Aké negatíva prináša zmrazovanie vajíčok?
Ahojte.
Rozmyslala som nad zmrazenim vajicok, kedze uz budem mat 35, no gynekologicka mi to neodporuca, vraj je to velky zasah do organizmu, konske davky hormonov, zvysene riziko rakoviny v buducnosti, a aj tak clovek nema istotu ci mu odoberu dostatocny pocet vajicok, ci sa uchytia, a ci vsetko prebehne bez problemov.. atď..
Máte niekto s tym podobnu negativnu skusenost ?
Lebo vsade teraz pocuvam o tom to, ake to je super, kolko aj ,,znamych" zien si to dali spravit, ako by to bol nejaky trend mi to pride.
Dala by som si...ak budeš mať problém čaká ťa všetko vymenované plus vajíčka budú staršie
Keby som vedela o tejto možnosti keď som mala 25 a vedela že ma čaká v 35 IVF, tak by som si toho šla, bola by som pokojnejšia že mám plán B
Ak sa raz rozhodneš pre dieťa, bude super, ak sa to podarí prirodzene a želám to každej z nás.
Ale ak to nepôjde a budeš chcieť dieťa, rozhodnete sa pre IVF, tak tak či tak absolvuješ stimuláciu. Vobec to nemusí byť až tak strašne, ako ti opisuje gynekologička. Zober si koľko žien užíva hormóny celý život napríklad formou antikoncepcie - to sú tiež za roky konské dávky.
Ja som stimuláciu pred odberom vajíčok znášala dobre, fungovala som, chodila do práce, nijako ma to neovplyvňovalo. Akurát som v danom období nepila alkohol, necvičila.
Trend to je, lebo vela zien odklada materstvo na neskor (chcene i nechcene).
Toto je jedna z moznosti, ako zvysit sancu, ze to dieta raz budes mat. Lebo IVF v neskorsom veku vobec nie je zaruka, ze ho mat budes. Ani zdaleka nie. Ani 50%, ani 30% sanca - zalezi, v akom veku sa k tomu dostanes. (Ja v 42 som mala okolo 4% pravdepodobnost uspesnosti, len pre ilustraciu)
Ak deti chces, a nemas partnera alebo podmienky na dieta teraz, dala by som si zamrazit. Nie je to 100% sanca (ani zdaleka), ze sa z tych vajicok dieta podari, ale je to aspon nieco.
Hormony- nehormony, mne (by) to za to stalo, keby som bola v takej pozicii. IVF podstupuje denne mnoho zien. Ale zalezi od teba, aky mas k tomu postoj.
Gynekologička neodporúčajúca IVF, resp. zmrazenie vajíčok v tvojom veku? No asi by som takú lekárku vymenila 😡😱 ak raz dieťa chceš, tak teraz mráz, o pár rokov môžu byť tak nekvalitné, že aj keď to absolvuješ, nič z toho.
Vymenit lekara, ved mas 35, realne co Ta caka o 4 roky? No prave tie odbery vajicok. Takze spravit teraz a mas zaruku, ze mas aspon nieco pouzitelne do napr 42 rokov. Takto si na hranici, kedy mas kvalitu a aj kvantitu. V 39 uz to bude ina liga.
Ahoj, ja keby som o tom vedela skôr, určite si dám zamraziť vajíčka. Ale vtedy sa o tom vôbec nehovorila

Rovnako stimulacia ako pri ivf kt by si mozno neskor podstupila aj tak ked budes starsia a ze by sa nedarilo. Mozno,netvrdim ze ano. Podstupila som 2 cykly ivf a mam 2 deti. Nemala som konske davky a bolo 12 vajicok zrelych z coho bolo 8 embryi. 2 deti a este 3 embrya mame. Chceme skusit tretie este,este 1 vklad.
Potom ak by sa Vam nedarilo len partner da spermie,oplodnia odobrate vajicka a prejdu 5 dnovou kultivaciou,potom moze byt vklad a 2t cakas na vysledok testu.
Ja mam tie embrya z 2.ivf ked som mala 34r. Cize aj teraz ked mam 39 prec tak embrya su vlastne mladsie