Kresťanstvo a antikoncepcia
Ahojte som vydatá po dvoch pôrodoch zasebou a chcela by som riešiť nejakú antikoncepciu keďže ďalšie dieťa teraz alebo už nikdy neplánujeme. Som veriaca a stretla som sa s názorom že kresťan katolik nemôže používať hormonálnu antikoncepciu lebo je to hriech. Trochu tomu nechápem prečo by som ju nemohla užívať. Stretli ste sa s tým? Alebo viete kde je problém? Mne sa to zdá byt ok- veď zijeme slušný život sme manželia prečo by sme si nemohli normálne užiť?
@mircalla pravidlá si obývajú práve tí,čo sú v každej oblasti iba takí vyzobavaci. Čo im ku čomu,kedy pasuje.
Ale určite nezovseobecnuj,že kresťania to robia tak,ako im vyhovuje.
V každej skupine,práci,či náboženstve je tento typ ľudí,ale podľa nich sa predsa nedá posudzovať celá skupina
Lebo je to hriech brániť splodeniu dieťaťa aspoň tak nám to bolo povedané .ale myslím že cirkev ti nebude v dnešnej dobe živiť ďalšie dieťa .veriaca môžeš byť aj keď budeš brať antikoncepciu. Ja som názoru jedného .som veriaca ale určitým spôsobom a cirkev mi nebude rozkazovať ako mám žiť atď kolo toho
@mircalla ja som ju prečítala... A toľko fanatizmu a úplne dokonalého brainwashingu tu už dávno nebolo
Podľa môjho skromného názore je dielo satanovo,hriech,hriech a ešte raz hriech
@lavienocka mat kopec deti ma tiež vedľajšie účinky- nie každý je stavaný na takú záťaž, či muž, či žena, nemožnosť dať detom potrebné materiálne veci- drať papuče po 3. súrodencovi nie je celkom ono a aj vzdelanie je o peniazoch, a planéta tiež nie je pre nekontrolovateľne množstvo ľudí
Toto je to Vase krestanstvo. 10 rocne znasilnene dievca nutene donosit dieta. https://amp.theguardian.com/us-news/2022/jul/03...
Ale aj to ako dali u nas knazovi podmienku za zneuzivanie 13-rocnej stoji za to
@mircalla https://theancestory.com/joana-ribeiro-zimmer/ sudkyňa žena, na vracanie

@cecilia29 Nuz krestania to riesia tak, ze kazdy ako komu vyhovuje....Ci sa mylim? Neni to tak v kazdej podobnej teme? Ono prave toto ohybanie si nejakych pravidiel je zaujimave