2 neúspešné mimotelové oplodnenia a 4 neúspešné vkladania embryí

haluzka73
21. máj 2015

Ahojte, máte niekto skúsenosti s MUDr. Maršíkom, PhD. z univerzitného centra reprodukčnej medicíny na Antolskej? Mám za sebou 2 neúspešné kompletné IVF cykly so 4 pokusmi s vložením embrií v Gynfive ale všetko bez úspechu. Lekárka mi tam vôbec nevedela povedať čo je príčinou, keďže mám hormonálny profil v poriadku, vaječníky priechodné, nemám prostredie, ktoré by zabíjalo spermie či embriá. Gynfiv ma poslal na ďalšie imunoreprodukčné vyšetrenie, ktoré malo stáť cez 130 EUR ale známy mi hovorili, že by som mala vyskúšať iné centrum, lebo zo mňa len ťahajú peniaze. Chcela som nájsť niečo lacnejšie nakoľko som už v gynfive minula veľa peňazí a keďže som nedávno dovŕšila 39 rokov poisťovňa mi neschválila ďalší príspevok na umelé oplodnenie. Našla som centrum na Antolskej ktoré by malo byť lacnejšie a MUDr. Maršík mi navrhol najprv absolvovať hysteroskopiu, kde by mi v kompletnej anestéze prezreli maternicu, či tam nie sú nejaké zrasty, alebo iný problém brániaci otehotneniu. Bol prekvapený, že mi toto v Gynfive ešte nerobili nakoľko ak mám nejaké problémy v maternici umelé olpodnenia boli zbytočné. Bojím sa kompletnej anestézie aj zvereniu sa novému lekárovi, ale zasa nechcem platiť extrémne sumy bez príspevku poisťovne v gynfive kde mi túto hysteroskopiu ani nenavrhli. Vie mi prosím niekto poradiť? Absolvoval už niekto hysteroskopiu a pomohlo mu to? Vopred ďakujem za pomoc a za Vaše skúsenosti.

ada274
21. máj 2015

@haluzka73 vobec ti neodporucam pokracovat s Dr. Marsikom v Bratislave. Je to spolu s Dr. Durechovou znama firma - obaja specialisti hlavne na kasirovanie. Vo vseobecnosti centra v SR nie su ziadne terno, zeny kt. Sa to viackrat nepodarilo sa orientuju skor na kliniky v Brne napr. Reprofit. Ale su tam aj ine centra, kt maju dobre meno. Financne to vyjde skoro rovnako ako v sr ak nie menej aj ked si samoplatca. Pred dalsim ivf treba absolvovat vsetky vysetrenia kt. Sa da napr. Hematologiu, imunologiu, hysteroskopiu atd. Nevravim, ze zmena centra zaruci dieta, ale minimalne budes mat pocit ze si v liecbe partner a hlavne ta neozbijaju aj o posledne gate.

skaredekacatko
21. máj 2015

@haluzka73. ada274 pise pravdu treba si spravit potrebne vysetrenia. Ja chodim do brna a cena je tam v porovnani zo sr lepsia bez poistovne sice soft cize 3 vajicka ale okolo 1000.

bykaterina
21. máj 2015

hysteroskopia nie je operacia ktora priamo pomaha k otehotneniu , ale pozru ci tam nieco nevadi k tomu aby si otehotnela a zoberu ti vzorku na rozbor ci nemas zapal, jednoznacne by som urbila si repro.imunologiu v Nitre ta je na urovni ako v prahe , robia tma vsetko ako je ci nie si celiatik, vitamin D, protilatky na embryo, vajicka, spermie,.. a jednoznacen hematologiu a genetiku , az potom by som isla zas do IVF

gennara
21. máj 2015

@haluzka73 Ahoj. Ja som bola akurat vcera na hysteroskopii, v reprofite Brno. Sice sme platili 200 eur, ale len pred tyzdnom mi to lekar navrhol a uz to mam za sebou. Nebolo treba ani predoperacne vysetrenia, anesteza bola len slabucka 15-minutova, na izbu som sa uz vracala pri plnom vedomi, po dvoch hodinach ma pustili domov. Vcera som mala slabe bolesti ako keby som mala dostat menstruaciu, dnes uz ani neviem, ze som nieco take podstupila. Ak mas nahodou zrasty, skutocne bude kazdy pokus zbytocny. Nie je to ziadny hrozny zakrok, ale v nasich statnych nemocniciach by som ho radsej nepodstupovala. Kym by som sa dockala terminu, tam sa dava hlboka anesteza ako pri operaciach, zbytocna zataz pre organizmus.

zellva
21. máj 2015

@haluzka73 ahoj ja som.bola na hysteroskopii v Iscare v Bratislave, odporučila má moja gynekologička a neplatila som nič, preplatila to poisťovňa. Bolo to cca 3 roky dozadu. Nemáš sa čoho báť je to chvíľka, zobudis sa, polezis a pôjdeš ;)

dina14
21. máj 2015

@gennara to si teda zaplatila velmi slusnu cenu.. na slov. uctuju 450..

magdus999
22. máj 2015

@haluzka73 ahoj, ja mám za sebou jedno IVF, z toho 6 vkladov a bez úspechu, stále som sa dožadovala nejakých vyšetrení, nikto nič. Všetky výsledky som mala dobré, tak mám len skúšať. Jeden vklad sa podaril mimomaternicovo, tak zlatý primár u nás v nemocke ma popri operácii sám od seba riadne pozrel, miernu endošku odstránil, aj tak sa ďalší vklad nepodaril. Až mi tu baby poradili imuno v Nitre a tam mi konečne prišli na príčinu, úplne zbytočne som chodila na vklady, vyhadzovala peniaze... teraz sa liečim a viem že bude dobre 🙂

bykaterina
22. máj 2015

@gennara ja som to mala v iscare v MT za free , lebo to je operacia ktoru poistovna preplaca

gennara
22. máj 2015

@bykaterina viem, ze to na Slovensku poistovna preplaca, len ja uz neverim slovenskym lekarom a nechcem mat s nimi nic spolocne. "Vdaka" nim som prisla o vytuzene babatko a mozno uz ziadne mat nebudem, nechcem nase CAR vidiet ani zdialky :(

bykaterina
22. máj 2015

@gennara tak ja by som tiez v ZA tiez nesla k dr 😝

dancez
23. máj 2015

@magdus999 ahoj môžem sa spýtať čo ti našli? lebo aj ja som rozmýšlala ísť do Nitri.

magdus999
25. máj 2015

@dancez ahoj, našli mi vysoké NK bunky, skoro 40%, norma je niekde do 18, niekde do 12 na otehotnenie. Takže je prirodzené, že som nemohla otehotnieť, keďže tieto bunky všetko cudzie zabíjajú, aby ma chránili 🙂 zbytočné vklady, zbytočné snaženie sa 🙂 ale konečne po 6 rokoch vieme príčinu 🙂

haluzka73
autor
26. máj 2015

Ahojte, ďakujem veľmi pekne za Vaše príspevky. Zajtra idem na hysteroskopiu mala by mi to preplatiť poisťovňa takže platiť nebudem nič. Dočkala som sa jej veľmi rýchlo a to hneď týždeň po konzultácii u Dr. Maršíka. Hneď mi vybavil termín a dohodil mi aj známeho, ktorý mi na druhý deň urobil predoperačné vyšetrenie. Bola som u neho minulý týždeň vo štvrtok a už zajtra idem na hysteroskopiu. Dosť rýchle nie? Faktom je, že pôjdem do kompletnej anestézy nie čiastkovej. Už to nebudem rušiť keďže je to zajtra ale po Vašich príspevkoch mám pocit, že asi bude lepšie pokračovať niekde inde. Dr. Maršík ma chce dať hneď na ďalší cyklus na IVF ak dopadne hysteroskopia v poriadku. V čom bol Dr. Maršík známa firma na kasírovanie? Lebo mňa zatiaľ kasíroval len Gyn Fiv a to riadne. Nechala som tam asi 3000 EUR a nič z toho. Na repro imunologiu ma posielali z Gyn Fivu ale nešla som tam. Vyšetrenie malo stáť ďalších 130 EUR a ja som už voči nim stratila dôveru. Neviem na čo je dobré keď už predtým mi zisťovali či nemám príliš agresívne prostredie a nezabíjam spermie či embriá. Vtedy mi povedali že prostredie mám v poriadku, nemám ho príliš agresívne a že celý problém je len v mužových pomalých spermiách. BTW keď Ste prechádzali do nového centra vyžiadali Ste si výsledky z toho starého a dali Vám ich? Alebo Vám v novom centre robili všetky vyšetrenia odznova? Nevidím dôvod, aby som rovnaké vyšetrenia absolvovala a platila znova. Ako sa teda prihlasuje do toho Brna? Ako je to riešené keď nastanú nejaké zdravotné problémy ale Vy Ste v v Brne t.j. v zahraničí nie na Slovensku?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre