Ako funguje darovanie vajíčok v Gyn-Fiv v BA?
Ahojte, chcela by som darovat vajicka v Gyn-fiv v Bratislave, neviete ci to funguje tak ze ked si nejaka cakatelka prinesie darkynu ze by sa posunula v cakacej listine? Ak ano a niekomu z vas by to pomohlo mohla by som ist s nou 🙂 ak nie darovat pojdem tak ci tak 🙂 Dakujem za odpovede 🙂
@floretine hej, tie vajcia.... Dehonestujuci názov na dospelu ženu.. ☹
@extempore tak keď máte deti a neviete čo je to mat alebo nemoct mat dieťa bud zo zdravotných dôvodov alebo iných tak tu neodsudzujte iné ženy. Neviete co prežíva taka žena co nemôže mať svoje dieťa a veľmi po ňom túži keby s
@floretine a co je na vyraze vajce zle?Co mam napisat ovaria?
@floretine presne tak, pred 20 rokmi názor.... Um oplodnenie, nechoď, budeš mat postihnuté dieťa.....
@ktochytavzite ováriá sú vaječníky :D :D ženské pohlavné bunky sú oocyty, po slovensky vajíčka v odbornej terminológii, vajcia si môžeš kúpiť akurát tak v lidli z podstielkového alebo klietkového chovu
@floretine ale co je ma vyraze vajcia zle?Ved o vajcia sa jedna,tuto pani ma ich ma predaj dost.
@ktochytavzite ty si strasne primitivna 🤦
Trápne, ponižujúce je vyjadrovanie niektorých tu... A ze teda dospelé ženy, čo rypu.... Joj... Inteligentné ženy mali by ste sa navzájom podporiť a nie vyryvat
@ktochytavzite ja som tiež darovala OOCYTY/VAJÍČKA, žiadne vajcia. Najlepší pocit v živote. Evidentne ti ide iba o podrypovanie a provokovanie, navyše tvoj prejav tiež o mnohom svedčí. Posledný krát, aby si sa to konečne naučila, VAJCIA sú pohlavné bunky vtákov a plazov, ktoré majú na povrchu škrupinu a vyvíjajú sa mimotelovo.
Baby nechajte ju tak 🙂 evidentne sa chce len hadat a rypat 🙂 zrejme nema dolezitejsie veci na praci ;) mna takymito primitivnymi komentarmi niekto neurazi 🙂 skor mi je takych ludi luto ;)
@floretine aha,tak aj tebe beha vela vajec po svete.Vraj deti nie ,som sa dozvedela vcera od zakladatelky.
@gabriela222 ty si ako kukucka,svoje vajcia podsunies cudzemu na vychovanie a tak zabezpecis odovzdanie svojho gen materialu,ako ta kukucka.
@ktochytavzite áno, som rada, že som mohla pomôcť neplodnému páru a že moje 1/3 dieťa je niekde veľmi ľúbené a želané 🙂
@ktochytavzite čo takto sa vratit naspäť na cajlu? Čo máš z toho urazania druhych? Pani chcela len pomôcť, nie pocuvat múdre reci a sudy
@ktochytavzite okey tak som kukucka :D :D ked to niekomu pomoze tak mi je jedno ako ma budete nazyvat :D
@candii mna to inac celkom pobavilo :D vytocil ma dnes klient takze aspon na niecom sa mozem zasmiat :D
@gabriela222 ja si akurát, ťukám na čelo, či fakt niekto môže byť až tak hlúpy ale evidentne áno 😅
@candii to ze mam iny nazor ako ty neznamena ze je niekto este stupidny.Ale Vas sa to nejak velmi dotyka,mne je z toho skor do smiechu,ved vajce ako vajce,nechapem co sa na tom pohorsuju darkyne vajec,;)
@candii ale skor sa zamyskam nad tym,ze take dieta ma vladtne DNA od 3ludi,co to bude znamenat v dalekej budicnosti.Takisto tie hormony kt sa dopuju zenu ovplyvnuju prirodu v neg svetle.
@ktochytavzite no 🤔myslím, že sa autorka nepýtala na niekoho názor, to je jedna vec. Ale vôbec nejde o názor, každý z nás má na nejaký právo a aj si ho smie vyjadriť .. potom je druhá vec, ako ho prezentuje .. akým štýlom .. a to o človeku veľa povie 😉
@ktochytavzite to ze mate iny nazor je v poriadku 🙂 kazdy ma pravo na svoj nazor... stupidne je skor to vase neustale rypanie a odsudzovanie 🙂 ked chcete vyjadrit svoj nazor, nech sa paci, kludne, da sa to robit aj slusne bez zosmiesnovania. Proste: Zi a nechaj zit ;)
@gabriela222 len nerozumiem naco zakladas diskusiu ked uz vsetko si absolvovala a ovladas to .
@ktochytavzite skuste si este raz precitat co som tam napisala 🙂 idem darovat vajicka, pytala som sa ci tu nie je zena ktora je cakatelka na vajicka v tej konkretnej klinike, lebo podla toho co som pocula ked si zena ktora je cakatelka donesie na kliniku niekoho kto ide darovat tak sa posunie v poradovniku vyssie a teda dostane vajicko skor, ak ked nie to moje, kedze darovanie je anonymne 🙂
@ktochytavzite ja nerozumiem, na čo komentuješ diskusiu, keď ani nevieš o čom je 😀
Ovaria sú predsa vaječníky, či?
@gabriela222 je to pekne gesto pre druhych 😉 Ja osobne som tiez darovala vajicka par rokov dozadu, bohuzial dotycnej to nepomohlo, ale aspon som im mozno na chvilu dala nadej, ze to bude mozne. Ja sama som v situacii ze bez IVF to bohuzial nepojde, takze to viem porovnat z obidvoch pohladov a sice ja este nie som stotoznena s darovanymi vajickami, urcite by som este raz darovala pre inych, tak vela stastia! 😉 a niektore tie nazory druhych ani nepocuvaj, clovek ktory v takejto situacii nebol, nema ani sajnu cim si clovek prejde
@lubica9414 mozem sa opytat? Ako ste vedeli ze dotycnej to nepomohlo? Nie je to anonymne? Lebo ja ked som prvy krat darovala tak som ziadne informacie o prijemkyni nedostala 🙂 resp. ani som da ich nedozadovala kedze to ma byt anonymne 🙂
@gabriela222 bolo to anonymne, ale mohli mi povedat ci otehotnela alebo nie. Ja som nabrala odvahu sa opytat az po par mesiacoch, to bolo dost smutne

@ktochytavzite čo máš stále s tými vajcami, vajcia znášajú sliepky a nie ľudia. Je možné že tu taká téma bola, ale v tom prípade je zakadateľka asi nie veľmi vzdelaná a inteligentná, keď si nvie uvedomiť, že nikdy neexistuje 100% šanca, že dieťa bude zdravé, aj keď sú obaja rodičia s perfektným genetickým profilom. Ako som už spomenula, na dieťa nemá vplyv len gentika ale xy ďalších faktorov počas tehotenstva. A čo to vlastne znamená, zdravé dieťa? Zdravé v momente narodenia, alebo do prvých dvoch rokov, alebo do 18ky? Pre niekoho je postihnuté aj dieťa s Aspergerom, alebo detičky, ktoré dostanú v 3 rokoch leukémiu.