icon

3.IVF neúspešné, ideme ďalej. Podelte sa o skúsenosti

sobka
10. apr 2010

Ahojte dievčatá, zakladám túto témičku, lebo verím, že niesom sama, čo som vyčerpala vsetky pokusy IVF cez poisťovnu a chcem bojovať dalej, až kým neporodím vlastné dieťa. Aj ked nás to bude stáť vela usilia, trpezlivosti, ale túžba po vlastnom dietatku je silná a nevzdáme to, aj napriek finančnej kríze...dnešnej doby 🙂 Tak čo vy nato? Ideme do toho? Podelíte sa so mnou o svoje osudy a skusenosti?

bremba
12. máj 2014

@silvia545 ahoj,ja som uz min. tisic krat apelovala,ze ked ako samoplatca,tak rozhodne Brno.Ked odhliadnem od otazky penazi,tak uz len kvoli tomu pristupu personalu,vysokej profesionalite a odbornosti,by som sa rozhodla pre Brno.A o peniazoch ani nehovorim!V Brne sa Ta nesnazi nikdo podojit z penazi,tam hladaju v prvom rade najefektivnejsie,najschodnejsie riesenie a v druhom rade najlacnejsie.Nechcem si ani len spomenut,co vsetko sme akoze v Gyn-five nevyhnutne potrebovali,len aby sme co najviac platili!!!Mame na nich dost tazke srdce,vedela by som okomentovat vela veci,ale uz naco.Co sa tyka toho,ze kolko to stoji v Brne,tak je to velmi individualne,podla stimulky,ake inj. a kolko potrebujes,ale ked tam povedia,ze nieco potrebujes,tak to naozaj potrebujes.Neboj sa ani cestovania,su si toho vedomi,ze to nemas za rohom a tak sa smazia,aby si tam musela prist,len ked je nutne.Doporucujem Dr.Koudelku,je to anjel v ludskej podobe!!!Nebudes litovat.Drzim paste a urcite to nevzdavajte.

silvia545
12. máj 2014

@bremba dakujem 😉 tak určite teraz skúsime to Brno,,teraz už len nejako peniašky do jesene našetriť a pôjdeme na to 🙂 skúsim napísať tomu doktorovy,akú liečbu by mi doporučil,len sa bojím že už sa mi netvoria žiadne vajíčka ☹

vanushka
13. máj 2014

@silvia545 ahoj, dakujem ja bojujejm dalej 🙂 na buduci tyzden mam KET 🙂
na SK uz nechodim, chodim do Brna,
Jasne, ked mate moznost skuste este raz, a treba verit a silno silno 🙂

janikajanka
16. máj 2014

Ahojte baby, pridavam sa do vasej diskusie. Mam za sebou 3 ivf, jedno v BA a 2x v reprofite. Mam endometriozu, mala som zvysene protilatky a tsh ale uz je vsetko pod kontrolou a nedari sa.

henuli
17. aug 2014

Ahojte, po akej dobe ste šli na opakované IVF,neviem ako sa ratajú tie tri mesiace.
Na tretí mesiac sme už mali stimuláciu.
Mali sme prvé IVF,moj druhý potrat.

alisita
24. aug 2014

ahojte, chcem sa poradit .... mam za sebou 2x IVF, zial neuspesne. 1. bol dlhy protokol, 2. krátky protokol. Pri oboch vsak boli iba 4 vajicka, z nich boli zrele iba 3 a nakoniec sa vyvijali iba 2 ... takze sme na 3. den vlozili obe. Myslite, ze je sanca, aby po tretikrat bolo tych vajicok viac?

ivka3901
24. aug 2014

@alisita ahoj musím ťa sklamať,ale ja som tak isto bola v GF v blave 4-5 krát IVF ledvaj bolo na ET a zakaždým som mala rozne protokoly a nakoniec ideme nabudúci mesiac na darovaané vajká 🙂

alisita
25. aug 2014

@ivka3901 :( nepotesila si ma, asi preto podvedome vahame, ci vobec ist do 3. IVF

ivka3901
25. aug 2014

@alisita prepáč to som nechcela ☹ ale napísala som ti ako som dopadla ja ☹

alisita
26. aug 2014

@ivka3901 v pohode ivka, vsak ja som chcela poznat realne skusenosti, len nase tusenie sa potvrdzuje. Naco by mi boli rozpravky.... Drzim palceky 🙂

michelitta
16. sep 2014

babenky pridavam sa k Vam..ideme na 4ivf..mame za sebou 5 vkladov,blastocysty krasne a nic..partner zly spermiogram ale nevzdavame to!!doteraz Ferticent,veríme ze Repro nam pomoze!! drzte sa a piste ako ste na tom:-*

dafy
16. sep 2014

dievčatá nezufajte nám sa to podarilo nakoniec v Brne ..na 9pokus 😉

timona
16. sep 2014

nebojite sa že tie opakovane IVF-ka budu mat dopad na vas zdravotný stav v buducnosti?

silvik1
16. sep 2014

@dafy ahojky. to si mala 9. IVF alebo do toho rátaš aj KETy ? ja mám za sebou 2. IVF a 2. KET a som z toho na nervy.

deni73
16. sep 2014

@alisita Ahoj, moje 1. ivf - krátky protokol, 3 vajíčka, 2 vkladali - neúspešné, 2. ivf - dlhý protokol, iba 2 vajíčka, obe vložené - neúspešné, 3. ivf - dlhý protokol, 3 vajíčka, vložené 2, - mám krásneho synčeka. Proste veľmi zle som reagovala na stimuláciu, ale vdiíš, že sa to môže podariť. Držím palce.

dafy
16. sep 2014

@silvik1 rátam aj KETy IVFka 5krát 😅

valery80
19. sep 2014

ahojte baby,som po prvom ivf,ale bohuzial v 11tt. prestalo babejku bit srdiecko..nezistili pricinu preco sa to mohlo stat a uz to ani neriesia,chystam sa na ket a chcem sa spytat ci ma niekto skusenosti po kolkych dnoch po kyretazi prisla normalna menstruacia,po nej mi chcu robit ket aj ked neviem ci to neni skoro.dakujem za akukolvek odpoved

gagirl
21. sep 2014

@dafy ahoj..obdivujem ta ako si vydrzala tolko neuspesnych pokusov a bojovala dalej..blahozelam ze sa vam nakoniec predsa podarilo..🙂chcela by som ta a spytat ci si si dala robit aj nejake vysetrenia po neuspechoch..napr.hysteroskopiu..alebo ci ti prisli na pricinu neuspechov..nakoniec vam nieco pomohlo alebo si nieco brala ked sa podarilo?diki..

alisita
4. okt 2014

@deni73 dakujem za podporu 🙂 momentalne mam planovanu hysteroskopiu, lebo mam stale vysoku sliznicu, tak uvidime ...

misenaf
18. nov 2014

@janikajanka
@silvik1 ahojte kočky . Chcem trošku oživitť tému. Ako pokračujete? Ja mam za sebou 2.neuspešne ivf a nejak to somnou zamavalo. Nechce sa chytiť, ani len náznak. Neviem kde je chyba. Hladali ste príčinu alebo ste skúšali ďalšie a ďalšie ivf?

silvik1
18. nov 2014

@misenaf ahoj. ja som práve 8 deň po transfére. nakoniec som sa rozhúpala a išla do Brna. Stimulovala som na soft ivf. doktor mi nasadil kvôli imunite pred stimulkou aj medrol a poctivo tlačím kyselinu listovú kvôli "krvnej mutácii".

misenaf
18. nov 2014

@silvik1 teším sa že si sa ozvala a mooooc ti držím palce 😉
Aj máš dobrý pocit? Ja som po transfere ale už aj po ms takže zase to nevyšlo.....Aj ti vyšlo niečo na imunite či len preventívne? A čím si stimulovala a komu tam chodiš?

silvik1
18. nov 2014

@misenaf ďakujem. ja už na pocity radšej nedávam 🙂 uvidíme - v sobotu urobím test a v pondelok idem na krv. mne sa tvoria trochu protilátky na manžove spermoše, tak preto ten medrol.
stimulovala som clostilom, potom merional, orgalutran a nakoniec pregnyl.
chodím Marcelovi 😉

misenaf
18. nov 2014

@silvik1 Ešte ťa chcem trošku pootravovať ked môžem. Kolkáty vklad je toto? Ešte máme 1 mrazaka v Iscare BA ale rozhodla som sa skompletizovať vyšetrenia. Doplniť genetiku a imunitu a až potom využiť mrazaka a prejsť do Brna. myslíš že je to správny postup? Aj tvoj problem je že sa nikdy nechytilo teda že si nikdy nemala pozitívny tehu test? Ešte raz ti moc drržím palce!!!! Aj chodiš do temy slovenky v RF Brno?

silvik1
18. nov 2014

@misenaf kľudne. toto bol dokopy 5 vklad. v GFsom mala 2x IVF ET a 2 x KET. po ET som mala vždy pozitívnu krv ale len na pár dní. mám ešte v GF 8 mrazáčikov, ale mňa to centrum ku koncu tak deprimovalo, že som napriek tomu išla do Brna. ja mám absolvovanú laparku, hemato, s manžom genetiku + podrobnú genetiku jeho spermií. chýba mi podrobná imunológia, ale Marcel vravel, že aj tak sa vždy nasadí medrol (iba vo výnimočných ťažkých prípradoch dávajú nejaké drahé infúzky). chceli sme si dať urobiť ešte genetiku embryí, ale neostali žiadne navyše.
určite je lepšie skompletizovať si vyšetrenia, lebo aj keď niektoré sú drahšie, v konečnom dôsledku, Ťa to vyjde lacnejšie ako chodiť stále na IVF. ja som si zakaždým neúspechom musela vydupať vyšetrenia, po 1 IVF ET som chcela ísť na hemato, vraj načo a nakoniec mi vyšla mutácia, síce len heterozygot, ale aj tak, teraz viem, že musím dopovať kyselinou listovou. a tie dve genetiky sme si dali robiť s manželom pre svoj pokoj.
chodím aj do tej témy, ale moc neprispievam, skôr čítam 🙂

misenaf
18. nov 2014

@silvik1 no ako tu čitam na MK tak neviem či je až take dôležite mať spravenu tu podrobnu imuno nakolko aj ked nič nezistia nakoniec sa pre istotu nasadi prednison alebo medrol ked už fakt nevedia kde by mohol byť problem.Neznižuje ti moc imunitu? nie si potom náchylnejšia na iné choroby? Aj ja mam mutaciu Leiden ale nedopujem kyselinu ale picham fraxik.

silvik1
18. nov 2014

@misenaf no uvidíme. keby to náhodou teraz nevyšlo, tak asi pôjdem na tú imunológiu a keď tá vyjde dobre, tak viem, že je to v embryách, resp. Marcel tipuje na moje vajíčka kvôli veku.
odkedy beriem medrol, tak som mala asi dva dni taký pocit, ako keby na mňa išla nádcha, ale potom to prešlo. dokonca aj manžo mal nádchu 5 dní a nechytila som to od neho. ale zvyknem piť čaj s medom.
ja som preto chcela hematku, lebo sesternica musela tiež pichať fraxík, ale našťastie sa to u mňa nepotvrdilo.

misenaf
18. nov 2014

@silvik1 teraz som čítala niečo o fragmentácia dna spermii . Máte to robené ? Ani poriadne neviem čo to je ale veľa sa tam odhalí aj ked je spg v poriadku.

silvik1
18. nov 2014

@misenaf máme. GynFiv nerobí kompletnú genetiku spermií. My sme boli v Reprogene v BA a dali sme urobiť spermiogram, fragmentáciu DNA a ešte vyšetrenie počtu chromozómov. ale za toto sme si platili, tuším okolo 350 euro. všetko vyšlo super.

misenaf
18. nov 2014

@silvik1 no tak teraz som mimo. Toto sa robí v rámci genetického vyšetrenia alebo toto je niečo iné?