Pharmatex a plodné dni

lolitkaxi
21. dec 2014

Ahojte, môžno vám to bude divné, niektoré sa možno aj pobavia, ale vážne potrebujem radu. Nakoľko nemôžem a ani nechcem užívať HA rozhodli sme vyskúšať s MM Pharmatex. Doma už máme aj kúpený krém, ale ja sa ho bojím použiť, pretože ja aj keď mám 32 rokov a 2 deti, netuším, kedy mám plodné dni a ďalšie tehotenstvo už neplánujeme, teda MM, by aj chcel, ale ja sa teším, že o plo roka nastupim po materskej do zamestnania. Prosím, ak by ste vedeli poradiť, cyklus mám 26-36 dní, pričom menzes trvá 6-7 dní.

bosoriak
21. dec 2014

@lolitkaxi A s cim konkretne chces poradit? Ak dieta v ziadnom pripade nechces, je hormonalna antikoncepcia jedna s najspolahlivejsich metod. Druha je vazektomia, to je pre manzela. A dalsie moznosti su vnutromaternicove teliesko, spermicidne kremy a kondom.
Pouzivanie pharmatexu nezavisi na tvojich plodnych dnoch, moze sa pouzivat cely cyklus a je pomerne spolahlivy.
Plodne dni prichadzaju vacsinou v strede cyklu, ale je kopec zien (ja napriklad), ktorym ovulacia prichadza v druhej tretine alebo prvej tretine cyklu. Vypocet plodnych dni je uplne najmenej spolahliva forma antikoncepcie. Daju sa zistit meranim bazalnej teploty vtedy zistis ovulaciu az po, pripadne ovulacnymi testami, ale to aj stoji.
Inak je ta vazektomia jeden z najspolahlivejsich a zaroven nehormonalny zasah, ale len ḿalo muzov je ochotnych ju podstupit, kedze ide o nezvratny zasah a navyse su na svoje naradicko dost citlivi, co je dost skoda 🙂

majcaaaa
21. dec 2014

ja pouzivam pharmatex kapsule rok. v jednej gynekologickej poradni lekar pisal ze je 8x ucinejsi ako kondom. ale treba ho pouzivat tak ako pise tj. tesne pred a po sexe sa nesprchovat a zaviest 5 min pred stykom. my s drahym sme spokojni.

lolitkaxi
autor
21. dec 2014

@bosoriak no veď PHARMATEX je spermicidny krém, ale neverím mu až na toľko aby som ho používala aj počas plodnych dní, preto potrebujem vedieť ako zistím kedy sú, a práve preto sa bojím aj vzhľadom na rôznu dĺžku cyklu, že to správne neurčim.

trgypadl
21. dec 2014

@lolitkaxi tak zvolte inu formu antikoncepcie,lebo takto budes stale v neistote,co tak teliesko?

lolitkaxi
autor
21. dec 2014

@majcaaaa a nerobia ti tie kapsule zle? čo som tu na Mk čítala, väčšinou sa sťažujú, že štípe, tak neviem, my sme kúpili ten krém, ale ešte teda neviem 🙂 . A čo sa týka tej poradne o ktorej píšeš, podľa mňa, je to asi vec názoru, ja som zase čítala, že odporúčajú iba v kombinácii napr. s kondómom, alebo prerušovanou súložou, tak neviem, som v rozpakoch 😒 . Aj jedna moja známa, má 4 deti a odkedy používa tento Pharmatex ešte neotehotnela ani raz 😀 a to ho vraj používajú na jednú dávku aj 2 -3 krát. Ja sa počas tých plodných dní bojím práve toho mydla, pred stykom minimálne dve hodiny sa nesmieš umyť mydlom, ale je normálne, že človek si bežne umýva ruky mydlom, napr. po použtí WC, bojím sa že nejaké stopy toho mydla ostanú na rukách, potom sa dostanú aj tam kde nemajú 😀 , je to podľa mňa ťažké ustriehnuť, keď sa tak nad tým zamyslím, nieje to iba o to tom sprchovaní .

bosoriak
21. dec 2014

@lolitkaxi Pharmatex sa da pouzivat denne, bez kondomu a spolahlivo, ak dodrzis vsetky vyrobcom stanovene podmienky. Mne velmi nevyhovoval, ani aplikacia, ani vseobecne ten pocit pri pouziti, takze pocas obdobia, ked som nechcela mat deti, som potom brala antikoncepciu. Ale skus a uvidis. Bat sa otehotnenia nemusis.

Plodne dni zistis ako som spominala - meranim bazalnej teploty, kedy ale ovulaciu zistis az po tom, ako pride. Pripadne ovulacne testy, ale tie by si si zase musela kvoli spolahlivosti robit cely mesiac.

kiki68
21. dec 2014

ja som pharmatex pouzivala dva roky a ziadne decko nemam. Takze myslim,ze spolahlive to je. A da sa to kombinovat s prerusovanym sexom a to uz mas podla mna tutovku,ze nic sa nestane.
Plodne dni zistis meranim bazalnej teploty, ovulacnymi testami,tam to budes mat na tutovku,odsledujes a mas jasno.

janinah
21. dec 2014

na tvojom mieste /32.r. a "len" dve deti by som Ph. používala kľudne,oveľa kludnejšie ako hormony/ teraz myslím na zdravie ženy/,napokon tretie dieťa by nebola žiadna katastrofa,ak sa nad tým zamyslíš 😉 ale je trocha divné,že nevieš kedy mávaš ovuládciu,trochu pogoogluj ako s aprejavuje a trochu s aposleduj a zapisuj si to tie dátumy kedy čo a ako....

lady511
21. dec 2014

@lolitkaxi ahoj,,ja som na tom dost podobne hak nemožem brat,,zo zdravotných dovodov,,,na latex mam alergiu,,ale tomu kremu moc neverím,,neviem a príde mi to také otravné si to dávat pred každým stykom,,a tak to naruší tu atmosferu,,ale hlavne mi ide o to že tomu moc neverím,,jediným pre mna prijatelným riešením je dana,,echcem sa už každý mesaic stresovat,,a davat si pozor,,lebo na mna sa to dost lepí 😀

lolitkaxi
autor
21. dec 2014

@janinah ako som písala vyššie, HA nechcem ani nemôžem užívať, takže to padá. Ja viem, že tretie dieťa, keby bolo, určite by to nebola katastrófa, MM by sa aj potešil, ale ja som teraz išla z materskej na materskú, takže som už pekných pár rokov doma, tak sa fakt teším do práce. No samozrejme, že som čo to gúglila, ale ja neviem, či som iná, na mňa to nijak nesedí, neviem sa v tom zorientovať.

lolitkaxi
autor
21. dec 2014

@kiki68 prerušovyný styk a niekedy kondóm praktizujeme doteraz, už asi 13 rokov a našťastie bez dôsledkov 😀 , ale MM tvrdí, že pri prerušovaní trpí 😠 a z kondómom si to zase tak neužije, tak mi príde zbytočné do seba dávať Pharmatex, keď aj tak si bude musieť dávať pozor.

kiki68
21. dec 2014

@lolitkaxi no tak mimo plodnych dni by som pri pharmatexe nema ziadny strach, naozaj to mam overene. Aj ked ja zase nie som asi velmi plodna. Ale je to spermicid a je to silne, treba to dat 10 minut pred tym,nez sa bude nieco diat dnu a ono sa to tak roztopi, no podla mna je to na tutovku,ze sa tiez nic nestane. Vraj to pouziva malo ludi,lebo sa toho boja,ze to zlyha. Este je aj zensky kondom, to sa u nas tiez moc nepouziva,ale tiez super vec.

lolitkaxi
autor
21. dec 2014

@bosoriak veď práve tie "všetky výrobcom stanovené podmienky" ma trápia, čo ak si pred sexom, čo je veľmi pravdepodobné umyjem ruky mydlom, napríklad po použití wc, ako som už písala, je možné, že mi nejaké mydlo ostane na rukách, že sa zle opláchnem, alebo tak, potom dajme tomu neplánovane o 20 minút príde na vec, ja MM pochytkám, pošmatrám 😀 /normálne sa tu asi aj červenám, čo to tu píšem 😎 / kade tade a z toho sa to mydielko potvorka dostane aj tam kde nemá a môže to pôsobiť aj opačne, že MM si bude bežne umývať ruky mydlom pred tým, možno ani nevediac čo príde neplánovane o 15-20 minút a neviem, ktorá z nás pred sexom rozmýšľa kto a kedy si umýval ruky mydlom.

nelinka626
21. dec 2014

@lady511 aj to sme už riešili, ale tiež je tam riziko hlavne na začiatku , kým budeš mať prax v zavádzaní 😒

lolitkaxi
autor
21. dec 2014

@nelinka626 máš vyskúšané 🙂

lolitkaxi
autor
21. dec 2014

No nič, takto tu aj tak asi nič neporiešim, idú sviatky, MM bude dlho doma 😵 , keď už máme krém doma, tak to risknem a potom sa uvidí ako ďalej 🙂

majcaaaa
21. dec 2014

mna osobne to nestipe ale tiez je pravda ze viac ako jeden krat denne by som si to nedavala. kvoli narusaniu ph a kvoli tomu pocitu ze to "vyteka". hak som brala ale nemam dobre skusenosti. takze zatial mi pharmatex vyhovuje.

bosoriak
22. dec 2014

@lolitkaxi Neviem, ci to uz moc neprekombinovavas 🙂 VEd si hadam tie ruky od toho mydla aj oplachnete, nie? 🙂 To co pises by platilo, ak by ste mali na rukach penu od mydla, to, co tam ostane po oplachnuti uz predsa nie je mydlo, ale len nejake zvysky parfemu a podobne. Aspon teda myslim. Ale ak myslis aj na taketo detaily, je potom hadam lepsie, aby si pouvazovala nad inymi formami antikoncepcie. Lebo takto budes akurat vystresovana z toho, ci to zafunguje. To myslim v dobrom, lebo nie je nic horsie, nez ked pri sexe clovek mysli na to, ci preboha neotehotnie. 🙂
Drzim palce!

lolitkaxi
autor
22. dec 2014

@bosoriak no je fakt, že nad tým moc špekulujem, ale ako sa hovorí, že opatrnosti nikdy nieje dosť a podľa mňa je tam aj táto možnosť, keď v pribalovom letáku píšu, že sprchovanie s použitím mydla minimálne 2 hod. pred sexom a tiež sa pri tom sprchovani človek z toho mydla oplachne. Chapeš čo mám na mysli? Alebo sa tohto skutočne nemusím báť?

bosoriak
22. dec 2014

@lolitkaxi Hm, tak mas pravdu, tie 2 hodiny pred a po uplne bez mydla no.. tym sa vytraca ta moznost spontannosti, to je fakt. Tak eventualne este mozte pouzit kondom (to bola moja antikoncepcia, vdaka ktorej mam najstarsiu dceru 😀 ), pripadne naozaj zbehni za lekarom pre vnutromaternicove teliesko, to je tiez bez hormonov. Viac sa asi poradit neda, no, jedine ze 100% ucinnost ma Neondit 😉

kiki68
22. dec 2014

ludze ake riziko pri zavadzani toho? je to lahke, ziadne mydlo na ruakch nebude (co by tam robilo) a potom ked sa to rozpusti je tam toho vela,je to vsade, to jedine vam bude na tom celom mozno trosku vadit.
Nejake sprchovanie a pod. No je to tam 10, mozno 20 mins predtym takze toto by som nehrotila.
Hlavne po tom prosim nechodte cerstvo na malu, stipe to jak svina,teda aspon mna to stipalo jak svina. Inak to ziadne dalsie vady krasy nema a mozete toto az pokial nebudete mat dost 😀

lolitkaxi
autor
22. dec 2014

@bosoriak No to si ma fakt rozosmiala, že Neondit 🙂 , ja som najprv fakt myslela, že je to nejaká novinka z radu antikoncepcie, až potom mi to došlo 😀 . Ale na druhej strane, je to fakt jediné na 100% účinné. Dík za rady, diskusiu aj pobavenie. Pekné sviatky.

slimstar
30. dec 2014

Plodné dni sa dajú zistiť na tejto stránke
http://calendar.zoznam.sk/menstruacny-kalendar.php
Zadá sa posledná menštruácia a perióda .

lolitkaxi
autor
11. jan 2015

@slimstar Vďaka za radu, ale keď nieje perióda pravidelná, tak to potom ťažko určovať. ☹

melanche
11. jan 2015

baby pozor. ja som otehotnela kombináciou pharmatex a prerusovana- a to pri dodrzani vsetkych odporucani- neumyvat ruky ani telo mydlom 2 h. pred a po

lolitkaxi
autor
12. jan 2015

@melanche a určite sa neumyval aj partner?

melanche
12. jan 2015

@lolitkaxi nie. nepouzili sme ziadne mydlo. iba vodu

nelinka626
12. jan 2015

@melanche tak nič nieje na 100%

neviemvymyslietmeno
13. jan 2015

nič nie je 100% ani HAK neni 100%

lolitkaxi
autor
9. mar 2015

@majcaaaa
@melanche
@kiki68
@kiki68
@bosoriak
čaute všetky, takže použili sme Pharmatex všehovšudy asi 3 x a "drb" mešká mi menzes 15 . deň!!! šli sme fakt podľa návodu, žiadne mydlo ani nič pred a ani po!!!! 😠