icon

Ako funguje darovanie vajíčok v Gyn-Fiv v BA?

gabriela222
29. júl 2019

Ahojte, chcela by som darovat vajicka v Gyn-fiv v Bratislave, neviete ci to funguje tak ze ked si nejaka cakatelka prinesie darkynu ze by sa posunula v cakacej listine? Ak ano a niekomu z vas by to pomohlo mohla by som ist s nou 🙂 ak nie darovat pojdem tak ci tak 🙂 Dakujem za odpovede 🙂

extempore
29. júl 2019

@zabka1987 aha, žeby došli argumenty? Zase prehovorila maternica a nie rozum...😂😂😂😂

extempore
Odpoveď bola odstránená
candii
29. júl 2019

@extempore ukáž sa nám ty, keď máš odvahu posudzovať výzor iných a svoje IQ si tiež dostatočne prezentovala v komentároch vyššie, takže si posledný človek čo môže rozprávať iným, že sú hlúpi 😉

gabriela222
autor
29. júl 2019

@extempore @zabka1987 prosim neurazajte sa tu navzajom 🙂 diskusia nebola zalozena za ucelom toho aby si tu ludia nadavali. Ak nemate nic normalne a slusne na srdci tak radsej nic nepiste 🙂

ydnew
29. júl 2019

@extempore vypracuje genetické testy a genetika sa nemení a nepustí , takze o poškodení nehovorte to je neprípustne a ak sa niečo ,, pokazí,, bude chyba niekde inde .Ked žena dá dieťa na adopciu je s ním prepojená to je podľa vás v poriadku ? A myslím , že je každého vec čo si s telom robí .Podla vás keď niekto daruje iný organ ,aby daroval život to tiež nieje v poriadku ? Nik nerieši to čo ste urobili vy a myslím, že zakladateľka témy chcela iný spád ako tento kde sa to rúti

floretine
29. júl 2019

@extempore lol ty čo vieš o tom, čo klinika preveruje? ja mám doteraz pekne odložené papiere so všetkými genetickými vyšetreniami čo mi porobili. Pekne krásne genetické polymorfizmy, či niesom prenášač hemofílie, svalovej dystrofie, fenylketonúrie, ktorá sa u nás v rodine vyskytla generáciu dozadu u dedkovej sestry, polycystických obličiek, XXX syndrómu a všetkých týchto rizík, ktoré keby som si chcela platiť zo svojho vrecka, tak by som sa asi nedoplatila - preplatila to celé poisťovňa a keďže si viem pozrieť, koľko tie vyšetrenia stáli, boli to pekné tisíce. Takže klinika si naozaj dobre preklepne genetický profil darkyne. Tvoje predstavy o tom, že si klinika pozrie len to, ako darkyňa vyzerá a čo študovala sú dooosť mylné. 🙂

bondy
Autor odpoveď zmazal
adalmba
29. júl 2019

@gabriela222 ahoj ja by som bola nesmierne vďačná za,, vajíčko,, keby bol len to problém. Ú nás je problém že sme obaja zdraví a nemôžme mať spolu dieťa. Každý z iným áno. 2x ivf nevyšlo. A tak sme si zobrali dvojčatá z deckeho domova a milujem ich ako moje,, bio,, deti. A áno majú rómske gény a čo. Sú to moje deti a hotovo aj keby boli ruzovofialovi. Nechápem tie predsudky, hlavne žien čo majú to šťastie a majú,, bio,, deti. Nech sa nestarajú do nás čo nemáme toľko šťastia. Nech sa starajú o seba, keď nevedia aké to je ťažké túžiť roky po dieťatku...

gabriela222
autor
29. júl 2019

@adalmba je krasne ze ste si deticky adoptovali ^_^ mozem sa opytat? Nie je adopcia velmi zdlhava? Lebo ako nemam s tym skusenosti ale pocula som ze je to velmi komplikovane a ze trva roky kym si dietatko mozte adoptovat ak vobec...

topasitta
29. júl 2019

@nejdem oznacovat, urcite sa v tomto niekto najde.
respektujem tvoj nazor, ale nehnevaj sa, nevies teraz s dvomi detmi na prvu supu povedat , co by si robila keby . Lebo taka situacia sa ti uz nestane.... a posmievat sa niekomu, ked sa nedari, to je ako smiat sa vozickarovi, ze haha ty si dochodil, priroda vie preco, ale hlavne, ja mam krasne nohy, pozri ako ja dobre chodim, aj bezim a dokonca skacem. A este ho odsudit , ze chce skusit chodit s protezami.
Pre mna smutne.

adalmba
29. júl 2019

@gabriela222 my ich mame v pestúnskej starostlivosti a čakali sme 2 týždne na nich. 6 mesačné dvojčatá,, polo rómske,,

adalmba
29. júl 2019

@adalmba už ich máme rok

adalmba
29. júl 2019

@gabriela222 a už máme podané na tretie bábo. Chceme 4 keď 8 rokov nič

candii
29. júl 2019

@adalmba krásne 😍

hastrmistr
29. júl 2019

@jania023 jej doktor na klinike povedal ze je to z tolkych hormonou....ona skusala otehotniet s 3muzmi.....ale to je jedno...ja len pisem ze teraz hovori ze niky by sa na odbery nedala.....

gabriela222
autor
29. júl 2019

@adalmba fesaci ;) ja som tiez bola v pestunskej starostlivosti, mna si ale nastastie vzali starkovci 🙂 ked si ich takto vezmete do pestunskej tak uz su vasi uz vam ich nevezmu ze?

adalmba
29. júl 2019

@gabriela222 nie my si ich môžme už adoptovať nakoľko matka nejaví záujem. Od nej zoberieme aj ďalšie dieťa

gabriela222
autor
29. júl 2019

@adalmba super 🙂 aspon nebudu rozdeleni a ostanu spolu 🙂

katatko351
29. júl 2019

@gabriela222 klobuk dole pred takymi ludmi ako si ty, ja sama som potrebovala dar. vajicko nakolko mam predcasne zlyhanie vajecnikov, teraz som 24 tt. s dar. vajickom. Velka vdaka, plnite zelanie zenam ktore bez dar. vajicok by nikdy neboli matkami

taskataska
Odpoveď bola odstránená
ktochytavzite
29. júl 2019

@floretine ale to neznsmena ze nemozes mat napr downa alebo pod ochorenia,to ziadne gen testy nevedia odhalit,to co pisete za kraviny??Samozrejme ze riziko tam vzdy je,ci ste mlada alebo stara

floretine
29. júl 2019

@ktochytavzite omg samozrejme že môžeš mať Downa, alebo Edwardsa alebo bársčo iné čo vzniká až pri delení vajíčka, keď je oplodnené, ale kopa vecí sa dá zistiť už vopred a nemusíš sa potom do budúcnosti stresovať, že tvoje dieťa má vyššiu pravdepodobnosť mať niečo, čo sa už v rodine vyskytlo, lebo vylúčia to, že si nositeľka toho polymorfizmu alebo alely (napríklad fenylketonúria alebo dystrofia)
nepíšem kraviny, pracujem v brandži a študovala som to

floretine
Autor odpoveď zmazal
floretine
30. júl 2019

@ktochytavzite vy si mýlite poruchy v počte chromozómov (vznikajú pri delení oplodneného vajíčka a nedá sa im zabrániť alebo určiť s akou pravdepodobnosťou vzniknú, samozrejme u starších, fajčiarok a podobne je riziko vyššie) s autozomálnou a gonozomálnou dedičnosťou (dajú sa vopred zistiť genetickým rozborom, či je tam nejaká pravdepodobnosť - ak niečo vyskočí tak človek nemôže byť darca, týchto ochorení je omnoho viac ako spomínané trizomie 13,18 a 21, prípadne XXY alebo Triple X

ktochytavzite
30. júl 2019

@floretine ano,ale trizimiu napr nevies predpovedat,cize vsade je riziko ze dieta bude poskodene.A ptm co?nechas si take darovane vajce??Alebo pojdes na redukciu?

ktochytavzite
30. júl 2019

@gabriela222 ok ,tak ani nevies kolko vajec Ti beha po svete.

floretine
30. júl 2019

@ktochytavzite jaaaj ty si tu iba na to aby si rýpala čo 😄 ja ti vysvetľujem, že je veľa genetických vecí, ktoré sa dajú u darkyne vylúčiť genetikou a pre vek darkýň je aj riziko trizomií omnoho nižšie. Samozrejme na trizomie sú spoľahlivé testy okolo 10tt, vtedy sa môže matka rozhodnúť, či chcú Downa alebo nie, veď to riziko je všade, tiež som si dávala robiť Harmony test.
Keď má pár vysoké riziko, že budú mať kvôli matke dystrofiu alebo cystickú fibrózu alebo niečo podobné rapídne znižujúce kvalitu života dieťaťa, tak je úplne pochopiteľné, že sa rozhodnú pre vajíčka od darkyne, ktorá toto riziko nenesie. Ono totiž tieto ochorenia sa už v prípade tehotenstva diagnostikovať dobre nedajú (prekrýva to DNA matky, o ktorej vieme, že nesie tieto mutácie) a pravdepodobnosť, že sa narodí zdravé dieťa sa vyjadruje len v percentách.

lenteraz111
30. júl 2019

Ženy, ja sa len modlím, aby žiadna zena nemusela podstúpiť ani ivf, ani adopcie, ani nič podobné. Toto urážanie a rypanie je fakt primitívne. Kto nepostúpil tortury okolo snaženia sa o dieťa, nech nepíše a zamysli sa.... Nepíšem to len tak, tiež mam toho veľa za sebou. Inak tým, čo sa snažia o dieťatko a neprišli k nemu ako slepé kura ku zrnu, držím palce, nech vám to vyjde., 🙂

floretine
30. júl 2019

@ktochytavzite mimochodom, ako ty hovoríš že "dieťa bude poškodené" máš šancu vždy aj keď je geneticky všetko tip top, veď existujú veci ako preeklampsia, bakteriálne infekcie v tehotenstve, pupočník okolo krku, nedostatočnosť placenty, zbabraný pôrod a tak ďalej by sme mohli pokračovať do aleluja, ale tak podľa teba by sa potom asi ľudia nemali vôbec množiť, lebo je tam vždy riziko, haha.

ktochytavzite
30. júl 2019

@floretine podla mna ,nic take nepisem len ze ako by to nolo kebyze z darovaneho vajca bude postihnute doeta,totizto kedysi tu bola tema ze chce lem zdrave deti z dar vajec,mvm ptm ze ako by sa rozhodla ta zena kebyze ma ppstihnute ake zasa by to mala asi jednoduvhsiecsa rozhodnut najolko vajce sem,vajce tam