Hlavne to s nim az prilis nerozoberaj. Poviete raz a dost. Ked to budete s nim privela rozoberat, aj on zacne vnimat ze "nieco nie je v poriadku". Drzim palce a krasne tehu! A toto je karma, damy, prosim pekne v mojom ponimani. Tito ludia dali domov opustenemu dietatu a s laskou sa onho starali a prisla odmena v podobe splnenych snov 🙂

ckatka
autor
9. júl 2020

@mrkvicka060 💙 ďakujem. Babo bude chalan a syn sa už teší hrozne na partaka...
Medzičasom som hovorila s dvomi rodinami, ktoré majú presne rovnakú situáciu ako my...ze adoptovali a potom sa im narodilo biodieta...A už mám odpovede na čo som chcela vedieť.

moma80
9. júl 2020

@vrds rozprávali sa doma rodičia medzi sebou a deti ich počuli. Volala som triednej a ona mi povedala, že si bude deti viac všímať, prípadne jej má syn povedať, keby sa to opakovalo. Viac to deti neriešili.

montemotherone
9. júl 2020

@ckatka ja by som sa aj poradila s odborníkmi ktorí sa zaoberajú adopciami, a vôbec životom takýchto rodín... Aby vám poradili ako všetko odkomunikovať (neviem, Návrat ? 🤔 https://www.navrat.sk/

ckatka
autor
10. júl 2020

@montemotherone diky. Vidíš to mi vôbec nenapadlo...mávame "kluby náhradných rodín" v Usmeve...tak asi tam konečne zájdem a popýtam sa aj na toto ❤️❤️❤️ oni budu mat isto najviac skúsenosti...I keď teda...najviac majú rodičia...😊 Vdaka

ukulela
10. júl 2020

Ja som raz čítala také vysvetlenie pre adoptované dieťatko, že niektoré detičky sa maminkám narodia z bruška a niektorá zo srdiečka. a potom postupne spôsobom hodnym veku to dovysvetliť....

montemotherone
10. júl 2020

@ckatka určite áno. Myslím že takéto komunity pomôžu aj deťom keď zistia, že nie sú samé v takej neštandardnej situácii a hlavne keď prídu náročné obdobia v škole, v puberte... Držím palce, nech všetko dobre dopadne a nech ste šťastná krásna rodinka 😊❤

ckatka
autor
17. mar 2021

Ahojte. Tak...nakoniec sa to všetko krásne vyriešilo samo...keďže náš adoptovany syn velmi túžil po bracekovi, povedali sme mu, že teda na vianoce dostane bračeka...strašne sa tesil. Čo čert nechcel, malý prišiel na svet skôr, presne na štvrté narodeniny synove. 😂
Takže filozofia je, že ho "dostal k narodeninám". Veľmi sa teší a berie ho ako "svojho", takže ziarlenie ani nič podobné nemáme.
Riešil dosť to bruško a tak, a vysvetlili sme mu, že mama mala choré bruško, tak on sa narodil z iného bruška a potom sa mame bruško vyliecilo a mohlo sa "naše" babo narodiť z môjho bruška. Ale absolútne nerieši ze nie je náš alebo čo...proste sú naši len každý sa narodil inak.

dusankomoj
17. mar 2021

@ckatka krásny príbeh,gratulujem😍 a je super,že to tak perfektne vyšlo s narodením.Neviem ako by som to vysvetlila ja a či by som to vôbec vysvetľovala,keď ste ho dostali takého maličkého.Držím palce,nech to narodeninové čaro vydrží navždy😉

ckatka
autor
18. mar 2021

@dusankomoj urcite dietatu sa to ma povedat, na tom uz sa zhoduju aj psychologovia, zamestnanci detskych domovov, rovnako tak dospeli, ktori boli adoptovani. Nie je nic horsie, ako dostat tuto informaciu v dospelosti a rozmyslat, co vsetko mi este rodicia tajili a v com mi klamali...
Horsie este by to bolo keby sa to dozvie od niekoho cudzieho.

dusankomoj
18. mar 2021

Ja viem,že ano! Ale ešte sa mi zdá malý. A zase,kedy by bol dosť veľký? Tam je asi najdôležitejšie neprepásť ten správny moment.Ja iba neviem,ako by som vysvetlila
dieťaťu,že napriek tomu,že je moje,tak celkom moje nieje.Prajem ti,aby si našla tie správne slová.

Strana
z3