Ako funguje darovanie vajíčok v Gyn-Fiv v BA?
Ahojte, chcela by som darovat vajicka v Gyn-fiv v Bratislave, neviete ci to funguje tak ze ked si nejaka cakatelka prinesie darkynu ze by sa posunula v cakacej listine? Ak ano a niekomu z vas by to pomohlo mohla by som ist s nou 🙂 ak nie darovat pojdem tak ci tak 🙂 Dakujem za odpovede 🙂
@gabriela222 tak to ani nevies kolko deti ti beha po svete hahaha,no divne,nevies si inac zarobit?
@ktochytavzite ja uz mam peniazkov zarobenych dost 🙂 keby si citala tak peniazky za darcovstvo som venovala onko pacientom 🙂 a nie su to moje deti 🙂 su to deti matiek ktore si ich vynosili a ktore ich porodili ;)
@hastrmistr no ale to nieje to iste! Trosku upresnim. Vajka mozes mat ci darovat ale to neznamena ze mozes mat deti. Samozne vajicka je len 10% zvysokje o stasti.
To ze dala svoje vajka neznamena ze boly dobre alebo ze z nich naozaj vznikol zivot.
Cize to ze potom sla aj ona na ivf je skor problem v spermiach a zato ona nemoze alebo nepriechodne vajickovody alebo problem maternice ale samotne vajka zato nemohli. Mozno bol problem aj tam ze zial zeny statnu a ked sa konecne rozybeme tak uz mame po 40 ke a uz to nieje take lahke ako ked si mala 20
@gabriela222 je to pekne od teba. Ale neviem, čo sa každou stimuláciou už menej vajíčok tvorí? Keď budeš chcieť mať ty detičky niekedy. Netreba nikoho odsudzovať. Niekto chce mať deti, niekto nie.... Je to voľba. Horšie je, keď niekto chce mať a nedarí sa mu. Ako aj mne... Čaká ma o mesiac IVF s vlastnými vajíčkami, ale keďže mam 41,uvidim,kolko ich vytvorim... Chcem si dat teraz oddych a potom idem do toho. Je to nápor na psychiku a kopec peňazí, ak je žena už samoplatca.
@gabriela222 no tak hurá 👏👏👏👏
@daniela2707 drzim palceky nech sa podari 🙂 ja deticky mat nechcem 🙂 takze ked sa mi ich neskor aj bude tvorit menej nevadi mi to 🙂 a vajicka nechcem venovat stale dookola milion krat 🙂 darovala som uz raz, darujem este teraz znovu a myslim ze staci ;)
@gabriela222 ved tvoje,tvoje;)Ozaj kolko tych deti uz mas?
@ktochytavzite ziadne dieta som nevynosila, ziadne dieta som neporodila takze nie som matka, nemam ziadne deti 🙂
@gabriela222 myslím, že tam sa ani nedá veľa krát darovať, myslím že 2x alebo 3x.
@extempore veď vidím,vidím
@gabriela222 ahoj, ja som darovala presne dva roky dozadu v Gynfive, do programu som sa zapojila vo februári a cca dva-tri mesiace trvalo, kým si oni porobili všetky potrebné testy a potvrdili, že som vhodná darkyňa a v tom čase mi už aj priradili píjemkyňu s ktorou mi pekne sedel profil. Samotný proces zosúladenia cyklov a stimulácie až po odobranie oocytov trval tak 1 a pol mesiaca. Ak máš nejaké otázky, tak kľudne napíš 🙂 Čo sa týka môjho reprodukčnho zdravia, sama teraz čakám bábätko a som v 6tom mesiaci, podarilo sa nám na "prvý šup" 🙂
@floretine super gratulujem k babatku ^_^ hlavne vela zdravicka ;)
Ja uz som vajicka darovala takze viem ako to funguje ;) len som chcela ze ak by sa nasla nejaka zena ktora caka na darkynu ci sa tym ze ma akoze donesie na kliniku nedostane vyssie v rebricku 🙂 nie ze konkretne jej darujem kedze je to anonymne ale ze by sa rychlejsie dostala na rad 🙂 ak sa nenajde nik tak darovat pojdem aj tak ;)
@floretine a mne inac darovanie trvalo o dost menej 🙂 ked som sa im ozvala s tym ze chcem darovat tak mi dali termin na konzultaciu hned na dalsi den, o tyzden som mala odbery a za dva tyzdne som uz mala vysledky aj vybratu prijemkynu 🙂
Ahojte baby, ja som chcela darovať a ako študentke by mi to aj dosť finančne pomohlo, len neviem ako presne na to, či jednoducho treba ísť na kliniku sa popýtať? Samozrejme ráam s tým, že by som nemusela byť vhpdná darkyňa, ale za skúšku by mi to asi stálo a myslím si, že by to bolo výhodné pre obe strany 🙂
@livus5510 ahoj kludne mi napis spravu a napisem ti ako to cele funguje ;)
Ja osobne by som vajíčka darovať asi nedokázala nedalo by mi to a cely život by som nad tým rozmýšľala že mám niekde “ svoje” dieťa . Ale preboha odcudzovať to ??? Neberte život ako samozrejmosť to čo máš dnes nemusis mat zajtra . Ľahko sa to hovorí tým čo dieťa majú no keby si neplodná tak uplne inak by si to vnímala tým som si istá . Tak isto ako si adoptujú deti a je to úplne v poriadku tak mi pride úplne v poriadku darovať vajíčka . A to je jedno že dieťa nie je jej , ale aspoň je žena o trosku bližšie k tomu že to dieťa je jej “ vlastne” nakoľko si ho vynosi a porodi sama . Pričom pri adopcii to dieťa nie je jej ani trosku . Ja za toto autorku obdivujem že sa vie od toho odosobniť a pomôcť žene mat aspoň z polovice “ vlastne “ dieťa . Klobúk dolu 🙏🏼
@livus5510 kľudne si nájdi na nete nejakú kliniku a reaguj ma to ja som tak vypísala kontaktný formulár a na druhy deň mi odtiaľ volali... Týždeň na to som tam sla
@extempore argument o darovanej oblicke je uplne mimo, je potrebne mat rovnaku krvnu skupinu. Muz ma B+, ja A+, deti 0+ a AB-. Ziadne darovanie nie je mozne, to teraz nie sme rodina? 🙂
@gabriela222 ja normálne krútim hlavou inde by tá na rukách nosili a tu tá idu zniesť zo sveta.
Ja som ,,predala ,, vajíčka dva krát a dieťatko sa mi podarilo na prvú šupu .
Za peniaze som si urobila radosť , lebo aj tie moje vajka niekomu urobili radosť a neni som odkázaná na to , aby som predával svoj materiál . Kde a kto dokázal že žena má len určitý počet vajíčok v sebe a keď si ich ,,minie,, dieťa mat nebude.
A pre informáciu klinika si tak preverí darkynu či už geneticky alebo vyzorovo, chcú dosiahnute vzdelanie , robia pohovor, že neni možné že by sa narodilo ,,poškodené ,, dieťa zo strany darkyňe. A zákon hovorí MATKA je tá ktorá dieťa porodí !
@ydnew nuz ludia su rozni 🙂 mna to neurazi 🙂 skor mi je smutno z toho ze sa tu zeny navzajom urazaju namiesto toho aby sa podporovali 🙂
@ydnew áno pres e ako píšeš, aj ja som už všetkým prešla aj mi volali, že by som už mohla prísť ale otehotnela som skôr, ak stihnem darujem tiež. To len obyčajná egoisticka neprajnička môže toto napísať, z duše nenávidím takéto nefoprajne ženy. Ale ako sa hovorí karma je zdarma a raz im to osud spočíta ako ma
@ydnew naštudujte si o čom hovorí výška AMH v tele ženy a potom drístajte, že kto dokázal aký počet vajíčok žena má.. to, že klinika preverí darkyňu po vizuálnej stránke a vzdelaním ešte neznamená, že nemôže byť poškodené. Zákon o rodine vznikal v 60 rokoch a vtedy o IVF ani nechyrovali...

@extempore ze nechce ale to mozw byt aj ze neche dalsie preto sa pytam