Zvažujete dať dieťa na adopciu?
Ahojte, je tu nejaké dievča/žena, ktorá zvažuje možnosť - dať svoje ešte nenarodené dieťatko na adopciu ? Chcela by som pomôcť...
@marusia12 zvládam to perfektne a nikdy som nikoho nemilovala viac ako moje anjeliky...Milujem ich nadovšetko a som rada, že ich mám 🙂 Ľutujem, že som vôbec aj premýšľala o adopcií...No na Vás nikdy chlap nezdvihol ruku, nechodili ste z modrinami a zakrvavenou tvárou, lebo ja áno...Vyhrážky, bitky, ponižovania som mala na dennom poriadku. Už sú to vyše 2 roky čo som s deťmi sama, pretože som to psychicky nezvládala s ním v jednej domácnosti, no doteraz ma ničí a deptá... Bola som tehotná a kopal do mňa ak do psa...Môj dôvod bol jasný na adopciu, no teraz by som ju nedala za nič na svete...!!!!!!
@xenapena
Smutne ale taky je zivot to sa stava .. skoda ze sa to na slovensku neda aby ..matky mohli vyberat rodicov bolo by to jednoduchsie pre matku dietata vediet v akej rodine to dieta bude aj pre buducich rodicov ak budu poznat rodicov alebo aspon maminu ...
Ja osobne aj Keby som bola tehotena v 15ke
By som svoje dieta nikdy nedala nikomu ... aj keby som mala spravit nemozne ale zase ja rozmyslam inac nakolko sa nam s manzelom nedari mat babo uz cca 2 roky
@ruzicccka pokiaľ sa ti nedarí mať bábo cca 2 roky tak by si témy ako je táto a podobné ani nemala moc čítať ani do nich prispievať - pre tvoje vlastné dobro.
@kittykat22 preco
@ruzicccka nesuhlasim s tebou, neni dobre aby sa rodine poznali, adopcia osvojenie je o tom že si dietatko beru ako svoje a nepotrebuju poznat bio osobne, može sa stat že by zmenili pohlad po rokoch na dieta,, každy adoptivny rodič je vdačny a neodsudzuje ženu, že dla dieta na aopciu, je vdačny zato že mu dala šancu na život a nešla na potrat , alebo ho niekde nezmárnila... adopcia je tu na dlho aj 7rokov sa čaka už, takže tie dietky su dlllho očakavane a milovane...
@lenka250 preco si myslite he Vala ludi Co dieta mat nemoze
@eridii Ahoj, urobila si dobre, ze si si dietatko nechala, nelutuj to. Tu nie je mozna priama/adresna adopcia, ze porodis a babatko niekomu vopred urcenemu das. Najlepsie a najjednoduchsie v pripade, ze si rozhodnuta malicke dat na adopciu je anonymny porod, kde zataja vsetky tvoje udaje a babo moze ist hned z porodnice novym rodicom. Bude legalne ponukane cez UPSVaR parom, ktore presli pripravou a cakaju v poradovniku. Nemusis sa bat, tvoje dietatko sa dostane do milujucej rodiny, ktora ti bude hoci ta nepoznaju velmi vdacna. Na urade ti vedia aj presne poradit postup ako co urobit ohladom porodu atd. Nemusis mat vycitky svedomia,za toto ta nebude nikto moralne sudit. Drzim palce!
@eridii Ahoj , stačí ak pôjdeš na upsvar tam Ti poradia ako postupovať, ešte sa môžeš obrátiť na Návrat http://www.navrat.sk/co-robime/pomoc-rodinam-v-... oni maju projekty pre udržanie rodiny stačí im zavolať určite pomôžu, je aj možnosť pestunstva ak by si chcela kontakt s dieťatkom no pre dieťa to je psycho-náročné profirodina, pestúnka rodina a ak je zaujem biorodiny tak kontaktovanie s ňou v prípade že pestúnka rodina sa dieťaťa vzdá hľadá sa nová a to je ďalší stres pre malé. Dieťa ma doživotne následky po takomto neistom detstve... Podla mňa je lepšie dať súhlas k adopcii dieťa sa určite dostane do dobrej rodiny a bufe naozaj niekam patriť. Držím päste
@candii pravezw neviem postup a urcite to nedacam ako TO,neni to pre mna vec,urcite nie,rozmyslam o tom uz cca pol roka,neni to lahke a kazdy den mam smutny,kvoli tomu.
Kazdybto vidi inak,je ine citat riadky alebo niekoho realne vidiet a pocut ho,ale kazdy ma svoj nazor.
Urcite by som dieta nedala do hniezda zachrany alebo podobne,ako nejaky odpad,preto by som chxela vidiet,ako kto zije a podobne.
@eridii je mi ťa strašne ľúto. Mám dve detičky a neviem si predstaviť, že by som sa musela, čo i len jedného vzdať. Píšeš, že nemáš ísť kde s malým...to je chyba nášho mizerného štátu, ktorý nepodporuje mamičky v núdzi. Každopádne, aj keď si teraz bez centu, od štátu máš nárok na rôzne príspevky. Nezodpovedný otecko by tiež musel prispievať, či chce alebo nie. Ja by som ti vedela pomôcť s oblečením, mám ročného chlapca. Popremyšlaj ešte nad tým. Kto dá dieťatku viac lásky ako vlastná mamička? A potrebuje ju dostávať od prvého nádychu 😢

zienka nahodila tazku temu. No nezavidim jej to rozhodovanie. Ani jedna z nas nepozna cely jej pribeh, ved ho zhrnula len v skratke. Ak sa na dalsie dieta neciti, je to jej vec. Len si mohla davat teda uz pri styku viac pozor, aby sa do takejto situacie nedostala. Tam si myslim, ze spravila zasadnu chybu