3.IVF neúspešné, ideme ďalej. Podelte sa o skúsenosti
Ahojte dievčatá, zakladám túto témičku, lebo verím, že niesom sama, čo som vyčerpala vsetky pokusy IVF cez poisťovnu a chcem bojovať dalej, až kým neporodím vlastné dieťa. Aj ked nás to bude stáť vela usilia, trpezlivosti, ale túžba po vlastnom dietatku je silná a nevzdáme to, aj napriek finančnej kríze...dnešnej doby 🙂 Tak čo vy nato? Ideme do toho? Podelíte sa so mnou o svoje osudy a skusenosti?
@misenaf áno to - ja si všetky tie výrazy neviem zapamätať 😀 ale tú sme si nedali, nakoľko po soft stimulke, som mala dve blastocysty (1 x HB/1 a 1 x EB/2) a tie sa vložili a jednu morulu, ktorá sa 6 deň prestala deliť. a jedno sa zastavilo ako 8 bunkové.
marcel hovoril, že aby malo to vyšetrenie nejakú výpovednú hodnotu, treba aspoň tri embryá.
a ak som ho správne pochopila, tak by to mali byť všetko blastocysty.
@misenaf ja som si aj v GF vždy dala vložiť dve. a v RF sme tiež nejako nediskutovali. dohoda bola, že dve sa vložia a zbytok pôjde na genetiku. aj lekár vravel, že nato, že to bol soft a len 4 embyrá a z toho hneď 2 blasto, že to je super výsledok.
ja s týmto nejako nemám problém, dobre reagujem na hormóny (v GF mi vždy dali dlhý protokol a mala som cez 20 vajok) a vždy mi - teda aspoň podľa lekára - vkladali blastocysty, len raz tuším morulu.
len aby sa poriadne "zakusli" 😀
potešili by aj dvojky - Janko a Hanka 😀 - síce zo začiatku asi na mašľu, ale zase "odbavíš" to jedným šupom 😎
@misenaf prvý je ale posledný to neviem - uvidíme. riešime s manžom už aj adopciu, ale to trvá také dva roky nech Ti zveria dieťa, takže určite dovtedy ešte budeme skúšať.
ale nechcem zatiaľ nejako riešiť kedy čo, ale snažím sa sústrediť na prítomnosť a nato, že to proste vyšlo.
určite Ti dám vedieť.
a vyšlo nás to aj s liekmi cca 1200 euro.
@misenaf ahoj, ja mam za sebou 4 ivf a nic. Mame porobene vsetky mozne vysetrenia ale asi nam chyba stastie☹ viac ip drzim palce
Ahojte, mam 2 balenia Decapeptylu, 7injekcii v 1 baleni, expiracia 01/2015, nepouzite, udrziavane vylucne v chladnicke, cena ako v lekarni, t.z. po preplateni zdravotnou poistovnou. Ak mate zaujem, piste do spravy,
@hesomia dáte mi kontakt na p. Belúhovú prosím vás?
Ahoj baby neviete mi poradit? Som po druhom ivf neuspesne mam zmrazene embria ale teraz neviem ked si ich dam vlozit a by to nahodou zase nevyslo a ak by som chcela ist cez poistovnu na dalsie ci mi to preplati alebo by sa to uz ratalo ako stvrte? Dvakrat mi to preplatila poistovna. Lebo ak by sa to ratalo ako stvrte tak by som radsej nechala tie zmrazene a by som sla na to od znova. Dakujem
@ddajja mrazene sa nerataju to nepreplaca poistovna, kludne mozes ist na dalsie ivf aj ked si das ket
ahojte,chcem sa podelit aj ja s vami, v pondelok som bola na odbere vajicok, s krasnych 20 mi nevybrali ani len jedno, ze nevedia ako sa to mohlo stat, pri narkoze som vsetko pocula ako sestra rozprava, nic ako je to mozne preco ani jedno,citila som sa strasne,potom som mala strasne bolesti v bruchu ale uz je to lepsie, chodim do MT kazdy druhy den na kontolu, hoji sa to, uvidime dalej ale chcem vyskusat druhy pokus ale az za 3 mesiace🙂
Ahojte, nechystate sa niektora do kupelov Lučky?
ahojte dievčata, aj ked su to už roky zaujimalo by ma či sa vam nakoniec podarilo otehotnieť 🙂
ahojte. po ivf mi ostali 2balenia decapeptyl a jedno balenie pregnyl 5000. ak by niektorá potrebovala.. posuniem... ba nr tn ... doteraz v chladničke 🙂
@sobka ahoj. Prosím ťa. Viem že je to už dávno. Ale chcem sa spýtať, ako si dopadla. Či máme my všetky čo sa snažíme ešte pokračovať a veriť.. alebo je lepšie ušetriť si nervy.
U nás je problém vo mne. Manžel má ukážkový spermiogram. Ja mám odstránené oba vajcovody. Máme za sebou 2ivf... 1 ET a 4 Ket.. z toho naposledy do mňa dávali 2 blastocysty .. doteraz sme mali všetko len blastocysty .. sliznica krásna a aj napriek tomu, sa žiadne neuchytilo :( ostal nám ešte 1 mrazacik. Blastocysta.. ale chcem ísť pred posledným razom psychologicke. Lebo ozaj som doteraz vždy verila a teraz už nejako nie som dobre naladená....

@misenaf genetika nás dvoch pozostávala z toho, že nám vzali krv na nejaký rozbor a urobili rozhovor.
genetika embyrí by nomrálne mala pozostávať zo spermiogramu, fragmentácii DNA a vyšetrenie počtu chromozómov. ale Gynfiv urobí len spermiograum a myslím, že tú DNA a to tretie nie - vraj ich labáky to nerobia.
ale áno malo by to byť v rámci genetického vyšetrenia spermií.
aspoň taká je moja znalosť.