icon

Aké sú kompenzácie a následky darovania vajíčok?

19. dec 2024

Ahojte rada by som išla. Aká je za to kompenzácia? Aké to má následky na mňa? Ako to prebieha ? Ďakujem

Strana
z2
oli18
20. dec 2024

@michelle567 asi firma neprosperuje, ak si pani podnikatelova potrebuje takymto zlozitym sposobom prilepsit

michelle567
20. dec 2024

@oli18 no veru pichať si injekcie, hormóny celé rozhádzať, ešte ísť do narkózy 🙈 a potom pocit do konca života že niekde tu behá moje dieťa. Kvôli 1000e čo o mesiac ani nevieš že si dostala

lenkakravcova
20. dec 2024

Tvoj muž o tom vie a súhlasí s tým, aby jeho žena mala deti (geneticky) vonku mimo vášho manželstva?

mofa
20. dec 2024

Boze zase tie kecy o tom, ze ti niekde budu behat deti🙈len chod ked mas nato odvahu a myslis, ze si dobry geneticky material… ja som to absolvovala opakovane kvoli ivf a nic mi nebolo len som bola dost nervozna ale to si myslim, ze viac menej suviselo s celou situaciou…. Chod uvidis ci sa podari. Podla mna je to krasne gesto. Najkrajsie.

rivini
20. dec 2024

@petracandle ved to…darovanie vajicok je podla mna chvalyhodny cin, ak si clovek v prvom rade sam pre seba premyslel a zhodnotil moralno-eticky aspekt. Nie, nebudu ti „po svete behat deti“, ale ANO, budu po svete behat deti s tvojim genetickym zakladom. Mne osobne by dost vadila predstava, ze na svete je nejake dieta, ktore ma moju cast povahy, vyzoru, geny a ja nemam moznost ovplyvnit, ci je on postarane dobre, alebo nie. Ze mozno bude mat istu dermitidu ako ja, no nik mu nebude vediet vysvetlit, ze to preto, ze to zdedilo od darkyne. A toto kvoli tisic euram. Ak by som s tym eticky bola ok a chcela nevyhnutne pomoct iny zena, tak je to nieco, co sa pre mna oplati z altruistickeho hladiska. No a tiez zdravotne nasledky. Vacsina zien, darkyn, mali same najprv problemy pocat a z vdacnosti za zdrave dieta daruju zvysne oocyty/embrya. A potom este poznam par mladych zien, ktore si nechali odobrat vajicka pre buducu „vlastnu“ potrebu a ked sa ich nastimulovalo dost, cast darovali. Tych 1000 eur, to nie je „privyrobenie“ si, ale ciastocna kompenzacia casu, nakladov, rizik. Uprimne, v mojom okoli nepoznam ZIADNU zenu, ktora zo stimulacie nemala nejaky problem. Vacsina ohss, niektorym vynechal cyklus, jednej naskocila docasna menopauza a dalsej odisla z tych estrogenov stitna zlata. Ked si clovek spocita tie sedenia na klinike, to, ci si musi lieky hradit z tej tisicky, alebo to klinika doplaca, tak mi to vychadza financne skor ako riadny „prerobok“. Ale to sme uz pri teme financnej gramotnosti😂.

matkahelka
20. dec 2024

Mne bolo po tych injekciach tak zle, mala som neskutocne migreny, tocenie hlavy, nonstop nizky tlak, pocity na odpadnutie, mala som pocit, ze vobec neovladam svoje telo. ja som prelezala cele dni v posteli v tme so zatiahnutymi zaluziami. nikdy by som toto znova neabsolvovala. ani za 100 000, nie za trapnu tisicku.neexistuju na svete prachy, za ktore by som toto znova podstupila. to uz musi byt zena nie ze zufala, ale prerazit dno zufalstva, aby tu sialenu hormonalnu torturu absolvovala za take drobaky.

maciatkoe
20. dec 2024

@matkahelka Ja som to tiez absolvovala. A presne suhlasim s tvojim nazorom. Ale keby, ze sa nam z IVF nepodari nas syncek, tak kvoli dietatku by som este isla do druheho IVF. Ale len kvoli nasmu dietatku. Nie pre trapnych 1000 eur...

Autorka, chces si nechat dobrovolne rozhadzat organizmus hormonmi pre 1000 eur? A dobrovolne ist do narkozy? A okrem ineho pocitaj aj s bolestou. Ked tie vajicka tolke rastu boli to. Plus aj po narkoze ta to bude par dni boliet.

matkahelka
20. dec 2024

@maciatkoe my sme uz jedno dieta mali pocate prirodzene, takze nam keby ten prvy pokus nevysiel, ja uz by som do toho znova nesla. pre mna to bolo sialene, aj fyzicky, aj psychicky. nikto nikdy by ma nepresvedcil znova to absolvovat.a za trapnych tisic eciek si telo napumpovat takou davkou hormonov, prezit tolko bolesti, psychickej nepohody? ani nahodou.

bejbs123
20. dec 2024

Tak ja uz som si presla 2x procesom ivf,je to narocne,zmenilo ma to aj po fyzickej stranke a zvazujem,ze by som aj darovala vajicka…nie pre tych trapnych 1000€ ako niekto pise,ale kedze som si tym presla,viem,ze je vela takych zien ako som ja a oni vlastne vajicka nemaju alebo su nekvalitne a ich jedine moznost je potom vyuzit moznost darovanych vajicok,aby si splnili sen mat vlastne dieta

20erika07
20. dec 2024

@stellarstar ahá, to som ani nevedela, bije sa mi to tam, že darovať a dostanem za to peniaze, asi by bolo vhodnejšie slovo predať 🙂

misanthropicdann
20. dec 2024

Kamarátka bola dostala okolo 1000€.
Kedze sa uchytili ponúkli jej ci nechce ísť znova už za 1500

kikappp
20. dec 2024

To záleží od nastavenia človeka a co je tvoja hlavná motivácia ci sa sj zamyslas ze to vlastne biologicky ak sa to danému páru podarí bude tvoje dieťa.
Ten proces obnasa zdravotne rizika pretože beries nirkolni dní hormóny ,pichas si každý deň injekcie jednu alebo aj dve a kontroly a odber pod anestezou .Môže sa stať že budeš mať aj OHS a tekutinu v bruchu co je dost veľká, bolestivá a nebezpečná sitilacia .Väčšinou sa k tomu kroku odhodlaju ženy ktoré chcú same otehotnieť a tie akoby "zvyšné "vajíčka darujú. AK si presvedcena ,ze chceš takto pomôcť taj si velmi dobre zvaz a nastupuj co to vsetko obnasa .

bejbs123
20. dec 2024

@kikappp prosim vas odkial mate taku informaciu,ze zena ktora podstupuje stimulaciu kvoli ivf,tak zvysne vajicka daruje?

kikappp
20. dec 2024

@bejbs123 nenapisala som ,že každá žena tak urobi a daruje svoje vajíčka ale ze pre taky to krok datovania sa skôr rozhodnú ženy ktoré podstúpili stimuláciu koli sebe .

bejbs123
20. dec 2024

@kikappp asi ste nikdy nepodstupili ivf alebo darovanie

katuskamala1
20. dec 2024

Mna by zaujimalo,ktora z vas, co uz mate aspon jedno IVF za sebou by ste sli dobrovolne do noveho simulovania iba pre ucel darovania...
Lebo ja by som nesla (2x ivf)

maciatkoe
20. dec 2024

@katuskamala1 Neviem ci je to dobra otazka. Nedarovala by som vajicka, ani keby odber bol jednoduchy ako u chlapa. A do druheho IVF by som isla iba keby sa nam z prveho IVF nepodari nase dieta. Ale kedze sa podaril nas syncek, do druheho IVF by som uz nesla. Takr davky hormonov do seba by som uz ozaj nepchala.

bejbs123
20. dec 2024

@katuskamala1 ja som pisala,mam za sebou 2stimulky a ano zvazujem darovanie,prave kvoli zenam,ktore nemaju vlastne vajicka

kikappp
20. dec 2024

@bejbs123 co sa ti nezda na mojej informácií?Ze ty sa s tým nestotoznujes nezanamene ,ze niektoré ženy to tak neurobia .

bejbs123
21. dec 2024

@kikappp pretoze keby ste si tym presli tak by ste vedeli,ze proces ivf je narocny po psychickej aj financnej stranke a kazda zena je vdacna za co mozno najvyssi pocet vajicok,ktore sa mozu oplodnovat,pretoze nie vsetky vajicka mozu byt zrale,nie vsetky sa mozu oplodnit a nie vsetky embrya sa potom aj spravne vyvijaju,takze nie nepoznam ziadnu zenu,ktora by pocas toho procesu chcela darovat vajicka a hlavne si nemyslim,ze je to aj mozne…aj proces darovania ma svoj postup a pravidla

kikappp
21. dec 2024

@bejbs123 veľmi dobre sa v tejto oblasti orientujem a viem co vsetko to obnasa a poznám aj dosť žien ktoré takto vajíčka darovali ,preto aj píšem autorke,ze je to narocne a zväčša sa k tomu odhodlaju ženy ktoré tento proces absolvujú koli sebe .
Sú ženy ktoré máju vela vajíčok zdravých a otehotneju v prvom cykle .Ak máš orazky v tomto smere a chceš darovať obrat sa na kliniku .Lenze to musí byť zdravá zena a zdravé vajíčka aby tu moznost mala a zväčšia je problem len muž. Veľa šťastia viac nemám čo k tomu povedať ak so niekto myslí,že všetko vie .

sidonika
Autor odpoveď zmazal
luciador
26. máj 2025

Mám otázku. Kto by mi vedel odpovedať, tá žena, ktorá daruje vajíčka,ona potom nejde skôr do menopauzy? Keď sa jej minú tie vajíčka? Či?

mofa
26. máj 2025
@luciador

Mám otázku. Kto by mi vedel odpovedať, tá žena, ktorá daruje vajíčka,ona potom nejde skôr do menopauzy? Keď sa jej minú tie vajíčka? Či?

@luciador Ako fungujú vajíčka v tele ženy:
• Každá žena sa narodí s určitým počtom vajíčok – cca 1 až 2 milióny.
• Do puberty ich zostáva asi 300–400 tisíc.
• Počas života žena “spotrebuje” len asi 400–500 vajíčok, ktoré dozrejú a sú uvoľnené počas ovulácie (raz mesačne).

Čo sa deje pri darovaní vajíčok:
• Pri darovaní vajíčok sa žene hormonálne stimuluje vaječník, aby dozrelo viac vajíčok naraz – napríklad 10 až 20 počas jedného cyklu.
• Tie vajíčka by inak aj tak zanikli – v každom cykle totiž dozrieva viacero vajíčok, ale len jedno (zriedkavo viac) sa uvoľní, ostatné sa prirodzene zničia (tzv. atresia).
• Darovanie teda “neuberie” z budúcej zásoby, len využije tie, ktoré by sa inak stratili.

• Menopauza nenastáva skôr, pretože:
• Počet darovaných vajíčok je malý v porovnaní s celkovou zásobou.
• Hormonálna stimulácia len urýchli dozrievanie tých vajíčok, ktoré by aj tak zanikli.

luciador
27. máj 2025
@mofa

@luciador Ako fungujú vajíčka v tele ženy:
• Každá žena sa narodí s určitým počtom vajíčok – cca 1 až 2 milióny.
• Do puberty ich zostáva asi 300–400 tisíc.
• Počas života žena “spotrebuje” len asi 400–500 vajíčok, ktoré dozrejú a sú uvoľnené počas ovulácie (raz mesačne).

Čo sa deje pri darovaní vajíčok:
• Pri darovaní vajíčok sa žene hormonálne stimuluje vaječník, aby dozrelo viac vajíčok naraz – napríklad 10 až 20 počas jedného cyklu.
• Tie vajíčka by inak aj tak zanikli – v každom cykle totiž dozrieva viacero vajíčok, ale len jedno (zriedkavo viac) sa uvoľní, ostatné sa prirodzene zničia (tzv. atresia).
• Darovanie teda “neuberie” z budúcej zásoby, len využije tie, ktoré by sa inak stratili.

• Menopauza nenastáva skôr, pretože:
• Počet darovaných vajíčok je malý v porovnaní s celkovou zásobou.
• Hormonálna stimulácia len urýchli dozrievanie tých vajíčok, ktoré by aj tak zanikli.

@mofa Ďakujem veľmi pekne za odpoveď 😀

Strana
z2