Kresťanstvo a antikoncepcia
Ahojte som vydatá po dvoch pôrodoch zasebou a chcela by som riešiť nejakú antikoncepciu keďže ďalšie dieťa teraz alebo už nikdy neplánujeme. Som veriaca a stretla som sa s názorom že kresťan katolik nemôže používať hormonálnu antikoncepciu lebo je to hriech. Trochu tomu nechápem prečo by som ju nemohla užívať. Stretli ste sa s tým? Alebo viete kde je problém? Mne sa to zdá byt ok- veď zijeme slušný život sme manželia prečo by sme si nemohli normálne užiť?
@leenkaa2708 porovnávať lekárku gynekologičku a farára je trochu mimo. Aspoň čo sa týka antikoncepcie.
@leenkaa2708 Preco by to malo byt uchylne konzultovat antikoncepciu s gynekologickou? Je to snad jej praca. Rozoberat svoj intimny zivot s knazom mi ale uchylne pride. Vam uz dievcata trosku z toho boha prepina. Knaz sa rozhoduje, ci Vam da rozhresenie podla toho, ako sexujete a aky sposob zabraneniu pocatia vyuzijete. Najlepsie je ale uplne ziadny. Bud nesexovat alebo proste nemam ochranu. Fakt super.
@nevenka Vyssie pisala o knazovi, strana naspat
@leenkaa2708 A nie, neradi zenam ako na, Len radi, ako a ci vobec mozu sexovat.
@anjelicek26 🤣👏👏
@mircalla nebud utocna na veriacich. Ja sa nepovazujem za ziadneho fanatika, ale Boh nie je len v nedelu v kostole, on je so mnou aj v bezny den. Respektujem, ze neveris, nikto ta nenuti chapat pravidlá krestanov. Ale "vam uz z toho Boha prepina" je trochu mimo, treba tolerovat aj iny nazor.
@ibrunova citajte s porozumenim- farar nevybera zene typ antikoncepcie ako lekar ale apovedat s az toho urcite tiez nie je uchylne…asi tak
@mircalla pisete bludy o ktorych nic neviete a mudrujete ked si to nastudujetebpptom mozeme debatovat, este raz vy nerozoberate s knazom svoj intimny zivot..moezet sa pytat ked vie poradi ..vy sa tam spovedate aku formu pouziteje je na vas plus nerozhoduje o tom knaz ale zakony nie je ti na knazovi ale cloveku ako s arozhidne co pouzije ale nesie nasledky knaz s tym nic nema tiez je to “jeho” praca a ked uz sa bavime o vzdelanosti knazi sa ucia tolko ze by ste sa divila plus kazdy je specializovany na nieco ine ako je niektory exorcista tak iny studuje a venuje sa manzelskej sexualite, jeden knaz sa tomu a parom venuje cely zivot napisal pomocne knihy ktosi nevie dat v krestanskom manzelskom zivote rady podla Bozich zakonov, ale to uz je o inom a hlavne nebudem o tom debatovat stale s niekym kto si ide svoje dookola, nerozumie tomu a ma len svojho boha..a uraza inych, na takich mam svoj nazor ale v ramci slusnosti ho nenapisem, skoncila som debatu s Vami, nema to pre mna zmysel a je to skoda casu, dakujem za pochopenie..
@mircalla 🙈radsej sa nevyjadrujem k tomu ..
@mircalla a kolko krat ste bola na spovedi inac ked toto tvrdite?
@leenkaa2708 Neda sa rozumiet niecomu, co neexistuje. To je vsetko
@mircalla to že vy si myslíte, že niečo neexistuje neznamená, že to tak aj je 😉
To je zvacsa aj vyhovorka ludi ktori to chcu mat v zivote jednoduchsie, pohodlne, nechcu hladat vzdelavat sa, skumat..ked nieco neexistuje, tak proste sa toho zbavia je to lahsia cesta, boja sa vyjst z komfortnej zony a ze objavia nieco co zmeni ich presvedcenie a to co boli nauceni a k comu boli vedeni, aj toho sa zvacsa boja
Su aj ludia ktori takto vyrastali, bud o Bohu nevedeli alebo v jeho existenciu neverili ale ich to aj zaujimalo proste studovali dokazy pre a proti hladali- a neuverite co sa asi tak stalo 😯😯ooo uverili, …
Nikto nepovedal že veriť v Boha a žiť podľa zákonov je ľahké..ba naopak, ľudia maju tendenciu všetko zlé čo sa im v živote či ma svete stane zvaľovať na Boha najvtionejšie je že takíto zahlasia že neexistuje tak keď neexistuje ako ti možu na neho zvaliť? Toto je proste taká debata na dlho že až, ja nemám potrebu Vás o niečom presviedčať,
Vy dokážte svoj výrok niečím že Boh neexistuje..
Lebo ja ten opak dokázať viem..aj sama by ste na to prišla keby Vás to ozaj uprimne zaujimalo ale ako hovorim fakt sa mi s Vami mechce o tom debatovať, na to su tu aj ti kňazi ktorím sa vysmievate…
@mircalla každý jeden človek to má proste inak inak vyrastal, inak bol vedení..preto mám rešpekt ku všetkým možem len vysvetliť povedať moj pohľad, ale nepáči sa mi ni vysmievanie tej druhej strany je to slabošské a o niečom t aj svedčí, urázať tu nikoho proste mechcem..sama viete…
To sú veci ktoré fakt nie su ľahké ale zložité či už na žitie či pochopenie, ľudia navymyšľajú kadečo od výmyslu sveta preto chápem aj ľudí ktorí sú popletení a nevedia skor čomu veriť o to v dnešnej dobe, ale základ je pochopenie tolerancia a nie vysmievanie sa, tiež som si n sekundu mohla povedať Vám už drbe z tejto doby, keď si myslíte že Boh neexistuje no nič také si nedovolím…
Je neskutočne veľa vecí ktoré sa dajú k tejto téme preberať ale nepatrí to sem, tak už by sme mohli túto debatu aj uzavrieť..
Kto chce ten chce a kto nie ten nie a hotovo, to ako to bude potom…
Veľa šťastia, to je odo mňa všetko.
@leenkaa2708 Ked uz pises o tom vzdeleni.....Vedeny je s tvrdym y. Ucivo 5. rocnika ZS. Len tak mimochodom. Inak ja si naopak myslim, ze ludia, ktori veria nie su schopni brat zivot ako je, potrebuju nejake barlicky, aby to mali praveze jednoduchsie, potrebuju viziu neba a pekla atd. Ja beriem zivot aky je bez tych barliciek, mam naopak pocit, ze to je narocnejsie zit s tym, ze zijeme jeden zivot a tiez, ze sme my sami zodpovedni za to, ako sa bude vyvijat. Nespolieham sa na boha ani na zazraky. Spolieham sa len na seba a mam zodpovednost za svoje skutky pred sebou, nie pred bohom.
@mircalla no akoze dovi dopo ty na koňovi neurobíš chybu hej? 😂 fakt si trápna, sústredila som sa na obsah nie na gramatiku aj keď som si zmýlila množné číslo.. 😂, a som nečakala že nepochopíš o akom vzdelaní som hovorila ale teda ak si mala na mysli gramatiku tak dobre 😂😂😂
Maj sa
@mircalla ano určite mÁš pravdu že veriaci ľudia majú ľahší život 😂 dobre keď barličky nepotrebuješ zatiaľ …len asi to nejake zrkadlo sama pred sebou nevie či je dostatočné to už vieš ty..
Už sa mi fakt nechxe doťahovať
Ps: nezabudni mi skontrolovať pravopis.
@mircalla a len tak “mimochodom” asi si mala na mysli vzdelani nie vzdeleni 😂😂😂😂
@leenkaa2708 Vies, je rozdiel preklep "vzdelani" versus "vzdeleni" a nevediet ake y/i. O vzdelani si mudrovala ty, takze zacala by som tym, ze sa doucim rodny jazyk. Nie, y/i si nemylim. Keby si nemudrovala nieco na ten styl, tak to ani nevytiahnem.
@cecilia29 presne ❤️Stále im niečo chýba
@mircalla ja viem ake i aj prečo prosím pekne tiež to bol preklep z nepozornosti pani učiteľka 😂j sim nemudrovala ale vysvetlovala ze knazi nie su len taki hlupucky tajtrlici ktori cakaju len na to ako s nimi budu mamicky preberat ochranu ako si ich “prezentovala” ty plus stale si nepochopila ake vzdelanie som myslela 🙈
@mircalla tak zjavne je pre Teba rodny jazyk na vysokych prieckach to uz je na tebe ake mas priority v zivote, len tak dalej 👍ja si budem začínať s čím chcem a ty si rob čo chceš, písala som že ak chceš tu niečo vypotiť alebo vieš reálnu normálnu diskusiu máš aj o katolíckej cirkvi niečo vedieť 🙈čo zjavne asi tu každý vidí že nevieš o tom takmer nič..
@leenkaa2708 Knazi nie su hlupucki...1. pad mnozneho cisla nominativ je makke i. Ale jasne, vies. Toto su take zaklady. Takze skutocne uz nekaz o vzdelani.
@cecilia29 Mas skusenosti a zila si tam?

@mircalla a inak keď to konzultujete s lekárkou tak to uchylne nie je? 🙈