Aké máte skúsenosti s darovanými embryami?

bibiana8080
3. mar 2021

Žienky kto mal darovane embria ake mate skusenosti dakujem

andreatytler
3. mar 2021

@bibiana8080 Ja mas syna z darovaneho embrya. Najkrajsie, najsikovnejsie a najzabavnesie decko na svete.😀

sterea
3. mar 2021

Hlavne sa treba vedieť vyrovnať s tým, že niekde možno aj v tvoje blízkosti bude pobehovať tvoje/vaše dieťa. Inak mňa by zaujímalo ako sa raz bude riešiť to že súrodenci budú mať spolu dieťa a zistia to až keď bude mať zdravotný problém ich spoločne splodené dieťa.

sterea
3. mar 2021

Prepáč zle som prečítala tému.

andreatytler
3. mar 2021

@sterea Neviem ci to moze byt problem... ten fakt ze deti z darovanych embrii maju po svete neznamych surodencov a mozu splodit deti... ved nieco podobne sa moze stat aj ludom co boli splodeni beznou cestou, kedze muz moze robit deti kade tade po svete a ani o tom nevie.

sterea
3. mar 2021

@andreatytler - Lenže stále je to len polovičný súrodenec a takto to môže byť tvoj priamy súrodenec.

butterfly333
4. mar 2021

@andreatytler gratulujem a kolky vklad vyšiel a kde ste boli? My chodíme do Brna reprogenesis minulý rok prvý vklad s DE žiaľ nevyšiel teraz ideme ma druhý bojím sa že sa to zas nepodarí. Mám zvýšené cytokiny brala som pol roka medrol pred vkladom aj po vklade intralipidy a nič nepomohlo. Teraz som zmenila dr v imuno chodila som do imunovital no prešla som do NR k Dzurile bola som v utorok 2.3.na krv tak som.zvedavá na výsledky a potom dúfam že vklad bude úspešný schudla som od posledného vklad od augusta som začala cvičiť a dala som DE zatiaľ 16kg tak dúfam že to pomôže.

andreatytler
4. mar 2021

@butterfly333 Dakujem.🙂
Ja zijem v Kanade a IVF s darovanymi embryami sme mali tu. Bola som pred tym na IVF s darovanymi vajicakami v Prahe ale vsetky 3 vklady boli neuspesne.
Tu v Kanade som tiez mala 3 vklady. Prve dva boli biochemicke tehotenstvo a treti vklad je nas syn.
wow 16 kg...to si dala pekny kus vahy dole. Blahozeam, to nie je nikdy na skodu.
Ja som zase mala problemy s hormonami. Moje telo same od seba ovulovalo, aj napriek tomu ze som bola na estrogene a potom pred vkladom boli hladiny progestronu zle a vela planovanych transferov sa koli tomu stoplo a odkladalo. Tiez myomy som mala a museli mi ich scvrnut. Ale nakoniec sa zadarilo.
Drzim palce aby to aj vam vyslo.🍀

butterfly333
4. mar 2021

@andreatytler tak tiež ste si toho prešli veľa. A ďakujem snažím sa cvičiť stále keď sa dá aj behať zastáva strava. A cítim sa super no neviem čo už spraviť aby sa to podarilo.

andreatytler
5. mar 2021

@butterfly333 Kolko este mate embrii?

butterfly333
5. mar 2021

@andreatytler vždy len jedno sa dá rezervovať pred vkladom.

bibiana8080
autor
5. mar 2021

@andreatytler ja som mala vždy 2 embria

andreatytler
5. mar 2021

@butterfly333, @bibiana8080
Aha, rozumiem... takze kazdy vklad sa berie ako novy a od noveho darcu.
Tu kde zijem sa daruju vzdy vsetky embrya ktore su od darcov tomu novemu paru. Povodne mali nasi darcovia 9 embrii... oni vyuzili 3 a co im ostalo darovali klinike a vyslo to na nas. My sme pouzili 4 a tie 2 co zostali, sme darovali klinike. Tym padom ma par moznost mat aj surodenca, ktory bude jeho biologicky surodene, ale my sme sa uz necitili na surodenca.
Prve dva vklady mi vkladali 1 embryo a posledny vklad co bol uspesny mi vkladali 2 embrya a jedno odumrelo.

bibiana8080
autor
5. mar 2021

@andreatytler ja som si mohla vybrat ake embria chcem od darcou

butterfly333
5. mar 2021

@andreatytler aha tak to neviem ako je to tu u nás no spýtam sa na to.

andreatytler
5. mar 2021

@bibiana8080 Ja som vyplnila taky dotaznik v ktorom boli urcite zakladne poziadavky... my sme akurat chceli aby bol darcovia rovnakej rasy ako my, kedze tu je vela roznych ludi z celeho sveta a tiez bolo dolezite to, ze tie embrya boli uspesne... ze sa z nich uz narodilo jedno zdrave dieta... to myslim dava dobre sance na uspech aj u ostatnych embrii.

bibiana8080
autor
5. mar 2021

@andreatytler my nic take len sa ma pytali ake chcem farbu oci vlasou plet nic viac

andreatytler
6. mar 2021

@bibiana8080 Mozno ak sa spytas, tak by ti vedeli povedat ci povodny majitelia embrii mali z nich uspesne deti.

bibiana8080
autor
6. mar 2021

@andreatytler ano yo povedali

butterfly333
8. mar 2021

@andreatytler ja som práve písala do Brna odkiaľ máme embryo tak napísali mi že darkyne 3 zo 4 a darca 8 z 10. Ako to mám chápať?

andreatytler
8. mar 2021

@butterfly333 no to teda netusim... A na co si sa pytala?

butterfly333
8. mar 2021

@andreatytler chcela som vedieť či mali úspešný vklad či sa im podarilo otehotnieť z vkladu.

andreatytler
8. mar 2021

@butterfly333 Asi to je na Slovensku inac... ze tam sa embrya robia z drovanych vajicok a darovanych spermii, aj ked potom nechapem preco je to ovela lacnejsie ako IVF s darovanymi vajickami, alebo tieto IVF s darovanymi embryami co robite vy nie su lacnejsie ako ked sa ide len do darovanych vajicok?
Typujem ze embrya splodene s darkyninmi vajickami boli 3 uspesne a jedno neuspesne a embrya s darcovskymi spermiami boli 8 uspesne a 2 neuspesne...
Radsej sa ich opytaj a ja by som sa ich aj opytala ako to cele funguje, lebo to fakt nedava zmysel.
Ked som sa ja bola v Prahe na IVF s darovanymi vajickami, mali aj moznost IVF s darovanymi embryami a pytala som sa aj na to... povedali ze pri embryach nie je ziadna cakacia doba lebo su uz hotove zamrazene a su o polovicu lacnejsie, lebo s nimi nie je ziadna robota. Darkyna sa nestimuluje, neodoberaju sa... iba sa rozmrazia a vlozia.
Kazdopadne to co napisali je velmi dobra uspesnost... hadam az pridobra. Tusim som citala ze priemerne embryo pocas prirodzeneho tehotenstva ma 25% sancu ze sa uspesne prichyti a bude z neho dieta. U nas ako som vravela bolo dokopy 9 embrii (medzi nami a darcami). Zo 7 co sa pouzili sa narodili 2 deti. To je 28% uspesnost.

butterfly333
8. mar 2021

@andreatytler ďakujem za vysvetlenie ešte som písala do Brna ah ideme najprv na konzultáciu tak sa všetko spýtam.

andreatytler
8. mar 2021

@butterfly333 Super... vela stastia. Daj vediet ako to ide.

butterfly333
8. mar 2021

@andreatytler ďakujem no najprv musím počkať na výsledky z NR imuno. Lebo predtým som chodila do imunvital BA no odišla som odtiaľ .

andreatytler
8. mar 2021

@butterfly333 To je dalsia zaujimava vec... ze v Kanade sa imunologia skoro vobec neriesi. Neviem ci je to preto lebo Slovensko je popredu v oblasti IVF alebo pozadu.... alebo su na Slovensku specialisti na imunologiu a tak sa tomu venuje viac pozornosti... kazdopadne je to zvlastne.

jumperly1
30. jan 2023

@andreatytler aj na Slovensku sa da ist do DE od paru, ktoremu zvysili embrya a uz ich nechce. Samozrejme anonymne a par vysetria (spatne) na genetiku, infekcne ochorenia, musia byt do 35 rokov… Viem ze gynfiv to tak ma, ziadne cakacie doby (podla poziadaviek).
Neviem ci vieme aj ziskat full surodenca.
Nam sa to pacilo viac ako darca spermii - ja nejak neverim tomu ze ludia (hlavne muzi, ktori s tym darcovstvom vela “roboty” nemaju) uvadzaju pravdivo informacie o svojom zdravotnom a psychyckom stave.
A aj moralne - ze nevznikne clovek vytvoreny z buniek ludi, ktori sa v zivote nestretli. Urcite to babu chceme povedat a pribeh ze sme si ho adoptovali pred narodenim je podla mna menej traumaticky ako to ze ho niekto nahodne vytvoril.
Ak by sme mu to chceli tajit cely zivot sli by sme asi aj do darcovskeho embrya.
Ale nie som si tym taka ista - dlho sme zvazovali aj double donor moznost a neodsudzujem to. Len to nebolo pre nas…

andreatytler
30. jan 2023

@jumperly1
Vela stastia.

andreatytler
30. jan 2023

@jumperly1 Mne sa na darovanych embryach tiez pacilo ze sme si mohli zistit aku maju uspesnost. Ze ci uz ten par splodil dieta zo svojich embrii... lebo ked sa kombinuju darcovske bunky nikdy nevies ci ta kombinacia bude uspesna.
A tiez sa mi na tom pacilo ze obaja sme na tom boli rovnako... ze ani jeden z nas nema geneticku vazbu na dieta. Viem ze vela zien by radsje malo dieta, ktore je aspon od jej partnera, ked uz nie od nej, ale mne to nevyhovovalo.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre