icon

Aké sú vaše skúsenosti s Gyncare Nitra - nové CAR?

martinka1703
14. sep 2019

Ahojte, s manzelom sa snazime uz dlho, bohuzial bez uspechu. chodili sme asi rok do car v bratislave, ale presli sme do Nitry do gyncare (nove centrum v Nitre), pretoze to mame blizsie. Mate skusenosti s tymto centrom? Nam sa zatial paci, mily personal, chodime k dr. Hladovcovej, vsetko pekne vysvetli, ukaze, aj nam kreslila aby sme lepsie pochopili. zatail sme chceli skusat, ale asi pojdeme na ivf...

tajnickaaa
24. okt 2021

@katka_1102 ďakujem veľmi pekne za podrobný opis 🙂 ešte by som si chcela upresniť či tých 2300 bol čisto vás doplatok alebo to bola celková suma už aj spolu s doplatkom od poisťovne .. som toho názoru že je smutné že v podstate zarábajú na nešťastí druhých ľudí ale zároveň som vďačná že existuje aspoň nejaká nádej 😊

tajnickaaa
24. okt 2021

@kkk12345678 ďakujem veľmi pekne za odpoved 🙂 asi je to u každého veľmi individuálne, no každopádne nie je to lacná záležitosť .. hovorí sa že zdravie ale ani šťastie si za peniaze nekúpiš no dúfam že v tomto prípade to bude u každej z nás výnimka 😊 veď čo môže byt väčším šťastím ♥️ Na to embryo glue a hatching sa pozriem aj popýtam a uvidím, jedna známa si tiež teraz nedávno priplácala za nejaké veci ktoré mali zvyšovať šancu a žiaľ nepodarilo sa .. ťažko povedať čo je správne :-/

gina6
Autor odpoveď zmazal
kaculda2
25. okt 2021

Ahojte my sme objednaný na 16.12 do centra viete mi povedať ci si mam dát urobiť nejaké vyšetrenia ešte pred prvou konzultáciou? Ďakujem

katka_1102
25. okt 2021

@tajnickaaa Ahoj, tá suma bol náš doplatok mimo 1200 eur z poisťovne. Zajtra budem vedieť konkrétnu sumu, mala by som ísť zajtra na vklad embrya, tak sa bude vyplácať. Hlavne dúfam, že z tých 7 oplodnených vajíčok zostane aspoň 5 embryí. Dúfam, že sa im dobre darí v labáku 🙂

etela_bucanska1
25. okt 2021

@tajnickaaa treba to brat tak ze vsetky tie pristroje si neni lacna zalezitost takze neni to uplne pravda ze umyselne zarabaju. Vsetky centra maju podobne sumy. A ano pravdepodobnost sa moze zvysovat vselijakymi ukonmi ale ked je raz embryo geneticky zle tak ani embryoglue mu nepomoze. Takze netreba sa na to pozerat negativne a brat to tak ze niekedy mozme robit vsetko ale prirodu neoklameme..

gina6
Autor odpoveď zmazal
katka_1102
25. okt 2021

@kaculda2 Ahoj, ja som tam išla s výsledkami od môjho gynekológa a z endokrinológie. Gynekológ mi robil hormonálny profil a dal mi výmenný lístok. Všetko ostatné, čo potrebovali v CAR, nám urobili tam, priamo na mieste. My sme boli jedine na genetike v BA, ale to bolo už počas toho, ako sme chodili do NR.

gina6
Autor odpoveď zmazal
katka_1102
25. okt 2021

@gina6 Chodí ten istý Dr. z BA do Nitry do CAR, ale v NR boli úplne plné termíny, tak sme išli do BA na jeho ambulanciu a termín sme mali raz dva v BA. Tým, že mám partnera turnusovo v zahraničí, tak musíme vždy tak nejako sa ladiť, aby bol doma, ak boli potrebné nejaké vyšetrenia, alebo brať krv.

kkk12345678
25. okt 2021

@katka_1102 ahoj, za tu genetiku sa nejak zvlášť platí? Mna sa tam chystá doktor tuto z centra poslať. Len sa musím objednať budúci týždeň. Ako sa prosím vola ten doktor v BA? Ďakujem

katka_1102
25. okt 2021

@kkk12345678 Neplatili sme nič, ale keď chodí do NR vtedy si berú nejaký poplatok, zrejme na réžiu. Ale inak vyšetrenie prepláca poisťovňa. Volá sa Dr. Krizan.

kkk12345678
25. okt 2021

@katka_1102 ďakujem 🙂

gina6
Autor odpoveď zmazal
gina6
Autor odpoveď zmazal
katka_1102
26. okt 2021

@gina6 Moja, nechcela som Ti písať, že tam veľmi dlho nebudeš v ambulancii. Oni majú na pacientku tak 15, 20 min. Ale neboj sa, oni vám postupne budú dávkovať info a ďalšie kroky. Tiež som na začiatku chcela všetko vedieť, ale ozaj zakaždým, keď som prišla, postupne sme boli vpred. Vždy ma o všetkom dopredu informovali a povedali. Neboj sa, dobre bude ♥️ Ja som dnes ani nečakala, ale už mám naše prvé embryo v maternici a 4.11 idem na krv. Vraj embryo bolo krásnej kvality, tak sa snáď uhniezdi a vydrží, mám z toho radosť ♥️ Pomôžu aj Vám, moja Dr. bola dnes úplne úžasná, ona je vlastne vždy 🥰

butterfly333
26. okt 2021

@gina6 ahoj ako na teba dr pôsobil? Tiež som k nemu objednaná na prvú konzultáciu 4.11. no keď robia spermio tak výsledky nie sú hneď v ten deň treba tam znova ísť?

katka_1102
26. okt 2021

@tajnickaaa Ahoj. Tak dnes mi robili vklad embrya a platili sme 1300 eur s už aj 3 zmrazenymi embryami. Metóda isci 400, predĺžená kultivacia 200, embryo glue 120 a ešte nejaká metóda 300. A potom mrazenie embryi 280 eur. Takže bolo to menej, ako sme rátali. 🙂🙂

gina6
Autor odpoveď zmazal
gina6
Autor odpoveď zmazal
gina6
Autor odpoveď zmazal
katka_1102
26. okt 2021

@gina6 Každá túžime po takomto konci radostnom, aby sme mali plný kočík 😆😆😆Neboj sa, aj vám pomôžu a urobia maximum ♥️

janie7
26. okt 2021

@katka_1102 Ahojky, môžem ťa poprosiť o info, kde v BA pán doktor Križan ordinuje? Kľudne aj do IP. Mne doktorka genetiky odcupitala na materskú a potrebovala by som si overiť informácie pred vkladom 😉 Ďakujem a držím palčeky 😘🙏🏻

katka_1102
26. okt 2021

@janie7 Ahoj🙂 Adresa je: Galvaniho 17/C, Bratislava. Dakujemeeeee 🥰🥰

tajnickaaa
27. okt 2021

@katka_1102 ahoj 🙂 tak v prvom rade ti neskutočne držím palce a budem na teba veľmi veľmi myslieť ♥️ Určite bude všetko v poriadku ♥️ Chcela som sa opýtať koľko trval cely proces od prvej konzultácie cez všetky vyšetrenia a úkony až po vklad? Aby som vedela s cca akou dobou mám rátať aj keď viem že je to individuálne ale neviem vôbec na čo sa pripraviť .. môj doktor mi povedal len toľko že to je rýchlo 🙂

tajnickaaa
27. okt 2021

@katka_1102 tak táto cena má teda oveľa viac potešila ako tie predchádzajúce komentáre .. som zvedavá koľko to bude u nás ale s touto sumou by som bola celkom spokojná 🙂 teoreticky to embryo glue si nemusím dať robiť podľa toho čo tu písala jedna baba vyššie .. aj keď to je asi ta najmenšia položka 🙂 .. tiež budeme mat metódu ICSI a myslím že aj niečo na M čo je vlastne to triedenie spermií ..

katka_1102
27. okt 2021

@tajnickaaa Ta suma sa páčila aj nám včera 😊😊😊 nás sa tiež pýtali, či chceme tu selekcnu metódu spermií, ale nakoniec asi nebola potrebná, alebo nvm, lebo nemali sme ju v doklade, takže už to bolo mínus eura a tiež boli,, len" 3 embrya mrazené. Ja som prišla do CAR v marci prvýkrát, ale nemenstruujem, tak mi predpísala metformin a čakali sme, či sa niečo upraví. Ale menzes neprišiel. V auguste sme boli akurát na genetike v ba, párkrát nám zobrali krv. Ale samotný proces od pichania injekcii, po odber a vklad, ak je všetko okej, to ide rýchlo. 10 dní som pichala injekcie, potom odber a piaty deň vklad 😊😊

tajnickaaa
27. okt 2021

@katka_1102 takze teoreticky ak nebudeme mat žiadny iný problém, je možné že do mesiaca cca bude aj vklad? U mna by malo byt všetko v poriadku, podľa všetkého je hlavným problémom partnerov spermiogram resp jeho spermie, tak dúfam že vzhľadom na to by to mohlo ísť celkom rýchlo, ale myslím si že u nás to triedenie spermií potrebné bude aj keď bodaj by nie 😊 ja mám ešte trosku dilemu ohľadom vloženia embryi, nakoľko čím viac si dá žena vložiť tým väčšia šanca že aspoň jedno sa uchytí ale zároveň aj riziko viacnásobného tehotenstva .. ty si si dala vložiť jedno? Ja stále zvažujem že by som dala dve a zmierila sa s tým že by to pripadne mohli byt aj dvojičky ale trosku sa toho bojím samozrejme 🙂

katka_1102
27. okt 2021

@tajnickaaa No ono to môžu byť aj trojicky z 2 embryi a z 1 aj dvojičky ☺️☺️ Môj partner má tiež zhorseny spermiogram, ale niečo vybrali ♥️🥰👣 Áno, my sme dávali 1 vkladať a vlastne ani sa nás nepytali, že koľko chceme vkladať. ☺️

tajnickaaa
27. okt 2021

@katka_1102 o môj bože tak toto som si vôbec neuvedomila že z dvoch by mohli byt aj trojicky .. uff no to by som už asi nezvládla, to je veľa aj na koňa :D ale každé zdravé dieťa je dar samozrejme tak uvidím ako sa nakoniec rozhodneme my a čo nám život prinesie 🙂 nech je to čokoľvek, už sa neviem dočkať ♥️