icon

Kresťanstvo a antikoncepcia

3. jún 2022

Ahojte som vydatá po dvoch pôrodoch zasebou a chcela by som riešiť nejakú antikoncepciu keďže ďalšie dieťa teraz alebo už nikdy neplánujeme. Som veriaca a stretla som sa s názorom že kresťan katolik nemôže používať hormonálnu antikoncepciu lebo je to hriech. Trochu tomu nechápem prečo by som ju nemohla užívať. Stretli ste sa s tým? Alebo viete kde je problém? Mne sa to zdá byt ok- veď zijeme slušný život sme manželia prečo by sme si nemohli normálne užiť?

Strana
z14
mircalla
10. jún 2022

@cecilia29 Nuz krestania to riesia tak, ze kazdy ako komu vyhovuje....Ci sa mylim? Neni to tak v kazdej podobnej teme? Ono prave toto ohybanie si nejakych pravidiel je zaujimave

oktoberka
10. jún 2022

@mircalla pravidlá si obývajú práve tí,čo sú v každej oblasti iba takí vyzobavaci. Čo im ku čomu,kedy pasuje.
Ale určite nezovseobecnuj,že kresťania to robia tak,ako im vyhovuje.
V každej skupine,práci,či náboženstve je tento typ ľudí,ale podľa nich sa predsa nedá posudzovať celá skupina

cecilia29
10. jún 2022

@mircalla obývajú kresťania, obývajú príslušníci iných cikrví, ohybaju zamestnanci, ohybaju ľudia v bežnom živote pravidlá ktoré sa ich týkajú .Ohýbanie je proste také ľudské a ani kresťania nie sú dokonalí. A je mnoho kresťanov iba na papieri

mariska1989
10. jún 2022

Lebo je to hriech brániť splodeniu dieťaťa aspoň tak nám to bolo povedané .ale myslím že cirkev ti nebude v dnešnej dobe živiť ďalšie dieťa .veriaca môžeš byť aj keď budeš brať antikoncepciu. Ja som názoru jedného .som veriaca ale určitým spôsobom a cirkev mi nebude rozkazovať ako mám žiť atď kolo toho

elementissa
10. jún 2022

@mircalla ja som ju prečítala... A toľko fanatizmu a úplne dokonalého brainwashingu tu už dávno nebolo

jankapotocna2
13. jún 2022

Podľa môjho skromného názore je dielo satanovo,hriech,hriech a ešte raz hriech

eludka
18. jún 2022

@lavienocka mat kopec deti ma tiež vedľajšie účinky- nie každý je stavaný na takú záťaž, či muž, či žena, nemožnosť dať detom potrebné materiálne veci- drať papuče po 3. súrodencovi nie je celkom ono a aj vzdelanie je o peniazoch, a planéta tiež nie je pre nekontrolovateľne množstvo ľudí

eludka
19. jún 2022

@wudz blahoželám k takej šťastnej životnej konstelacii- každý v nej nie je, a neviem, či by tvoje vyjadrenia boli take optimistické, keby si čakala 9.dieťa, len konštatujem, nemyslím to sarkasticky

mircalla
5. júl 2022

Toto je to Vase krestanstvo. 10 rocne znasilnene dievca nutene donosit dieta. https://amp.theguardian.com/us-news/2022/jul/03...

mircalla
5. júl 2022

Ale aj to ako dali u nas knazovi podmienku za zneuzivanie 13-rocnej stoji za to

bluka2
5. júl 2022

@mircalla minulý mesiac rovnako 11-rocna v Brazílii

bluka2
5. júl 2022
mircalla
5. júl 2022

@bluka2 Chori ludia
Potom sa cuduju, ze preto ich nevies tolerovat