3.IVF neúspešné, ideme ďalej. Podelte sa o skúsenosti
Ahojte dievčatá, zakladám túto témičku, lebo verím, že niesom sama, čo som vyčerpala vsetky pokusy IVF cez poisťovnu a chcem bojovať dalej, až kým neporodím vlastné dieťa. Aj ked nás to bude stáť vela usilia, trpezlivosti, ale túžba po vlastnom dietatku je silná a nevzdáme to, aj napriek finančnej kríze...dnešnej doby 🙂 Tak čo vy nato? Ideme do toho? Podelíte sa so mnou o svoje osudy a skusenosti?
ahoj..-baby.."všetko ma zmysel,a ked to nevyjde tak mame pocit a sme hrde na to že sme preto urobili maximum,a skusili čo bolo v ponuke!ale pravda je že čim sme staršie je to ine,sil ubuda"ja tiež idem na 4x.na ivf.a fakt je to ine,tak velmi tužim po dietati,že som preto urobila maxi,,ked som šla na operaciu tak vravim len vajcovod odstranit!!nič ine....,aj sa zasmiali lekar,no mala som strach!aby sa len nič nestalo a ja ostala plnohodnotnou ženou,aj ked mam len jeden vaječnik..,takže už nech to dopadne akokolvek,budem spokojna(dufam/že to bolo maximum! a otočim myslienky,ved život ma aj dobre stranky.." a čo sa tyka tych žien čo maju deti a ani nevedia kedy,a podmienky nič,moc"na to aj ja hladam odpoved...že prečo?....všetky želam vela štastia.....
ahojte 😉
@sonulienkas ja by som to 3 ivf ešte skúsila, aspoň si môžeš potom povedať, že si využila všetky dostupné možnosti...ja mám za sebou 4 neúspešné ivf a viac už skúšať nebudem, ale aspoň si tiež nebudem vyčítať, že som neurobila všetko čo bolo v mojich silách....som spokojná, nevyšlo to, asi mi deti nie sú súdené, no čo, možno žijem práve preto aby sme si nejaké adoptovali
vms- mne je zle keď niekto povie že"len tak zákrok". mne to hovorili pri slepom čreve, všetci sa rehotali že také zákroky robí rátnik v nemocnici. a tereaz po 14 rokoch po operácii som zistila že mi odpáli celý reprodukčný systém, prešla som si 9 pokusmi umelého oplodnenia a 4 nedokončenými, takže ak mi niekto povie že akýkošvek jednoduchý zákrok je ha ha ha - tak mi fakt nedávajte nožík do ruky !!!!
megynka - obdivujem všetkýchktorý sa o adopciu už len zaujímajú. ja na to nemám. ale možno je to preto že sa na ten život hnevám. ako si písala - prečo takí ktorí ani nevedia ako a majú to z čo si Ty ochotná riskovať život ??? ja viem tie deti za to nemôžu, ale ... držím palce
sobka - tak strašne prajem úspech, potrebujeme také povzbudenie ... a či zázraky sú alebo nie sú ???? no uvidíme ... 😀 a držím palce, tka nás podrobne informuj ...
práve sme sa vrátili z Tatier - slovensko je tak krásne - ibaže všde boli samé detičky ... och joj
čaute baby,
@megynka - asi maš pravdu , no ja stale váham a to mi ťahá už na 39-tku.
ahojte dievčatá, som v strese, zacala som stimulku v piatok, a pichám 225 IU gonalu, ide to rýchlo, už citim vajecníky...kocka co mi slubila poslať dalsiu 900IU gonalu, mi ani neodpisuje, takže som nahraná, mám len tuto 900vku, co si pichám, a zachvilu je koniec náplne pera....verím, že sa niekto nájde, co mi rýchlo helfne cca do stredy týždna...som ochotná si pre ne zájst aj osobne na druhý koniec slovenska, lebo to bude prúser....už sa nemožeme spoliehať ani na baby, co tu poznaju nase trápenia, ach jaj...a my sme tak doverčivé.... ☹ napíšem cez týžden..
Megy, viem že budes skvelá mamina a to adoptované bábatko bude ako vase...ak bude od perinky, tak to si píš, že sa ho nebudes chcieť už nikdy vzdať....mám kamaratku, co maju adoptovaného syna, nasli im takého geneticky podobného, že nik neverí, že nieje ich, aj postava, aj oci, dokonca povahu ma malý ako rodicia...no užasné...držím palceky silno silno, nech co najrýchlejsie vám drobceka nájdu, aby ste dlho necakali...aj ked 2roky sa caká, co viem 😒
Sonu, ty to nevzdávaj este, a sup sup , bežte si pre novu žiadosť do CAR....verím, že do tretice sa na vás usmeje slniečko a vsetko vyjde tak, ako má...teda budes tehula, takže neváhaj!!!!!!ani sekundu
VMS, ty más aspon Sarinku, ale aj tak by som to nevzdávala, ked si mohla porodiť Saru, tak porodíš možno aj dvojčatá🙂
Taki, joj, viem presne ako sa cítiš, aj ja by som podrezala každeho, co by len naznacil, že o nic nejde, ak ide o akýkolvek zíkrok... a hlavne v densnej dobe, co by mali byt dr. vzdelaní nad inu uroven a mat prax s tou najlepsou výbavou...hm...inak suhlas s tebou vo vsetkom okrem tj adopcie, ale moj drahý zatial o tom ani pocuť, ja mám vsk iné skusenosti... 🙂spokojných známych, tak asi preto...dakujem za podporu, budeme to vsetko spolu zdielať....a dufam, že z tých tatier si oddýchnutá aj ked 😒 hm, tie detičky.... 😔
Dobré ránko 😉
@takitak presne ako píšeš, ja tiež nechápem ako môže niekto povedať na hocijaký zákrok, že to je nič a ešste sa smiať....poznám kočku tu z koníka, ktorej išlo o život po OPU, pri OPU jej prepichli nejakú cievu v bruchu, prišla domov a večer ju viezla sanitka do nemocnice, operovali ju v poslednej chvíli a v bruchu mala liter krvi....takže ani ten najjednochuší zákrok naozaj nie je bez rizika a môže sa skončiť veľmi zle.....už len to koľké dávky hormónov do seba dávame nie je dobré
@sonulienkas ja už mám tiež 37, no na 5 ivf už nepôjdem nikdy v živote, už mi stačilo a neverím, že by mi ďalší pokus niekedy vyšiel, vlastne už neverím ničomu....ale do toho 3 ivf by som išla, no je to môj názor, ak sa na to necítiš asi nie je dobré to siliť a možno nad tým neuvažuj a tak nejak to príde samo a budeš rozhodnutá 😉
takitak-asi to pochopila inač!!-mne sa lekar smial že ide odstranit vajcovod,a nič to pre neho neni..""!ale pre mna to bola velka obava,strach,čo bude ked otvorim oči,,,zažila som to už,pri prvej som šla vraj len na laparku a oni mi vzali cely pravy vaječnik!!..tak....,nikto kto je v tejto teme to nema lahke....!a nechce ubližovat,ale poradit,vyrozpravat.."".............Sobka-ano mam Saru,a som štastna,želam to aj vam..""!! ale človek je nespokojny,a stale niečo chceme,tak aj ja.no 1x sa podarilo,a dalšie nie??tak neni to lahke.ved vieme."prajem všetkym vela štastia...
čaute baby 🙂 , kde ste? čo mate nové?
sobka - máš tie lieky
ahojte, som happy🙂 dnes som na poslednu chvilu zohnala od kamosky z košíc Gonal cca 300jednotiek, co aj potrebujem...zajtra dopichujem ráno už len 75 jednotiek, dnes vecer este 225IU....tak nestresujem a vyzerá to dobre, ked mi osud tak praje, nie? v pondelok mám odber, tak baby, držte palce, nech sa krásne oplodnujú...beriem totiž aj antb. DUOMOX preventívne na baktérie....krásny víkend želám a myslím na vás, pa pa
ahojte, tak hlásim 8 oocytov, zajtra budem volať , kolko z nich sa pekne oplodnili🙂 pelný dník prajem
@sobka pfuj , pfuj aby ti to vyšlo 🙂
Ahojte babule,sonu dakujem🙂 mame 6oplodnenych vajicok,vo stvrtok mam dr volat,kedy bude vklad a hlavne dufam,ze bude co vkladat po PK!
juj moc držíme palečky 😀
čaute 🙂
sobka - čo maš nové?
Ahojte babule,tak dnes mi vlozili dvoch mimiskov do bruska a teraz si tu na pohovke pekne vsetci traja plus drahy hovieme🙂 baby,som nachcipana,kycham,soplim,katastrofa!dr. Mi zakazal akekolvek vitaminy,max. Kyselinu listovu! tak len dufam,ze to nijak neposkodi mojim detickam☹ a co vy? ach jaj,to cakanie do 14teho mi obrati zivot naruby..musim sa niecim zamestnat,pa
sobka moja -držím palčeky na rukach aj nohach - musí vám to vyjsť, len sa šetri a oddychuj nech sa bobatka dobre zahryznú do mamky 😀 .Tých 14 dni zbehne, len sa nestresuj a príliš veľa nerozmýšľaj, hladkaj často bruško a všetko bude OK,psychika je dôležita , ved vieš, pa 😵
čaute babuľky 🙂 😉 🙂
sobka 🙂
ahojte babule...tak co je s vami? tu nikto neprispieva svojimi zážitkami? každá stihne otehotnieť do tretice? tak to je úžasné🙂 asi len my sonu, taki, vms máme také starosti a trápenia co? joj dievcatá, neviem co bude, už sa mi to kráti!!! už len víkend veriť, že je vsetko o.k, že mimíškovia su so mnou a potom príde tvrdá realita....držte mi palceky , myslím aj ja na vás...sonu, co más nové? ako?
ahojte, som rada ze je zalozena aj tato tema.
tiez mam za sebou 3 neusp. IVF, nikdy som nemala ziadnych mrazacikov...
az som mala uspesne IUI, ale skoncilo to v 8TT, a dokonca som raz otehotnela aj prirodzene, ale v 7t sa to skoncilo....
mne tie IVF- ka nejak neprinasaju stastie...ale este to skusim Len sa trochu bojim OHSS, raz som mierny mala)
ked mi pride MS, pojdem na krv a idem na dalsie 4. IVF, uz som ani moc nechcela, ale nejak ma este prehovorili...
ja uz dokonca trosicku rozmyslam aj o adpopcii (mam uz 35 rokov...)
vsetkym nam drzim palce🙂))
ahojte babenky 🙂
ahoj selmička 😵
sobka- myslím na teba 🙂 😉 🙂
ahojte......sobka--verim že to bude dobre.. 🙂
sobka - tak ako ? držím palečky ...
baby ja mám teraz také obdobie že sme celé tehu pozastavili a ak som si myslela že 14 dní čakania po transfere je ťažkých tieto dni sú pre mňa nočnou morou a to nepreháňam ... potrebovala by som si strašne pokecať, ale nemám s kým ... občas k Vám nakuknem, a budemsa tešiť na dobré správy ...
selmička - 35. nie je ešte veľa ...
ahojte,
dik za privitanie, je to tu take komornejsie🙂
ja sem uz ani moc nechodim, chodila som najskor na iscare stranku, potom na pipiny z GF, ale uz ani neviem kto tam chodi a kto nie, tak tu je to lepsie ze to tu stacim citat🙂))
ja som este nedostala ms, tak este musimm cakat, potom pojdem na krv (koli hormonom) a potom asi zacneme (naposledy som mala dlhy protokol, tak asi aj teraz to bude tak...)
35 sa este da, mne by ani nevadilo keby som mala aj 37 rokov, len uz zacinam pochybovat ci niekedy budem mat vlastne babatko...
sobka moc moc ti drzim palce aby ti to vyslo a najradsej by som bola, aby sme ta potom vsetky nasledovali...
este nevies vysledok?
taki, nakoniec si bola na transfere? tie dve ti vlozili ci nie?
este ked som chodila do iscare nam robili aj genetiku spermii a tam to nedopadlo nejlepsie, tiez sa nam moc oplodnene vajicka nevyvijali, tak nas poslali na tu genetiku spermii, problem moze byt kdekolvek..
ja skusim asi este jedno IVFko a potom sa mozno popytam trosku na adopciu...
neviete kolko stoji cca IVF bez posietnia v GF spolu s liekmi?
megy, ked sa mozem opytat kolko mas rokov?
ccala by som sa spytat hohladom tej adopcie ako sa postupuje? a nevies nahodou ako dlho trva kym sa adoptuje male babatko? dakujem
ahojte babule 😉 joj tak si želám, aby ste boli vsetky uspešné!!!! ja som bola vcera vo velkom soku, ked mi di sntomu uveriť, stale mám pocit, že sa mi sníva.....tak držte palce a co vy? dufam, že som vas namotivovala a prosím, nevzdávajte to, myslím že stvrtý pokus je pre nás ten pravý 😲 😲 😲 😲 😲 😲 ...zajtra napísem ako sme dopadli....no mám stále velký strach ako to pojde dalej.....babenky moje...dakujem , že ste na mna mylseli a držali mi palce, vsetky to dokážeme, budeme maminy, jasné?
joj, vynechala som riadok? ked mi doktorka zavolala pozitívny výsledok. na 11den ževraj adekvátna hodnota :170, nemôžem stale tomu uveriť.......
to je krásna správa ... máš pravdu možno nie na 4. alebo 9. ale hádam áno ...blahoželám - skvelá správa
waaaau, super, blahozelam, mozno hned dvojicky🙂))

čaute- ja sa už veľmi dlho odhodlavam podať žiadosť na 3. IVF- fakt neviem , či to má ešte vôbec zmysel